"Honger naar goedkoop vlees heeft bittere nasmaak"

Het is hoog tijd om stil te staan bij de consequenties van de import van eiwitrijke gewassen uit Zuid-Amerika. Dat schrijft Europarlementslid Bart Staes (Groen) in een opiniestuk voor MO*. Volgens Staes moet de productie van eiwitrijke gewassen voor veevoeder op Europese bodem veel sterker gestimuleerd worden, zodat onze afhankelijkheid van de ingevoerde eiwitstromen en de grote milieu-impact in Zuid-Amerika die daaraan vasthangt, zo snel mogelijk worden afgebouwd. 
 "Honger naar goedkoop vlees heeft bittere nasmaak" (vilt.be)

Het is hoog tijd om stil te staan bij de consequenties van de import van eiwitrijke gewassen uit Zuid-Amerika. Dat schrijft Europarlementslid Bart Staes (Groen) in een opiniestuk voor MO*. Volgens Staes moet de productie van eiwitrijke gewassen voor veevoeder op Europese bodem veel sterker gestimuleerd worden, zodat onze afhankelijkheid van de ingevoerde eiwitstromen en de grote milieu-impact in Zuid-Amerika die daaraan vasthangt, zo snel mogelijk worden afgebouwd. 

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , bodem , groen , goedkoop en Gewassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!