'Met het huidige mestbeleid zijn onze milieudoelen onhaalbaar’

We hebben te veel poep in Nederland. Onze runderen (4 miljoen), varkens (12 miljoen) en kippen (105 miljoen) produceren zoveel mest dat de boeren het niet kwijt kunnen op het land. Doordat we te veel mest over de Nederlandse akkers en weilanden verspreiden, komen er ook nog te veel stoffen zoals stikstof en fosfaat in het oppervlaktewater terecht en dat tast het milieu aan. Voor ons onderzoek Boer & Beleid vragen wij ons af of Nederland zijn milieudoelstellingen wel kan halen zolang er nog op grote schaal intensief geboerd wordt.
 'Met het huidige mestbeleid zijn onze milieudoelen onhaalbaar’ (demonitor.kro-ncrv.nl)

We hebben te veel poep in Nederland. Onze runderen (4 miljoen), varkens (12 miljoen) en kippen (105 miljoen) produceren zoveel mest dat de boeren het niet kwijt kunnen op het land.

Grasbaal

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden mest , varkens , kippen , milieu , stikstof , fosfaat , mestbeleid , poep en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!