Nederland lijkt goed weg te komen met derogatie

Hoewel Nederland het zichzelf moeilijk maakte met een kalver- en mestfraudeschandaal liggen de kaarten toch goed voor derogatie. Het Nitraatcomité zette deze week het licht op groen. Het duurt nog een aantal weken voordat de definitieve derogatiebeslissing van de Europese Commissie volgt. Door de vragen die gerezen zijn over de naleving van de mestregelgeving zou de derogatie maar gelden voor twee in plaats van vier kalenderjaren.

Deel dit topic

Reacties

+1
kanniewaarzijn
Dat inleveren van de mineralenboekhouding is natuurlijk een lachertje. Want laat de zwarte mest nu net niet in die boekhouding voorkomen! Wie houdt nu wie voor de gek?
pietjepuk
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Dat inleveren van de mineralenboekhouding

denk dat het niet veel meer is dan aanvullende gegevens. zoals we al lang kennen.
+1
vedder
Dit kun je ook andersom zien, dat ondanks alle 'fraudes' derogatie toch doorgaat kan ook betekenen dat eea kennelijk niets met elkaar te maken heeft en dat de standaard gebruiksnorm omhoog kan als we ons netjes aan de regels houden. Miljeumaatregelen moeten nut hebben, geen stok om mee te meppen zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , groen en europese commissie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0