Thuisverbruik van vers vlees loopt verder terug

Het thuisverbruik van vers (rood) vlees daalde het voorbije jaar lichtjes van 18,2 kilo per capita naar 17,5 kilo. “De Belg wisselt vlees vaker af met gevogelte, vis en vegetarisch en eet opnieuw meer buitenshuis”, constateert VLAM. Volgens het promotieorgaan gaan we steeds bewuster om met vlees. Meer dan de helft van de Belgen houdt rekening met de herkomst – graag van bij ons – en de stabiele keuze voor een duurdere versnijding als tournedos is er één voor kwaliteit. Anderzijds winnen varkensvlees en mengelingen marktaandeel ten koste van duurder rund- en kalfsvlees. En zelfstandige slagers blijven marktaandeel verliezen aan supermarkten.
 Thuisverbruik van vers vlees loopt verder terug (vilt.be)

Het thuisverbruik van vers (rood) vlees daalde het voorbije jaar lichtjes van 18,2 kilo per capita naar 17,5 kilo. “De Belg wisselt vlees vaker af met gevogelte, vis en vegetarisch en eet opnieuw meer buitenshuis”, constateert VLAM. Volgens het promotieorgaan gaan we steeds bewuster om met vlees. Meer dan de helft van de Belgen houdt rekening met de herkomst – graag van bij ons – en de stabiele keuze voor een duurdere versnijding als tournedos is er één voor kwaliteit. Anderzijds winnen varkensvlees en mengelingen marktaandeel ten koste van duurder rund- en kalfsvlees. En zelfstandige slagers blijven marktaandeel verliezen aan supermarkten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlam , vlees , vis , vegetarisch , kalfsvlees en varkensvlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!