SGP-Kamerlid en landbouwwoordvoerder Dijkgraaf stapt op

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf heeft per direct afscheid genomen van de Tweede Kamer. Het werk zette teveel spanning op zijn huwelijk, zo schrijft hij in zijn afscheidsbrief. Dijkgraaf was al enkele maanden afwezig omdat hij oververmoeid was. Het SGP-Kamerlid ziet af van wachtgeld. Het afscheid was bewust stilgehouden, omdat Dijkgraaf zijn vertrek niet via de media wereldkundig wilde maken. Zoals gebruikelijk las Kamervoorzitter Arib de afscheidsbrief voor: 'Ik had het simpelweg kunnen laten bij persoonlijke omstandigheden. Dat zou echter meer vragen oproepen dan beantwoorden.'

Deel dit topic

Reacties

+17
Grasbaal
Jammer, was een beste man voor de landbouw.
+3
verbi
Eerlijk en oprecht de landbouw gaat hem missen.Bedankt en veel succes in de toekomst.
+1
Frans Z.
Kan mooi voorzitter worden van LTO,rustig baantje.
pa
[quote="@Frans Z." p="1518082"] Kan mooi voorzitter worden van LTO,rustig baantje. Heb jij toch al naar gesolliciteerd? Krijgen we nog een spannende verkiezingsstrijd! SUCCES
pa
@Frans Z. Hoe is het met de sollicitatie?
Frans Z.
@pa Heb ik U wat gedaan?
pa
@Frans Z. Totaal niet. Maar vanwege de wat prikkelende opmerking over rustig baantje. Werkt als een deegje bij het vissen.
Frans Z.
@pa Was serieus bedoeld,echt een goede vertegenwoordiger van de sector.De huidige voorzitter doet dit NAAST een bedrijf,vandaar.Of bent U de huidige voorzitter?
+4
nederlandse boer
Heel jammer. Was pro-boer, terzake kundig en no-nonsense. Zijn met een lampje te zoeken in Den Haag. Had een goeie geweest als minister voor landbouw in plaats van het linkse gedoe wat er nu zit. Hoe dan ook, we zullen hem missen. Benieuwd wie de landbouwkar nu gaat trekken bij de mannenbroeders.
van Ittersum
@nederlandse boer als de "beste" wegvalt onder welke omstandigheden ook, je automatisch een nieuwe "de beste" hebt. Wel beetje raar dat zijn privéleven zo uitgebreid op straat ligt....#iserdannietsmeerprive
+1
arjankok
@van Ittersum daar heeft hij zelf bewust voor gekozen , de relatie met zijn vrouw en de kinderen zijn terecht prioriteit , zijn inzet als kamerlid was kennelijk zo gedreven dat hij onmogelijk anders kon kiezen en niet instaat was om die 2 te combineren !
+2
wally
Ziet af van wachtgeld, zijn er genoeg die daar een voorbeeld aan kunnen nemen

hoop dat ie zijn opvolger wel beetje souffleert
George
Ik ken hem niet , was hier nogal populair. Ik weet niet wat hij voor mij of andere boeren bereikt heeft. Verder hoop ik dat het hem goed gaat.
grös
@George
Hij was zelfs populair bij Powned, mooie spreker, komt uit zelfde stad als Herman Finkers, zegt ook genoeg 😂
Hans van Bergen
@George Dat zegt heel veel over jouw.Man was idd veel op tv maar niet bij de linkse vuiligheid media. Man stond voor boeren en kwam zelfs op voor vissers. Welke andere politikus, de afgelopen 50 jaar, heeft ooit zich ooit maar 1 seconde druk gemaakt over vissers? Kortom 15 minuten durende staande ovatie met ritmisch klappen voor deze man
George
@Hans van Bergen
Ga je gang . Ik klap er niet voor. Zou niet weten wat hij bereikt heeft voor mij of andere boeren.
Porky
@Hans van Bergen Braks, wel ff bij de les blijven, en niet zomaar wat roepen, de beste man heeft zelfs door het voor de vissers op te nemen het veld moeten ruimen.
Hans van Bergen
@Porky Is helemaal niet waar porky. Braks moest het veld ruimen omdat er twijfels waren over het zich aan de quota houden door de vissers. Heb jij Braks zien strijden voor de vissers? dan ben je de enige. En dat was ook al 30 jaar geleden
nederlandse boer
Quote Reactie van @George:
Ik weet niet wat hij voor mij of andere boeren bereikt heeft.

Wat hij bereikt heeft voor jou en andere boeren? Hij heeft het lef gehad op te komen voor ons als boeren en heeft tig onzinnige voorstellen middels moties e.d. aan de kaak gesteld. Tevens heeft hij zijn nek uitgestoken en zich beschikbaar gesteld om als minister van landbouw de kar te gaan trekken. De kar waar niemand zin in heeft en die zelfs het CDA (met Jacco Geurts met z'n mooie verhalen) laat links liggen. Nu hebben we iemand op de kar die zich continu laat influisteren door die hele club linkse groene ambtenaren bij LNV die de hele dag lopen te neuzelen over duurzaamheid, kringlopen en criminelen (lees boeren). Proef je het klimaat daar?
nederlandse boer
@nederlandse boer of zit ernaast Hans?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's politiek en sgp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN