Bouw Floating Farm Rotterdam

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Mooi bouwproject, zou als debiteurenbewaker van een toeleverancier wel strak de betalingstermijn in de gaten houden, nu en als het operationeel is. Maar iedere succes begint met een idee en kans, dus toe dan maar.
+1
jg
Alsof de stad nu nog niet voorzien wordt van dagverse circulair en diervriendelijk geproduceerde zuivel..... Megalomaan project van o. a . Lto en Nzo. Dezelfde partijen die al maanden moeten nadenken over de omschrijving van de door de consument gewenste grondgebonden zuivelproductie.
+2
jg
Van de melkveehouderij wordt verwacht dat ze zich grondgebonden ontwikkelt met bijvoorbeeld ruige stalmest , hoger waterpeil , weidevogels , biodiversiteit etc etc .En daarbij ook nog het aanbod op de vraag afstemt. Dus geen mestverwerking en andere technologie. Het zou logischer zijn varkens/kippen op een drijvend vlot op zee/water te houden, echter alleen de nederlandse zuivel sector is er een die miljoenen beschikbaar stelt voor dit soort projecten. En ze laten het kritiekloos recht lullen door betrokkenen.
sorry
Quote Reactie van @jg:
kritiekloos recht lullen

kees remijn is net weg.....
+1
van Ittersum
@jg goedkope reclame, volgende stap is van om de burger van de ""de Ark van Rotterdam" naar de producten van de Nederlandse boer te krijgen.

Ga voor de kansen, zie niet alles als een bedreiging (ofschoon je tegenwoordig wel heel veel moet slikken)
jg
@van Ittersum Kritiekloos rechtlullen dus....
van Ittersum
@jg een rijdende trein moet je niet proberen meer proberen tegen te houden, stap in en bewerk de machinist. veel betere slagingskans dan klagen
+1
verbi
@van Ittersum Maakt niks uit het eindstation is hetzelfde.
+1
J.v.G
@van Ittersum instappen in een rijdende trein? Hoe ontspoort ben je dan🤔
van Ittersum
@jg is goed met je 😉
Wilbert
@jg heb je de reacties onder het resource artikel gelezen? Daar zit het echte probleem. Hoop dat je dit ook inziet.
+1
van Ittersum
@jg als de burger er zelf achter komt dat het houden van dieren "topsport" is de waardering er ook komt. Met alle respect u geeft steeds opnieuw aan dat u niet weet dat we in dienst van de burger moeten staan. Als iets niet kan of onmogelijk is moet je dat in gesprek kenbaar maken, ipv zielig te doen en te klagen. Krijg steeds meer de indruk dat u iedereen buiten uw erf als "linkse honden" beziet Succes ermee maar u vecht tegen u eigen, kun je beter niet doen, zij zijn namelijk uw dagelijks brood. 90% van de burgers moet je informeren en ja, vandaag denken ze zo en morgen tegenovergesteld en overmorgen zijn ze je vergeten. Dit is een continueproces wat nooit stopt, daarom moeten bedrijven ook tot in de treurnis reclame voor hun bedrijf(of sector) blijven maken. Daarom is deze nieuwe vorm van "Blijdorp aan de Maas" een goed idee
+1
jg
@van Ittersum Je bent compleet gehersenspoeld , vraag het aan van Eerd van Jumbo hoe ze inkopen en of ze weten wat de consument wil.
Wilbert
@jg je wordt wel een sneue karikatuur van jezelf...
Quote:
Supermarkt Jumbo zegt in de krant dat het nieuwe keurmerk de gemiddelde consument weinig kan schelen. "Die pakt gewoon de kiloknaller", zegt directeur Ed van de Weerd van Jumbo in de krant. Voor de supermarkt is dat een probleem omdat ze door NGO's gek gezeurd worden, maar geen idee hebben hoe ze de consument meer voor zo'n beter milieuproduct meer kunnen laten betalen.

foodlog.nl/artikel/…
jg
@Wilbert Dus heb je geen goed verdien model, Laat nou alle persoonlijke kwalificaties maar weg , dat wil ik naar jou ook wel doen , heel goedkoop. Als je blijvend het aanbod niet op de vraag afstemt geb je geen marktmacht, zoals van de Weerd stelt. Daar ligt het grote probleem , Lto en Nzo willen alleen veel produceren, of het in de markt de kosten weer opbrengt is schijnbaar niet relevant.
+1
van Ittersum
@jg ik heb met dit alles geen probleem, slaap lekker, heb plezier(of acceptatie) in het huidige systeem en mijn boterham is goed belegd. Wat wil een mens nog meer? Deelt u die mening ook? Zoniet, wie heeft dan een probleem? U of ik?
jg
@van Ittersum De consument wil alles behalve dierhouderij als topsport. Jij wil je systeem en overproductie aan de consument opdringen , veel succes!
van Ittersum
@jg topsport in de zin van dat je het niet zomaar even erbij doet. Ik ben tegen massa maar voor marge.
+2
diezel
Quote Reactie van @van Ittersum:
volgende stap is van om de burger van de ""de Ark van Rotterdam" naar de producten van de Nederlandse boer te krijgen.

Las ergens dat de vlees-sector al plannen klaar had liggen mocht de melkproducten-verkoop van die boot-koeien tegenvallen.
Je kunt dat stadsvolk immers toch alles wijsmaken. 😄

(klik om te vergroten)

van Ittersum
@diezel slechte gedachte, 1 item van 10 minuten in bv Kassa of Radar en de burger is om, ga je dan met je gedachte dat ze allemaal gekke Henkie zijn
+2
Wilbert
@jg dat jij te veel hier prikt en te weinig met echte consumenten praat wordt met deze reactie pijnlijk duidelijk.
J.v.G
@Wilbert Mocht dit domme idee op een of andere manier straks volgens iemand een succes zijn, dan word het weer zo gebracht dat gangbare boeren niet deugen!
Waarschijnlijk word het biologisch want dat is veel beter volgens die stadsen! Zal ook wel veel diervriendelijker zijn, al hebben ze geen idee waar ze over praten! Zal me niet verbazen dat ze kalveren bij de koe laten, zodat de kalfjes niet gaan huilen😢
Snap niet wat al die lto boeren hier weer mee wil bereiken!
jg
@Wilbert Wat zijn ‘echte’ consumenten ? Je consumeert namelijk , of niet .
+1
jg
@Wilbert Toch een beperking van jou dat je je niet op de inhoud kunt focussen en steeds de fout maakt met verkeerde inschattingen te komen .
+2
MJvW
Oh kijk ons eens duurzaam bezig zijn want minder voedselkilometers dan dit bestaat niet want we zitten in de stad bla bla.. En onderwijl rijden vrachtwagens met mest en voer dagelijks af en aan? En weidegang waar de hele maatschappij zo vol van is..?
+1
de jonge
@MJvW en we rijden in de stad met euro 6 motors en we willen de stad autovrij maken voor de luchtvervuiling, maar dit doet daar niet aan mee blijkbaar,ik denk dat degenen die dit gaan beheren alles met de kruiwagen door de stad verplaatsen
van Ittersum
@MJvW Blijdorp aan de Maas, zo moet je dat bekijken, interpreteren en mee omgaan. De rest vergeten
+2
MJvW
@van Ittersum Lekker makkelijk... alles maar slikken wat ze beweren. Ze promoten dit onder de noemer duurzaam maar dat is het gewoonweg niet. Een koe hoort niet in de stad
van Ittersum
@MJvW een koe hoort van nature geen 10000 kg melk te geven...nog meer argumenten? Wat een frustratie over iets wat totaal anders bedoeld is.....het platteland (in een zeer beperkte vorm) naar de stad brengen
+3
melluk
Zelden zulke idioterie meegemaakt
de jonge
En dan maar roepen de consument dit en consument dat,natuur natuur natuur. welke vorm van natuur moet ik hier in zien dan. is het natuurlijk dat koeien op een plateau boven het water leven moeten? is het natuurlijk dat ze het land niet in kunnen om te grazen? is het natuurlijk dat ze in het water schijten?? vraag me werkelijk af,welke melkfabriek dit product af nemen wil. hoop niet dat die fabriek eisen en regels heeft betreffende huisvesting en weideplannen ed,anders zijn ze wel enorm hypocriet bezig naar de boeren toe

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0