Kabinet schuift 'vee-advies' terzijde

Het mes gaat niet in de Nederlandse veestapel. Ook komt er geen extra belasting op vlees en zuivel, ondanks een dringend advies van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLi). Dat leert een rondgang in de Tweede Kamer. 'Het buitenland lacht zich krom.'

De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie schuiven het 'dringende' advies van de RLi terzijde. De RLi adviseert om de veestapel fors ver verkleinen om de klimaatdoelen van Parijs te kunnen halen. Koeien en varkens produceren met hun mest en scheten veel methaan, een broeikasgas.

Deel dit topic

Reacties

buitenveld
Mooi grotere onzin bestaat er ook niet dit gaat nergens over, het is alleen boertje treiteren
ted9
@buitenveld lto kon zich in het plan vinden zie boerderij onder artikel rli. Ik zal wel gek zijn maar ben nog lid. 😀
torrarica
@ted9 beter lezen wat ze echt gezegd hebben.
ted9
@torrarica staat toch duidelijk dat ze zich kunnen vinden in het plan alleen zijn ze tegen minder dieren. Dat ze zich kunnen vinden in dit plan is al om te huilen.
+2
henkschoonveld1
@ted9 Nou dat klopt echt niet, dit rapport is gekleurd en eenzijdig. 95% reductie als startpunt nemen is hetzelfde dan meteen de eindconclusie schrijven.
+1
cjw73
Ondanks het k..tweer toch nog goed nieuws op het eind van de dag.🤑🤑
+1
vedder
Krijgt D66 weer op z'n flikker van Esther Ouwehand en andere veggie-gekkies
Wilbert
@vedder tjeerd heeft recent klimaat cursus gehad van Femke 😉 stukken leuker dan dat gezeur van ester.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlees , belasting , zuivel en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0