Royal A-ware bouwt grote mozzarrella-kaasmakerij

Royal A-ware gaat in Heerenveen een mozzarella-kaasmakerij bouwen met een capaciteit van 400 miljoen kilo melk. Daarnaast zal er een roomfabriek verrijzen, om de room die overblijft bij de mozzarellaproductie te verwerken. Deze nieuwe fabrieken worden samen even groot als de huidige kaasmakerij in Heerenveen.

Deel dit topic

Reacties

moduulbouw
Op een uurtje rijden staat de grootste buffelboerderij van Nederland. Mozzarrella van koemelk word in de branch gezien als smaakloze kopie. vreemde zet.
Koeien boertje
@moduulbouw zal de consument wel anders over denken.
Die gaat het om de prijs IPV kwaliteit.
Ik vind dat je zo een plus kunt maken voor de stalmelk.
Kijken ze bij mozzarella niet naar
moduulbouw
@Koeien boertje A-Ware is sowieso lekker bezig met melk aannemen en verwerken. Het is wel een verassende zet gezien de trend juist is dat de verwerkers opzoek zijn naar kwalitatieve en onderscheidende producten. Bio melk, a2 melk, Skyr, jersey melk/kwark, etc. etc.
van Ittersum
@moduulbouw wen daar maar aan dat er een constante stroom van nieuwe instromers komen en aan de andere kant uitstromers zullen zijn. De reguliere melk(zo noemen we het maar voor het gemak, bulkmelk klinkt negatief) verschuift stukje bij stukje naar achteren en zo veranderen we langzaam mee. De markt (consument) bepaald uiteindelijk de snelheid waarmee, dat blijkt nu wel. Gelukkig (ook hier zal niet iedereen ermee eens zijn) pakken sommigen deze handschoen op en zetten er gewoon een hele nieuwe productielijn voor op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , a-ware en heerenveen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN