Alle seinen op groen om gras op gang te helpen

Half maart, het is nog steeds koud. Afgezien van een paar relatief warme dagen waarop de bodemtemperatuur enigszins is gestegen, is het nog steeds te koud voor het op gang komen van het bodemleven of begin van grasgroei. De kenmerkende witte puntjes op de wortels (groei-indicatie) zijn op veel plaatsen nog niet zichtbaar. De actuele bodemtemperatuur is rond de 3 graden. Deze zal met de matige vorst de komende nachten niet hard stijgen, terwijl minimaal 8 graden nodig is voor enige groeiactiviteit. Voor een top voorjaarskuil is het nodig dat straks, als het weer omslaat naar aangenaam voorjaarsweer, alle seinen op groen staan.

Deel dit topic

Reacties

+2
George
Vertellen ze eigenlijk wat nieuws hier?
koeboer
Kort om kunstmest strooien boeren!! Wij willen los met onze handel.erg jammer dat melkvee.nl zo reclame verkoopt. Doet afbreuk aan de goede artikelen die ze wel plaatsen.
+2
Jcbn
@koeboer Dit artikel zou niet op het Prikkebord moeten komen. Dit staat op Melkvee.nl ook niet onder nieuws, maar onder partnernieuws. Ons verzoek is dan ook om dit artikel van het Prikkebord te halen.

Redactie Melkvee.
George
Gelukkig kun je zelf beslissen wanneer je de kunstmest er op strooit. Ik wacht nog efkes. Hij zit wel in de silo sinds vrijdag en is ook al lang betaald. 😄
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
sinds vrijdag en is ook al lang betaald

vertrouw je dat wel? hier wordt niets betaald voordat het geleverd is.
+2
George
@pietjepuk Ja die vertrouw ik wel. Heb de kunstmest al eerder in voorkoop gekocht omdat ik dacht dat hij duurder zou worden en toen ook gelijk betaald. Maar ik zal het niet met iedereen zo doen. Gelukkig zijn er nog wel die je kunt vertrouwen.
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
Ja die vertrouw ik wel

wat voor bmw heb jij een diesel? vertrouw je dat ook nog 😁 😁
weurding
@pietjepuk bij de meesten is het betalen voor leveren, vraag de mechanisatiebranche maar eens
+1
Koeien boertje
@weurding nou ik heb nog nooit wat betaald voor levering.
Ik wou eens overstappen van biksboer, komt ie met een brokje en vraagt wanneer ie mag leveren.
Ik zei volgende week maandag, wou ie voor het weekend geld hebben.
Ik zei dat bij levering hij de rekening mee mocht geven en ik dezelfde week zou betalen.
Dit is gebeurd en nooit geen problemen mee gehad, anders had ie niks geleverd.
De meeste mensen waar je alles van af neemt weten met een maand wel wat voor vlees ze in de kuip hebben en als je netjes betaald hoef je nooit voor uit te betalen
pietjepuk
@Koeien boertje hier een keer overgestapt naar andere loonwerker. eerste factuur stond geen betalingstermijn op. netsjes binnen paar weken betaald. volgende rekeningen stond betalen binnen 30 dagen.
grös
@pietjepuk
Hier altijd aan eind v/d maand een factuur van de lw op 14d., nu andere loonwerker laten sleepslangen, meteen volgende dag factuur in de bus, liet ze nog paar keer komen in 2 weken tijd 3 facturen steeds van 1 aparte dag, slaat ja ook nergens op.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @grös:
e lw op 14d., nu andere loonwerker laten sleepslangen, meteen volgende dag factuur in de bus, liet ze nog paar keer komen in 2 weken tijd 3 facturen steeds van 1 aparte dag, slaat ja ook nergens op.

Zouden meer moeten doen. Staat alles nog vers in het geheugen mocht er toch iets niet kloppen. Alles na 2 maand of een half jaar op een hoop factureren is door niemand te controleren.
dwers
@Noorderling wij hadden hier vroeger een Timmerman die stuurde 1 keer per jaar een nota, dan was het wel eens schrikken van het bedrag.
Als je dan bij hem in huis was en hij moest een berekening maken dan deed hij dat met een potlood op het behang.
Piet1960
@dwers Was het behang ook de faktuur zeker?
dwers
@Piet1960 het was een aparte , hij stond ook een keer op de kachel te krant lezen , hij zij ja ik had koude voeten.
weurding
@Koeien boertje koop maar eens wat iets verder van huis, vooral op mechanisatie gebied, dan zie je vanzelf wel of je mag halen voor het betalen, krachtvoer kan ook niet eerder betaald worden dan over de weegbrug de exacte getallen bekend zijn, is hier net zo met loonwerk, maar dat zijn vaste leveranciers. vindt het zelf altijd prettig iets betaald te hebben voor het halen, er kan tijdens transport ook nog wat mis gaan.
j h p
@MelkveeNL Als u de balk aan de rechterkant iets opschuift naar rechts kan ik de hele zinnen van het artikel uitlezen.
Groen1
@j h p Klik op de kleine rechterregel Alle seinen op groen om gras op gang te helpen, dan gaat deze kolom uit u scherm en kunt u het volledige artikel lezen.
newholland6640
Net even de temp meter gepakt. Bodemtemperatuur zit toch al op 6 graden. Valt me mee.
m uut m
@newholland6640
Laat dat ff zien met een foto
+1
newholland6640

(klik om te vergroten)

m uut m
@newholland6640
Hoe diep meet jij.
Ik heb net met een originele grondthermometer gemeten en kwam op 3 graden
newholland6640
@m uut m

Dikke 10 centimeter, misschien 15. Meer is het zeker niet.
stefan56breizh
Vanochtend was hier in de buurt een akkerbouwer zijn gerst aan het kunstmeststrooien op de kopakker ging hij er goed doorheen, moest weer die hollander natuurlijk net weer zien 😁 . Onze buurman heeft een quad, daar heeft hij rupsbanden ondergezet en met een vicon pendelstrooier op een onderstel ook met rupsbanden kan hij mooi over zijn graan land. De strooier word aangedreven met een motortje die kan hij helemaal afstellen op het aantal kg.
Noorderling
@stefan56breizh
Zijn toch vorstdagen genoeg geweest om snachts de kunstmest te kunnen strooien?
Als het zo nat is dat je er met een trekker niet op kan heeft strooien ook geen nut, natte grond is koude grond. Dan groeit er eerst ook nog niks of spoelt af.
stefan56breizh
@Noorderling wij praten hier niet over nederland, het heeft hier wel gevroren maar niet zo erg dat je zonder problemen erover kunt.
+1
Noorderling
@stefan56breizh
Dan houdt het op, hier zat de vorst tot onder de ploegvoor in de grond.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , wortels , vorst , groen , voorjaarskuil , bodemleven en koud geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0