Afzet weidezuivel groeit door

De afzet van Weidezuivel is vorig jaar op alle fronten doorgegroeid. Producten met het Weidemelklogo zijn inmiddels te koop in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Spanje en Italië.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
van Ittersum
Net als dat Beter Leven , dat is wordt de norm
harke
@van Ittersum wat een gezwam.
Er blijft ook wel ruimte voor gewone witte melk.
puntertje
@harke yep, al krijgt je op termijn natuurlijk wel de wereldmarktprijs voor melkpoeder voor je melk, maar dat terzijde.
Wilbert
@harke hoe wil jij je onderscheiden tov Ierland en nieuw Zeeland? Beide veel weidegang, concurreren de stalmelk er zo uit bij een hoog melkaanbod.
van Ittersum
@harke in bulkvorm altijd. Moeten we dat in Nederland willen, die concurrentie slag verliezen we zeker. Nederland is ongeschikt voor massaproductie van zuivel...tenzij je enorme fluctuaties van prijzen wil accepteren. Geef mij dan maar die extra eisen met een stabiele melkprijs.
+1
christo
Is een logisch gevolg van een label op een pakkie drukken. Mooier zou zijn dat het een financiele klapper zou zijn zoals oorspronkelijk de insteek was. Das helaas mislukt. Nu op naar de volgende projectjes duurzaamheid met toegevoegde waarde 0.
+3
bio boer
@christo komt gewoon nog door dat er teveel weide melk is lang nog niet alle weide melk word verkocht als weide melk zou het zelfde zij dat iedereen vanaf volgend jaar bio zou moeten zijn is ook geen markt voor
van Ittersum
@christo voor een BOVAG garantie wil ook niemand extra voor betalen bij de aankoop van een auto. Dat die garage aan heel veel eisen moet voldoen...ach. ..daar halen we met zijn allen de schouders ook maar voor op...

Of al die voerkwaliteitseisen van je voerleverancier , hij zal het maar eens als extra kosten toevoegen op je rekening... wereld te klein.

Of administratieve kosten van andere leveranciers...zo zeg...dat is dan gelijk de laatste keer...

En daarom krijgen we ook niet extra betaald voor die weide melk. Tis gewoon een eis voor de afnemer...punt!

Tis niet anders, leer er maar mee leven
pieta
@van Ittersum Het probleem is meer wat is het volgende wat we er gratis bij moeten leveren. En je dient er ook nog rekening mee te houden dat je de primaire landbouwsector niet één op één met andere bedrijvigheid kunt vergelijken.
van Ittersum
@pieta maar dat gebeurd toch overal en tegelijkertijd eisen ( bewust of onbewust) wij hetzelfde. Opzich is daar niks mis mee, dat is gewoon de tijd, het probleem begint pas als je denkt dat je klaar bent . Kan het mis hebben maar dat is wat ik bedoel met: de tijd heeft de melkveehouderij ingehaald.
Ik weet dat menig 1 hier niet mee eens is,de ontwikkelingen en de veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. Een bouwaannemer is geen melkveehouderij dat klopt maar het principe is het zelfde. De consument bedienen op de waan van de dag
pieta
Quote Reactie van @van Ittersum:
Een bouwaannemer is geen melkveehouderij dat klopt maar het principe is het zelfde

Die werkt dan ook nog tegen een jaren 80 uurtarief? Melkprijs is nog immer jaren 80 gemiddeld. Daarbij heeft een MKB-bedrijf en zeker multinationals een behoorlijk andere werkwijze. Zeker mbt rendement. In de melkveehouderij is zowat elke investering die je doet een diepte-investering. Maar ook wij zullen met de tijd mee moeten. Maar ik denk dat er nog heel veel op gaan geven als dit tempo aanhoudt.
m uut m
@pieta
Je hebt ook nog steeds de zelfde productie als in de jaren 80?
pieta
@m uut m Wat maakt dat nou uit?
m uut m
@m uut m
Jij vergelijkt een uurloon van een aannemer met de melkprijs.
De meeste melkveehouders verdienen nog veel te veel als ze gras weggooien en ander voer weer terug kopen.
pieta
@m uut m Ik vergelijk de opbrengstprijs van één van de dingen die ze verkopen met wat wij verkopen. Dan constateer ik dat het bij hun van guldens naar euro is en bij ons netjes omgerekend.
DutchDairyFarmer
@m uut m productiviteit van een arbeidskracht is zeker niet vooruit gegaan wil je zeggen is hetzelfde .
m uut m
m uut m
@pieta
Een huis uit de jaren 80 is net zo duur als een nieuw huis.
pieta
@m uut m Inmiddels is de woningmarkt wat veranderd maar het huis met exact dezelfde ruimte maar dan volledig nieuw lijkt me toch net iets anders geprijsd als eenzelfde uitgewoond huis.
m uut m
@pieta
Je kunt een woning ook netjes onderhouden en dan zit er weinig verschil in een oudere woning of een nieuwe.
+1
pieta
@m uut m Dan mag jij die oude hebben en ik liever de nieuwe.
robotboer
@van Ittersum die rekenen dat wel door aan de klant. Dus dit vergelijk klopt niet.
van Ittersum
@robotboer als het collectief gebeurd kun je het doorberekenen. Dus in dat opzicht , iedereen naar weiden...heb je direct weer een nieuw probleem..
Koeien boertje
@van Ittersum dat collectief en collegiale heb ik met gemak een broertje dood aan.
Je kunt het ook anders bekijken en als je het collectief en collegiaal aanpakt bepalen wij de prijs en de regels die momenteel over ons heen gegooid worden.
Ik hoef ook geen 30 jaar terug in de tijd, maar hoe makkelijk er nu verplichtingen en alles gekoppeld moet worden vind ik geen vooruitgang.
christo
@van Ittersum Punt? Dat impliceert dat iedereen aan het weiden moet. Exit verdeelpremie.
van Ittersum
@christo de melkveehouderij staat nog heel wat veranderingen te wachten. Erg? Nee, als het elkaar maar niet tegenspreekt. Via mijn activiteiten buitenhuis ben ik wekelijks bij mensen die financieel niet aan het leven zijn maar aan het overleven. In dat opzicht zijn wij aan het zeuren vanuit een hele andere positie. Namelijk: weelde en het streven om ons (altijd) te verbeteren, maar wanneer ben je zelf tevreden. Persoonlijk denk ik dat menig melkveehouder meer heeft aan een schouderklopje dan een hogere prijs voor zijn product, beide zou nog mooier zijn maar dat is meer de wens van de gedachte. Dit vond ik ook wel een leuk radiofragment 538.nl/evers-staat-op/geld-maakt-gelukkig/
robbies
@van Ittersum Ben jij Piet Boer?? Die gaat ook bij mensen langs bij wie het niet zo lekker gaat
+1
bio boer
@robbies gelukkig ken ik piet boer niet
van Ittersum
@bio boer moest mijn beeld ook bijstellen over de oorzaak. Ofschoon heel veel vooroordelen ook weer kloppen . Maar tis dankbaar werk, in dat opzicht kan ik Piet de Boer wel begrijpen #verbreding
+1
bio boer
@van Ittersum bedoel meer van blij dat ik het nog niet nodig is wie weet is het ook nuttig als je ze niet nodig hebt
van Ittersum
@bio boer persoons- en gezinsafhankelijk. Kun je de deur achter je dicht gooien of neem je het innerlijk mee.
van Ittersum
@robbies vrijwilliger bij die andere variant budgetmaatjefryslan.nl/
+1
weurding
Tja...... als men al toegeeft dat zowel a en b merken en huismerk uit hetzelfde vaatje getapt worden....
christo
@weurding Staat gewoon op de kvk gegevens. Best een lange lijst van rfc
labella
Als de koeien in de winter op stal staan het gewoon in een pak drukken met weidemelklogo, dan is het geen wonder......
dwers
Apple melk is nu toch ook al 180 dagen weidegang, die andere afnemers zullen straks ook denken de koeien een halfjaar buiten is ook wel leuk.
weurding
Weideduivel...... voor diegene die er niet aan kan voldoen.. 😉
+1
van Ittersum
@weurding probeer ook al jaren anti-griep melk op poten te krijgen sinds ik toen gestraft werd voor mijn vermeende penicillinemelk, tot nu toe geen succes 🤣. Geef je weinig kans met uw weideduivel melk, misschien in de hardcore-beweging

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , frankrijk , spanje , denemarken , belgie en zweden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0