Directeur nvwa lid groen links

Morgen...ik lees hier net in de krant dat de directeur van de nvwa, rob de lint, een prominent lid is van Groen Links. Aldus gert jan oplaat.
Nou dat verklaart wel heel veel van hoe er de afgelopen maanden gecommuniceerd is vanuit de nvwa....

Deel dit topic

Reacties

+1
christo
Calon is ook een mooi voorbeeld.
MARTIJN G
Politiek bedrijven vanuit het Ministerie👎🏿. Hoe is het mogelijk in Bananenrepubliek Nederland.
+3
MARTIJN G
Puntertje zijn vrienden
puntertje
@MARTIJN G Ik had nog nooit van de man gehoord, en ben bovendien liberaal. En als je liberaal bent, dan ben je blij dat een politieke voorkeur geen vereiste is voor bepaalde functies. Maar goed, er zitten op deze site nou eenmaal veel aanhangers van Erdohan(s), en die weet wel raad met politieke tegenstanders in overheidsfuncties. En zo te lezen juicht iedereen die hier reageert dat toe.
+1
matt
gerrie-hul
@puntertje laat die zg liberale partij hier maar wat aan doen Oh nee daar zijn ze niet voor in de wieg gelegd Hebben het alleen maar over economie en Europa net of dat heilig is
+1
Piet1960
Het is trouwens Rob van Lint, verder klopt 't. Heeft op z'n minst de schijn van belangenverstrengeling.
storm
Gertjan spreekt de waarheid!
Het is toch overduidelijk dat de NVWA een andere agenda heeft als het ministerie.
+2
verbi
Zo ook Magret Wenker die de effecten van scheiden van koe en kalf gaat onderzoeken voor wageningen, heeft gewerkt voor Eyes on Animals (dat is de club die overal inbreekt en filmpjes maakt) Nou dan weet ik de uitslag al. Heeft voor die club namelijk hetzelfde onderzoek gedaan. Ik heb de samenvatting gelezen daar wordt je niet happy van. Wie neemt dat volk toch aan?
robbies
@verbi NZO
dwers
Dit zal wel de trend worden ze gaan met die baantjes strategie 's te werk , om hun doel te halen zet maar in op natuurinclusief anders ben je gezien .
+13
Dre van Helmond
De LTO moet de NVWA aanklagen wegens misleiding
Dit kan echt niet
+1
spotmelker
@Dre van Helmond Zie je dat gebeuren? 😄
+1
kanniewaarzijn
@Dre van Helmond Kan je zelf ook doen hoor!
Wilbert
@Dre van Helmond doen ze al voor de fibronil affaire. Ben benieuwd.
Dre van Helmond
@Wilbert Past de klaverfraude ook mooi bij !
robbies
@Dre van Helmond
Quote:
klaverfraude

Witte klaver gezaaid en rode klaver opgegeven?
+1
grös
@robbies
Jess Klaver, vraag Eline Vedder maar.
Dre van Helmond
@robbies Ik vermoed dat je wel weet wat ik bedoel
+3
Groen1
Rob van Lint Twitter
twitter.com/robvanlint/

Rob van Lint informateur namens GroenLinks
leiden.groenlinks.nl/nieuws/…

Gifeierenhysterie dit jaar, gifmosselhysterie vorig jaar. Hoe is het mogelijk dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wetenschappelijk aantoonbaar ongevaarlijk eten toch oormerkt als gevaarlijk voor onze gezondheid, met alle gevolgen van dien? Gastauteur Sam Gerrits dook in het functioneren van onze voedselveiligheidswaakhond. Waar ging het mis, en wat is de rol van consument en media?
Ik ontdekte tijdens mijn onderzoek dat BuRO, de semi-onafhankelijke onderzoekspoot van de NVWA, tijdens haar literatuuronderzoek naar het in Nederland nog onbekende gif tetrodotoxine, bij twijfel stelselmatig koos voor de meest verontrustende getallen. BuRO ging niet in overleg met buitenlandse experts, en kwam zo tot een gifnorm die zo laag was, dat je feitelijk kunt spreken van zero tolerance. De gifnorm werd gelijk gesteld aan de detectielimiet. De NVWA was zo overtuigd van haar gelijk, dat ze tot twee keer toe naar Brussel gestapt is om haar eigen tetrodotoxinenorm als Euopese norm gevalideerd te krijgen. Natuurlijk is dat niet gelukt.
Mijn conclusie, gesteund door buitenlandse experts van naam, was dat de tetrodotoxine-vondst vooral veel zegt over de kwaliteit van onze meetapparatuur. Het gif zit hoogstwaarschijnlijk al decennia in niet noemenswaardige hoeveelheden in onze schelpdieren. Onze mosselen en oesters zijn kortom volkomen veilig.
De NVWA lijkt te lijden aan een vorm van gif-hysterie. Hoe is dat te verklaren? Een van de redenen, is de voortschrijdende meettechniek. We kunnen steeds lager waarden van allerlei stoffen meten, met steeds verfijndere methodieken. De huidige beleidsmakers van de NVWA lijken te denken dat dit betekent dat er steeds meer gif is. Dat is onjuist.
Ter illustratie: ons drinkwater bevat zouten. Gedestilleerd water bevat deze zouten niet en is ook niet lekker om te drinken. Toch noemen we ons drinkwater zoet, niet zout. We hebben dus besloten dat drinkwater vanaf een bepaalde ondergrens ‘geen zouten’ bevat, ook al zitten die er in zeer kleine hoeveelheden wel in. Ander voorbeeld: appelpitten zijn giftig, ze bevatten sporen van het gif blauwzuur. Toch geven we kinderen zonder ons zorgen te maken een appel. Dat een voedselproduct sporen van gif bevat, betekent dus niet direct dat het giftig is. Dat geldt ook voor onze eieren en mosselen.
ftm.nl/artikelen/…
robbies
@Groen1 dat Follow The Money heeft wel vaker ontzettend goede artikelen. Die Henry Keizer hebben ze ook ontmaskerd
+1
van Ittersum
Links bestuurt....zeg ik hier al geruime tijd, rechts is bezig met ondernemen (met oogkleppen op)en ziet het belang niet meer in om ondanks je niet altijd met de je voorman eens hoeft te zijn wel een poppetje daar hebt lopen. Wij maaien liever onze voormannen neer....zo erg dat er straks(of nu al) geen nieuwe aanwas is. Dus m.a.w we geven "links" vrij baan.. kun je over nadenken hoe nu verder
+2
christo
@van Ittersum LTO is net zo links.
jan w
En Gisteravond weer een heel verhaal over een rapport over: "De misstanden in de vleeskuikenhouderij".
Met vandaag een rapportage over die "Beste Man". in "Boerderij Vandaag".
Porky
Snap niet dat figuren met zo,n uitgesproke linkse gedachtengoed op zulke posten worden gezet, het zou niet moeten mogen.
van Ittersum
@Porky links stuurt links en rechts is te druk met geld verdienen dus geen tijd, tenzij wij dat soort mensen dik gaan betalen maar dat mag maatschappelijk weer niet( ook hier niet) maar dat zou wel een ander soort bestuurlijk onderlaag geven.
+3
robbies
En tegenwoordig zit deze man aan het hoofd van CTGB. Dan weten we het wel, wanneer een ABDTopconsult met Groen Links wortels gaat bepalen welke middelen we mogen gaan gebruiken

boerderij.nl/voorzitter-ctgb-rug-recht-houden-en-b…
+5
George
@robbies Ik heb t hier al vaker geschreven. De sector wordt van boven af en binnen uit kapot gemaakt. Overal zit dat soort volk geïnfiltreerd , bij LTO , NZO , RFC , Rabo , echt overal.
+2
kanniewaarzijn
@George Maar ook in alle bestuurslagen en bij de "recht"erlijke macht.
+1
dewittemotor
@George Die Hein vertrouw ik ook voor geen meter
matt
@robbies was hij toen niet de “architect” van de tweelingfraude?
robbies
+1
Twentsch Land
Van Ittersum legt hieronder een paar jaar geleden al hoe het zit.

Links bestuurt....zeg ik hier al geruime tijd, rechts is bezig met ondernemen (met oogkleppen op)en ziet het belang niet meer in om ondanks je niet altijd met de je voorman eens hoeft te zijn wel een poppetje daar hebt lopen. Wij maaien liever onze voormannen neer....zo erg dat er straks(of nu al) geen nieuwe aanwas is. Dus m.a.w we geven "links" vrij baan.. kun je over nadenken hoe nu verder
Tommie1
@Twentsch Land Waar is van Ittersum eigenlijk gebleven?
+2
matt
@Tommie1 hij wilde nog graag meepraten,maar kreeg telkens voor de voeten geworpen,dat hij zelf gestopt was.

En sinds ik @Melkweb met philip heb aangesproken,is die ook verdwenen.
+1
Twentsch Land
Hij had zeker zijn uitgesproken mening, ik las zijn bijdrage altijd graag en was het ook wel vaak met hem eens.....zijn kijk was helder en dat is niet altijd wat je graag wilt zien maar wel vaak realiteit.

@matt
+1
George
@Twentsch Land Ik ken hem alleen maar dat hij alles weg relativeerde. 😀
Twentsch Land
Ja ach dat werd op een gegeven moment meer gezegd, zelf vond ik het meer van, hij bleef nergens in hangen, dat wat gebeurde gebeurde, hij bekeek gelijk hoe het er voor stond , maakte zijn plan en ging verder.

@George
Grasbaal
Quote Reactie van @George:
aar dat hij alles weg relativeerde

Relativeren kun jij ook leren 😄

Quote:
Relativeren betekent afzwakken. Andere synoniemen van het woord zijn afvlakken en nuchterder bekijken. Wanneer iemand iets relativeert, is diegene realistisch en nuchter ensie.nl/redactie-ensie/relativeren/
+1
Bekkink
@Grasbaal word wel steeds lastiger met zo n kabinet
+1
matt
@Twentsch Land zeker maar vaak te lange preken,die sla ik standaard over
robbies
@matt
Quote:
meepraten

Ligt eraan waar ze het over willen hebben.

hebben wel meer stoppers een handje van. Ruimen ze de koeien op en gaan ze hier vertellen hoe groot de wereld wel niet is. Alsof je daar niet achter kunt komen als je koeien melkt
Twentsch Land
Hij is vandaag niet teveel bezig met de dag van gisteren....hij benut zijn dagen 😉

@matt
+1
Twentsch Land
Heb na hij was gestopt nog een keer mail contact gehad met hem.....hij was goed te pas en was zich een beetje aan het oriënteren ..... ik denk dat hij wel binnen was, hij had een mooi bedrijf en daar is altijd animo voor.

@Tommie1
+1
George
@Twentsch Land
Van Ittersum , wat zou die tegenwoordig nog allemaal uitvreten sinds hij zijn boerderij heeft verkocht? Of zou hij "binnen" zijn?
Tommie1
@George Tis dat ie z'n bedrijf verkocht heeft anders zou ik het al bijna niet durven te vragen....
matt
@George ff googelen,philip van ittersum.
Heeft bedrijf in dienstverlening.
George
Quote Reactie van @matt:
philip van ittersum.

Dienstverlening? Wat is het eigenlijk? Dat vind ik ook al een vreemd soort beroep. 😀
Twentsch Land
Zie reactie hier boven.

@George
+5
Putjeschepper
@George het gaat gelukkig heel goed met hem en z'n vrouw.
+2
robbies
@Putjeschepper dat is het voornaamste

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
51
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0