In 2040 waarderen burgers weer koeien en kunnen boeren hun mest probleemloos kwijt in de buurt

Die werkelijkheid hoopt de Commissie Grondgebondheid te realiseren met een advies dat zojuist in Den Haag aan pers en politiek werd gepresenteerd. Het gremium moet alle gedoe (overproductie, milieu- en mestvraagstukken, fraudes) rond de Nederlandse melkveehouderij van de afgelopen 10 jaar oplossen. De zuivelverwerkers en LTO Nederland hebben eerder aangegeven het advies op voorhand als bindend te zullen beschouwen. Foodlog sprak met Ton Loman, de onafhankelijke voorzitter van de Commissie.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
2039 wordt een hongerwinter?
cjw73
Dan zijn de laatste boeren die er nog over zijn bijna zeldzaam..
+1
de hoef
Quote Reactie van @cjw73:
laatste boeren d

ik ben dan al gestopt in elk geval
+1
cjw73
@de hoef ik ook!!
tok achterhoek
En weer lto die het kapot maakt.
+1
nederlandse boer
Een werkelijkheid die opnieuw kostprijsverhogend is met in de orde van 3-5 ct. Leuk bedacht maar er is geen verdienmodel. Zeker niet als het hele weidemelkverhaal als een luchtbel uiteen spat op het moment dat hier dagverse echte (!) weidemelk wordt aangeleverd bij AH. Dan cancelled AH binnen een half jaar alle contracten met wie dan ook. De nederlandse boer stond erbij en keek ernaar..............
verbi
@nederlandse boer Eindelijk iemand die het snapt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melkveehouderij , advies , lto , koeien , foodlog , burgers , politiek , zuivelverwerkers , den haag en pers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0