Nederlandse Melkveehouders willen dat Nederlandse mensen Nederlandse melk drinken. Liefst herkenbaar en niet via een vermomming onder een of ander Huismerk.
In het vlees is dit niet anders. Nederlandse veehouders moeten zich aan tal van extra eisen houden, vaak zelfs strengere eisen dan degenen die voor Europese collega’s gelden. Dit brengt een kostprijsverhoging met zich mee die we met z’n allen nauwelijks betaald krijgen. Het is dan ook moeilijk te verkroppen dat Nederlandse consumenten in veel supermarkten vlees (en andere producten) aangeboden krijgen die niet aan de Nederlandse productie-eisen hoeven te voldoen. Toch slagen we er met z’n allen nog onvoldoende in de consument bewust te maken van de keuzes.
Afgelopen week klopte er een grote marktpartij bij ons aan. Zij willen Hollands Rundvlees in een groot volume en van een constante kwaliteit. Ze kwamen er eerlijk voor uit dat ze zelf al geprobeerd hadden om zware koeien bij melkveehouders op te kopen en dat ze een grote melkveehouder hadden gevraagd zijn koeien voor hen af te mesten. Ze hadden daarmee echter niet het gewenste resultaat bereikt. Enerzijds omdat melkveehouders hun minder productieve koeien liefst zo snel mogelijk uit hun fosfaatboekhouding en dus van hun erf zien verdwijnen. Daarnaast was de vleesverwerker er niet in geslaagd om de gewenste hoeveelheid vlees, waar overduidelijk vraag naar is, van een hoge en uniforme kwaliteit in te kopen bij al deze verschillende melkveehouders.
Daarvoor kwam hij dus uiteindelijk bij ons terecht, aangezien we sinds eind 2014 gezonde melkkoeien mesten op verschillende bedrijven in Nederland volgens een eensluidend concept met een identiek rantsoen. Door dit op deze manier te organiseren, kunnen we wél een relatief uniform stukje vlees leveren dat voldoet aan de kwaliteitseisen van inmiddels vele enthousiaste klanten. Een puur Hollands product als volwaardig alternatief voor geïmporteerd vlees uit vele hoeken van de wereld. Bovendien is vlees van gemeste melkkoeien een zeer duurzaam stukje vlees, om vele redenen zoals staat beschreven in een recent onderzoek van Wageningen UR. Volop kansen om daadwerkelijk het verschil te gaan maken in ons streven naar een duurzamere wereld.
De combinatie van Nederlandse Duurzame Zuivel + Nederlands Duurzaam Vlees is uniek! En de kansen liggen dus voor het oprapen. Echter …..
Al vaker heb ik op deze plek een oproep gedaan voor de levering van Koeien. Resultaat: 0,0 koeien. We vertellen ons verhaal, we delen recensies van hilarisch enthousiaste Chef koks van de meest mooie restaurants van Nederland, iedereen heeft van ons gehoord, maar geen nieuwe melkveehouder die belt….
Een forum is bedoeld voor discussie. Dus kom maar op! Wat moeten wij doen om ervoor te zorgen dat melkveehouders van Nederland net zo trots gaan worden op het vlees van hun koeien als ze zijn op de zuivelproducten van deze zelfde koeien? Zodat wij het hele jaarrond onze staldeuren kunnen openzetten en we alle aanvragen voor de levering van Duurzaam Nederlands rundvlees kunnen gaan invullen met uiteindelijk een stabiele restwaarde voor alle Nederlandse melkkoeien als gevolg.
Bij voorbaat dank voor iedere mening of advies die bijdraagt aan het gezamenlijk benutten van de kansen!
Duurzame Zuivel + Duurzaam Rundvlees
Deel dit topic
Bijlages
(klik om te vergroten)
Chef koks, ambachtelijke Slagers en Professionele BBQ-ers zijn waanzinnig enthousiast over de beschikbaarheid, de kwaliteit en intense authentieke rundvleessmaak van gemeste Hollandse melkkoeien!
Deel ook jouw kennis en inzicht
De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Ik waardeer je inzet enorm, maar het zal erg moeilijk blijven om geschikte koeien te krijgen en er voor de boer als voor jouw nog iets extra aan te verdienen.
Ps. Wie was die marktpartij? Wil je mij een pb sturen?
Maar vind gewoon dat de sector onder betaald word voor alles wat de melkvee sector doet.
Dus waarom een heleboel moeite terwijl we nu al weten dat het toch niet het gewenste resultaat oplevert, alles moet uit eindelijk voor de laagste prijs met een hoge kwaliteit. en dan vind ik een vijfje ( 5 ) wel voldoende kwaliteit als het toch niet uit betaald word.
Het grootse voorbeeld is wel de melkprijs is gewoon een jaren tachtig melkprijs,
Dit is niet goed voor de sector en voor de zuivelbedrijven.
Maar ja de wedstrijd wie houd wie voor de gek loopt nog steeds.
Wil je afgemolken koeien van 250-300 kg, of zoek je eerlijke van 300- 350 kg?
Wat is jou concept? In het voorjaar koeien weiden en vt najaar verkopen of in de winter ook aan de mais en zo?
Geven jullie een meerprijs op de handelaar of waarom en hoe klopt een melkveehouder bij jou aan?