Betonblokken tegen weghalen grazers uit Oostvaardersplassen

Met betonblokken zijn de toegangswegen tot de Oostvaardersplassen in Flevoland afgesloten. Daarmee wil Staatsbosbeheer actievoerders tegenhouden.

De actievoerders hebben een oproep gedaan om met paardentrailers naar het natuurgebied te komen en dieren daar weg te halen, zegt een woordvoerder van de gemeente Almere tegen Omroep Flevoland. Die oproep was de directe aanleiding voor de blokkades. Auto's kunnen er wel nog langs, trailers niet.
Komend weekend staan er ook weer twee acties gepland. Zo willen actievoerders een lange stoet vormen van voertuigen met daarop spandoeken. Ook wordt er een stille tocht georganiseerd voor alle dieren die zijn doodgegaan.

De afgelopen maanden zijn veel acties gevoerd om te protesteren tegen het beleid van Staatsbosbeheer. De grote grazers in het gebied zijn deze winter bijgevoerd onder druk van actievoerders, maar tegen de wil van Staatsbosbeheer. Vorige maand zijn ruim 900 edelherten, runderen en paarden afgeschoten omdat ze te zwak waren om de winter te overleven.
 Betonblokken tegen weghalen grazers uit Oostvaardersplassen (nos.nl)

Met betonblokken zijn de toegangswegen tot de Oostvaardersplassen in Flevoland afgesloten. Daarmee wil Staatsbosbeheer actievoerders tegenhouden. ter te overleven.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden winter , flevoland , druk , paarden , natuurgebied , edelherten , staatsbosbeheer , oostvaardersplassen , dieren , tocht en acties geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!