Chinese opent na 17 jaar praten markt voor Nederlands kalfsvlees

Minister Schouten heeft in China de toezegging gekregen dat China zijn grens openstelt voor kalfsvlees uit Nederland. Het besluit van de Chinese regering wordt gezien als een groot succes voor de Nederlandse handelsmissie die deze week onder leiding van premier Rutte en vier ministers in China is.
Tegen NOS-correspondent Marieke de Vries zei minister Carola Schouten van Landbouw dat over de toegang tot de Chinese markt 17 jaar is onderhandeld. De export van kalfsvlees zal de sector circa 15 miljoen euro per jaar opleveren.
Schouten zei dat Nederlands producten in China in trek zijn wegens de hoge kwaliteit en de voortdurende controles. De uitvoer van kalfsvlees naar China is goed nieuws voor de Nederlandse sector maar ook voor de Chinese consument, gezien de hoge kwaliteit van het vlees, zei Schouten.
 Chinese opent na 17 jaar praten markt voor Nederlands kalfsvlees (nos.nl)

Minister Schouten heeft in China de toezegging gekregen dat China zijn grens openstelt voor kalfsvlees uit Nederland. Het besluit van de Chinese regering wordt gezien als een groot succes voor de Nederlandse handelsmissie die deze week onder leiding van premier Rutte en vier ministers in China is. Tegen NOS-correspondent Marieke de Vries zei minister Carola Schouten van Landbouw dat over de toegang tot de Chinese markt 17 jaar is onderhandeld. De export van kalfsvlees zal de sector circa 15 miljoen euro per jaar opleveren. Schouten zei dat Nederlands producten in China in trek zijn wegens de hoge kwaliteit en de voortdurende controles. De uitvoer van kalfsvlees naar China is goed nieuws voor de Nederlandse sector maar ook voor de Chinese consument, gezien de hoge kwaliteit van het vlees, zei Schouten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouw , china , export , vlees , kalfsvlees , de vries en consument geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!