Vrijstelling vleesvee enorme strijd


Op vleesveebedrijven zijn geen fosfaatrechten nodig voor vrouwelijke fokdieren, vrouwelijk mestvee valt sowieso buiten de fosfaatrechten. Een inspanning die nu wordt beloond, weet voorzitter Wouter Hartendorf van LTO Vleesveehouderij. 'Wij zijn ontzettend blij. Het was een hele strijd, maar het is voor mekaar.'

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Groen1

Reacties

nederlandse boer
Wat nu gebeurt is dat de vleesveehouders de toegekende fosfaatrechten cashen en vervolgens op een nieuw UBN een vleesveehouderij beginnen die geen fosfaatrechten nodig hebben in het kader van de nieuwe regeling. Handig! Zo zie je dat hoe ingewikkelder je het maakt hoe meer gesjoemel je over je uitroept. En uiteindelijk resulteert het weer in de reperterende breuk: 'de veehouder is de crimineel'. Wie initieert dit nu uiteindelijk?
Wilbert
@nederlandse boer als je dat doet riskeer je wel een nvwa bezoekje. Het gaat niet enkel op ubn. Daarnaast ben je de historische betalingsrechten kwijt bij een nieuw bedrijf.
En dat om een paar kg fosfaat, enkel jongvee, te gelde te maken?
nederlandse boer
@Wilbert betalingsrechten boek je simpel over en die paar kg fosfaat die je noemt tellen wel snel even op tot een bedrag waar je je gloednieuwe auto van kan betalen.......
Noorderling
@Wilbert
Moet je van rechtsvorm veranderen, of start naast de VOF een eenmansbedrijf op of andersom. Zo ingewikkeld is dat niet om even te cashen. Je moet wel eens meer moeite doen om zoveel te verdienen.
Daarnaast zijn betalingsrechten zo te "verkopen".
k-fielmich
Interessante ontwikkeling voor deze doelgroep
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!