Morgen...ik lees hier net in de krant dat de directeur van de nvwa, rob de lint, een prominent lid is van Groen Links. Aldus gert jan oplaat.
Nou dat verklaart wel heel veel van hoe er de afgelopen maanden gecommuniceerd is vanuit de nvwa....
Deel ook jouw kennis en inzicht
De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Het is toch overduidelijk dat de NVWA een andere agenda heeft als het ministerie.
Dit kan echt niet
twitter.com/robvanlint/
Rob van Lint informateur namens GroenLinks
leiden.groenlinks.nl/nieuws/…
Gifeierenhysterie dit jaar, gifmosselhysterie vorig jaar. Hoe is het mogelijk dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wetenschappelijk aantoonbaar ongevaarlijk eten toch oormerkt als gevaarlijk voor onze gezondheid, met alle gevolgen van dien? Gastauteur Sam Gerrits dook in het functioneren van onze voedselveiligheidswaakhond. Waar ging het mis, en wat is de rol van consument en media?
Ik ontdekte tijdens mijn onderzoek dat BuRO, de semi-onafhankelijke onderzoekspoot van de NVWA, tijdens haar literatuuronderzoek naar het in Nederland nog onbekende gif tetrodotoxine, bij twijfel stelselmatig koos voor de meest verontrustende getallen. BuRO ging niet in overleg met buitenlandse experts, en kwam zo tot een gifnorm die zo laag was, dat je feitelijk kunt spreken van zero tolerance. De gifnorm werd gelijk gesteld aan de detectielimiet. De NVWA was zo overtuigd van haar gelijk, dat ze tot twee keer toe naar Brussel gestapt is om haar eigen tetrodotoxinenorm als Euopese norm gevalideerd te krijgen. Natuurlijk is dat niet gelukt.
Mijn conclusie, gesteund door buitenlandse experts van naam, was dat de tetrodotoxine-vondst vooral veel zegt over de kwaliteit van onze meetapparatuur. Het gif zit hoogstwaarschijnlijk al decennia in niet noemenswaardige hoeveelheden in onze schelpdieren. Onze mosselen en oesters zijn kortom volkomen veilig.
De NVWA lijkt te lijden aan een vorm van gif-hysterie. Hoe is dat te verklaren? Een van de redenen, is de voortschrijdende meettechniek. We kunnen steeds lager waarden van allerlei stoffen meten, met steeds verfijndere methodieken. De huidige beleidsmakers van de NVWA lijken te denken dat dit betekent dat er steeds meer gif is. Dat is onjuist.
Ter illustratie: ons drinkwater bevat zouten. Gedestilleerd water bevat deze zouten niet en is ook niet lekker om te drinken. Toch noemen we ons drinkwater zoet, niet zout. We hebben dus besloten dat drinkwater vanaf een bepaalde ondergrens ‘geen zouten’ bevat, ook al zitten die er in zeer kleine hoeveelheden wel in. Ander voorbeeld: appelpitten zijn giftig, ze bevatten sporen van het gif blauwzuur. Toch geven we kinderen zonder ons zorgen te maken een appel. Dat een voedselproduct sporen van gif bevat, betekent dus niet direct dat het giftig is. Dat geldt ook voor onze eieren en mosselen.
ftm.nl/artikelen/…
Met vandaag een rapportage over die "Beste Man". in "Boerderij Vandaag".
boerderij.nl/voorzitter-ctgb-rug-recht-houden-en-b…
Links bestuurt....zeg ik hier al geruime tijd, rechts is bezig met ondernemen (met oogkleppen op)en ziet het belang niet meer in om ondanks je niet altijd met de je voorman eens hoeft te zijn wel een poppetje daar hebt lopen. Wij maaien liever onze voormannen neer....zo erg dat er straks(of nu al) geen nieuwe aanwas is. Dus m.a.w we geven "links" vrij baan.. kun je over nadenken hoe nu verder