Hoe eten we in 2050? 'Meer groente en minder vlees'

Bonen, erwten, vleesvervangers uit plantaardige eiwitten: in 2050 eten we als het aan de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur ligt minder vlees en veel meer eiwitten en groente. Alleen daarmee zal de uitstoot van broeikasgassen drastisch verlaagd kunnen worden. En het kan, denkt Krijn Poppe, onderzoeker bij de raad, want het is volgens hem te overzien: 'We gaan terug naar een niveau van vleesconsumptie zoals in de jaren zestig.'
 Hoe eten we in 2050? 'Meer groente en minder vlees' (bnr.nl)

Bonen, erwten, vleesvervangers uit plantaardige eiwitten: in 2050 eten we als het aan de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur ligt minder vlees en veel meer eiwitten en groente. Alleen daarmee zal de uitstoot van broeikasgassen drastisch verlaagd kunnen worden. En het kan, denkt Krijn Poppe, onderzoeker bij de raad, want het is volgens hem te overzien: 'We gaan terug naar een niveau van vleesconsumptie zoals in de jaren zestig.'

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden bonen , vlees , vleesconsumptie , vleesvervangers , erwten , groente , eiwitten , eten en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!