De aanvraag is eruit: wordt melk binnenkort erkend als gewasbeschermingsmiddel?

Telers gebruiken al jaren melk om gewassen te beschermen. Maar de EU eist een officiële registratie. Die is nu ingediend.

We drinken het zonder problemen op, maar is melk ook veilig te gebruiken als gewasbeschermingsmiddel in de tuinbouw? Over die vraag buigt het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) zich op dit moment.

Dat melk officieel erkend wordt als gewasbeschermingsmiddel is de vurige wens van LTO Glaskracht, de belangenorganisatie van de Nederlandse glastuinbouw. De tuindersorganisatie heeft bij het Ctgb een aanvraag ingediend om melk toe te staan als middel om plantenziektes te voorkomen.

Deel dit topic

Reacties

verbi
Als het nu al wordt gebruikt wat wordt er nu dan voor betaald?
IHC forever
1-04 is weer in aantocht!
Jannus
Al maken ze er zonnecreme van,als het maar verkoopt 😉
+2
dewittemotor
Ik dacht dat die derogatie erkenning al een 1 april grap was
+3
KuikenenKoe
Dat is ook niet leuk voor veganisten ,denk je lekker bezig te zijn en blijk je als nog de melkveehouderij in stand te houden
zoeff
@KuikenenKoe
Das idd zorgelijk, kep met ze te doen 😂
noordhollander
Dit is problemen creeeren niet slim........................
groeier
Jawis
Trouw stelt voor haar linkse lezertjes melk gelijk aan een landbouwgif....zal vast weer een paar onwetenden over de streep trekken om geen zuivel meer te kopen.... zieke 1 april grap..ze excuseren zich met de opmerking dat het grappig bedoeld was...
m uut m
@Jawis
Bier is al toegelaten.
adriaan33
@m uut m kennis van me zegt dat karnemelk heel goed werkt tegen meeldauw in courgettes maar geen toelating. Dus het hoeft geen 1 april te zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , Gewassen en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0