Belg is overwegend chauvinistisch in zijn vleesvoorkeur

Op de menukaart van heel wat restaurants prijkt geen Belgisch wit-blauw rundvlees, maar het vlees van een Franse of Ierse koe dat als exclusiever moet doorgaan. Volgens een enquête uitgevoerd in opdracht van VLAM geeft slechts vier procent van de Belgen aan een voorkeur te hebben voor buitenlands vlees. Men vermoedt dat het anders smaakt en probeert het op restaurant al eens graag uit, maar is anders wel tevreden over hoe een Belgische biefstuk smaakt. Wie herkomst belangrijk vindt en kiest voor inlands product, doet dat vaak omdat het goedkoper is maar ook omdat het de lokale economie ondersteunt, streng gecontroleerd, verser en milieuvriendelijker is.
 Belg is overwegend chauvinistisch in zijn vleesvoorkeur (vilt.be)

Op de menukaart van heel wat restaurants prijkt geen Belgisch wit-blauw rundvlees, maar het vlees van een Franse of Ierse koe dat als exclusiever moet doorgaan. Volgens een enquête uitgevoerd in opdracht van VLAM geeft slechts vier procent van de Belgen aan een voorkeur te hebben voor buitenlands vlees. Men vermoedt dat het anders smaakt en probeert het op restaurant al eens graag uit, maar is anders wel tevreden over hoe een Belgische biefstuk smaakt. Wie herkomst belangrijk vindt en kiest voor inlands product, doet dat vaak omdat het goedkoper is maar ook omdat het de lokale economie ondersteunt, streng gecontroleerd, verser en milieuvriendelijker is.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlam , koe , vlees , rundvlees en economie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!