Wordt vlees van geitenbokjes een culinaire ontdekking?

In Griekenland, Spanje en andere Zuid-Europese landen is geitenlamsvlees een delicatesse die massaal gegeten wordt in de (beperkte) periode dat het beschikbaar is. Het vlees van de bokjes die geboren worden op Belgische melkgeitenbedrijven vindt zijn weg daar naar toe, maar wordt ook gelust door de allochtone gemeenschap in grootsteden. “De doorsnee Belg kent het niet, al zijn er een aantal topchefs die het ontdekten en op de menukaart plaatsen”, vertelt Luc Boone, die al bijna 20 jaar werkt aan een duurzame afzet voor bokjesvlees. Door de bokjes niet louter als een bijproduct van de zuivelproductie te beschouwen, is een goede zorg voor alle lammeren op melkgeitenbedrijven gegarandeerd.
 Wordt vlees van geitenbokjes een culinaire ontdekking? (vilt.be)

In Griekenland, Spanje en andere Zuid-Europese landen is geitenlamsvlees een delicatesse die massaal gegeten wordt in de (beperkte) periode dat het beschikbaar is.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden lammeren , vlees , griekenland en spanje geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!