'Extensief melken verdient stimulans'

Netwerk Grondig mocht dinsdag 20 maart positieve reacties in ontvangst nemen. Dit naar aanleiding van de presentatie van hun definitie van een grondgebonden melkveehouderij. Ze nemen een voorproefje op het advies van de commissie grondgebondenheid, welke eind maart verwacht wordt. Foppe Nijboer over de worst die de extensieve bedrijven nu weleens voor mag worden gehouden.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
christo
Als je meneer Foppe nu eens een leuk filmpje zou laten zien van een zwaar ondervoed bruin kindje, zou hij dan nog zo afgeven op de intensieven?
+1
cornelissen
@christo Als jij er geld naar toe stuurt, kunnen de ouders wel eten kopen,er is voldoende voedsel op deze wereld. Denk meer ,dat deze opmerking van jij bedoelt is om niet inhoudelijk op het onderwerp in te gaan.
+2
puntertje
Quote Reactie van @christo:
Als je meneer Foppe nu eens een leuk filmpje zou laten zien van een zwaar ondervoed bruin kindje, zou hij dan nog zo afgeven op de intensieven?

Zooo, het feit dat er mensen honger leiden komt zeker omdat niet iedereen zo intensief is als jij. Wat een pretenties, ga lekker veel melkpoeder op de wereldmarkt afzetten zodat de prijs zakt en er geen honger geleden meer wordt in de wereld zou ik zeggen. En nooit meer zeuren als de melkprijs daalt immers, dan leiden arme mensen minder honger. Want zo werkt jou simplistische logica. Jij staat zo wel op nummer één in het gebruiken van valse argumenten.
christo
@puntertje Dankjewel voor het compliment. Helaas snap je de strekking niet. Het arme kind lust zowel ex- als intensieve melk. De manier waarop meneer Foppe de verschillende vormen van melk produceren verwoordt staat me niet aan.
+1
puntertje
Quote Reactie van @christo:
Helaas snap je de strekking niet

Jij snapt mijn strekking niet, al leg ik het er nog zo dik boven op. Met je 'ondervoede bruine kindjes' kom op zeg. Wat is jou wereldbeeld?
christo
@puntertje Ik denk dat ik niet kan begrijpen dat er mensen zijn die dermate veel hokjes en wetten nodig hebben waar ze de term intensief voor willen gebruiken terwille van hun eigen gewin. In mijn beleving produceren we allemaal melk waar afzet voor is.
BernieX2
Een grondgebonden bedrijf met te weinig melk per ha. wordt te weinig omzet gedraaid en dus weinig winst gemaakt. Veel grondgebonden bedrijven hebben het financieel erg moeilijk. Alleen grondgebonden bedrijven die "iets" bijzonders doen kunnen hun omzet en winst omhoog halen.
jandb
@BernieX2 wat noem je iets bijzonders? Het is toch juist slim om je grond voor meer dingen te gebruiken, dan is het allebei niet optimaal maar totaal meestal wel meer.
+3
Wilbert
Ligt het aan mij, of zijn de grutto's hierin gephotoshopped? ... 😞
+3
pietjepuk
@Wilbert daar is wel meer aan gefotoshoped. eerst een rand bloemen dan gras in bloei en dan gras met koeien.
+4
brabo
@Wilbert
ik denk dat ze de koeien er in geplakt hebben ipv de vogels.
de linkse zwarte koe staat veel te diep in het gras tov de andere koeien.......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , advies , melken , grondgebondenheid en grondgebonden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0