GroenLinks wil einde aan landbouwplastic in Brabant

"Belachelijk, Brabant verdrinkt in landbouwplastic", zegt Patricia Brunklaus, fractievoorzitter van de GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Brunklaus wil dat het provinciebestuur de 'wildgroei' aan plastic aan banden legt. "De provincie heeft het toezicht laten versloffen’’, zegt het Statenlid in BNDeStem. "Intussen worden hele hectares grond met plastic afgedekt. Vogels kunnen zich niet meer voeden, regenwater kan niet meer weglopen in de bodem en de grond stikt. De plastificering van het landschap moet stoppen."

De kruistocht van Brunklaus leidt hier en daar tot opgetrokken wenkbrauwen. Zo zegt Remco Beekers, voorzitter van de ZLTO-afdeling Breda dat dankzij het plastic - bijvoorbeeld over aspergebedden of als 'tunnels' over aardbeienvelden - de agrarische sector nou juist kan produceren waar de consument om vraagt: producten van eigen bodem en van hoge kwaliteit. Beekers ziet overigens het 'plasticareaal' niet verder voortwoekeren, om de simpele reden dat "steeds meer tuinders stoppen".
 GroenLinks wil einde aan landbouwplastic in Brabant (foodlog.nl)

"Belachelijk, Brabant verdrinkt in landbouwplastic", zegt Patricia Brunklaus, fractievoorzitter van de GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Brunklaus wil dat het provinciebestuur de 'wildgroei' aan plastic aan banden legt.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden brabant en groenlinks geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!