NAJK: Verdelen €75 miljoen zet geen zoden aan de dijk

NAJK en LNV denken na over de invulling van een bedrijfsovernamefonds voor jonge agrariërs. Het huidige kabinet heeft hiervoor 75 miljoen euro uitgetrokken. NAJK en LNV verwachten al de tweede helft van 2018 de maatregelen in te zetten.

Deel dit topic

Reacties

+1
m uut m
Totale fonds is absurd laat ze het aan de zorg besteden.
Bedrijfsovername is niet afhankelijk van het fonds
robbies
@m uut m dan ben je óf enig kind of je bent heel goed weggezet door pa en ma. De grond is veel duurder geworden, er is een paar ton aan productierechten op de balans gekomen. Wil je de boel overnemen en de rest van het gezin ook in hun recht laten, dan is ondersteuning echt wel welkom bij een gemiddelde melkprijs van 34.5 cent.
m uut m
@robbies
Blijven ze maar langer in de mts kunnen ze vermogen opbouwen.
Worden alleen maar verwende jongetjes van zo.
En nee wij hebben het voor de werkelijke waarde overgenomen.
robbies
@m uut m na 2 juli 2015?
m uut m
@robbies
Er voor maar wel in 2015.
ted9
@m uut m Of de bedrijfsovername afhankelijk is van dit fonds weet ik niet. Maar een steuntje in de rug is voor jonge boer niet verkeerd. Jij hebt je bedrijfstoeslag over gemaakt naar het bejaardencentrum neem ik aan.............?
m uut m
@ted9
Krijgen zij geen bedrijfdtoeslag dan?
ted9
@m uut m Ja zeker wel, is ook nodig. Jij vind dat vast ook niet nodig.
m uut m
+2
brabo
Quote Reactie van @ted9:
Of de bedrijfsovername afhankelijk is van dit fonds weet ik niet

bij bijna elke overname wordt achteruit gerekend, oftewel wat kan de opvolger max betalen, en daar mogen de ouders het dan mee doen. Komen er dan extra mogelijkheden voor de jeugd, dan gaat dit meestal rechtstreeks door naar het bejaardenhuis.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lnv en najk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN