Nederland haalt in China voor kwart miljard aan orders binnen

De handelsmissie aan China heeft voor bijna een kwart miljard euro aan orders opgeleverd, laat minister Kaag van Buitenlandse Handel weten.
In de stad Guangzhou zijn 36 contracten en andere samenwerkingsovereenkomsten ondertekend tussen Nederlandse en Chinese bedrijven en instellingen, vooral in de land- en tuinbouwsector.
De minister verwacht dat de opbrengst van de handelsmissie nog hoger wordt. Het bedrag van 248 miljoen euro is volgens haar een indicatie. Op Twitter schrijft ze: "Ook hier geldt: eerst contacten, dan contracten."
Bij de handelsmissie zijn vertegenwoordigers betrokken van zo'n 165 bedrijven. Ze reizen mee met een zware kabinetsdelegatie. Behalve premier Rutte bestaat die uit de ministers Kaag (Buitenlandse Handel), Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Bruins (Medische Zorg) en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).
 Nederland haalt in China voor kwart miljard aan orders binnen (nos.nl)

De handelsmissie aan China heeft voor bijna een kwart miljard euro aan orders opgeleverd, laat minister Kaag van Buitenlandse Handel weten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden china , natuur en twitter geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!