Mestrecycling de 'licence to produce'? LELY slaat de plank volledig mis!

Lely geeft in een interview met Boerderij op 10 april aan dat de licence to produce zwaar onder druk staat door nog onopgeloste emissies van met name ammoniak en geur. Ze slaat hiermee de plank volledig mis.

Lees meer »

nederlandse boer

Reacties

nederlandse boer
Hiermee wordt gesuggereerd dat als we emissies van ammoniak en geur oplossen er een licence to produce ontstaat. Slaat natuurlijk helemaal nergens op. Onder aanvoering van de linkse politiek en de linkse actieclubs wordt de melkveehouderij weggezet als een club criminelen. Ondanks alle mooie licences to produce die er waren en zijn (zie open boerderijdagen RFC, zie tot voor enkele jaren goede imago van melkveehouderij bij de burgerij) raken we simpelweg achterop. Waarom? Omdat men hoe dan ook geen enkele technische oplossing wenst om een probleem op te lossen. Men wil maar 1 oplossing: minimaal 50% van de (melk)veehouderij oprotten.

Vraag blijft dan over: gaat het nu over het geur of ammoniakprobleem die inderdaad vrij simpel oplosbaar zijn? Nee inderdaad, daar gaat het helemaal niet over. Het gaat over de agenda van linkse politiek en linkse clubs en dat is simpel: de veehouderij wegpesten. Beste recente bewijs hiervoor is wel het onlangs verschenen zeer gekleurde onderzoek met reeds vooraf gemaakte conclusies van RLI. Je moet toch wel ziende blind zijn als je dit allemaal ziet gebeuren en je gelooft noch in een technologische oplossing voor geur en ammoniak om daarmee de licence to produce terug te krijgen?
Daar heb je geen technologische oplossing voor nodig maar dat zou simpel geregeld kunnen worden door in het weekeinde geen mest te mixen of uit te rijden zoals in Duitsland. Misschien iets goedkoper?
m uut m
Of toch simpel weg de veestapel halveren en meer plantaardige teelt op onze dure gronden.
Greetje
@m uut m is idd zeer effectief, helft van de veestapel=de helft van alle meissies (als ik even advocaat van de duivel mag zijn) Maar wie gaat al dat plantaardige spul opeten, immers de meeste grond in nl is alleen maar geschikt voor veevoer
+1
m uut m
@Greetje
Hoe kom je daar bij.
Wij hebben de vruchtbaarste grond van de wereld en de beste boeren van de wereld volgens sommigen .
Maar volgens jou kunnen we alleen veevoer verbouwen.
Greetje
@m uut m Goede grond en klimaat voor gras, maar graanteelt in nl is bijvoorbeeld voornamelijk voertarwe, uitgezonderd een beetje baktarwe wat bij buitenlandse baktarwe bijgemengd mag worden. Piepers telen, laat staan oogsten, gaat je ook niet overal lukken.

Maar ik snap de gedachtengang van dit plan hoor, vele weldenkende nederlanders, die niet persé anti-boer zijn, maar er ook geen binding mee hebben, vragen zich af waarom er veevoer in latijns amerika geteelt moet worden om hier heen te verschepen en onze koeien te voeren.

Wanneer we daar zonder zouden kunnen hebben we een ijzersterk verhaal(wij voeren het ook hoor icm met mais, maar een beetje filosoferen kan geen kwaad)
brabo
Quote Reactie van @Greetje:
vragen zich af waarom er veevoer in latijns amerika geteelt moet worden om hier heen te verschepen en onze koeien te voeren.

vragen ze zich ook wel eens af dat hetgeen ze het meeste consumeren van de andere kant van de wereld moet komen, vaak geproduceerd door kleine handjes ?
+1
Greetje
Emissies bedoel ik 🙂
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!