Wie de maag van de koe begrijpt, kan haar minder schadelijke gassen laten maken

Een nieuw onderzoek naar de darminhoud van koeien brengt een koe die geen kwalijke methaan meer uitboert misschien een stapje dichterbij.

De boeren en scheten die koeien laten, zijn het resultaat van micro-organismen in de koeienmaag. Door een beter begrip van het bestaande microbioom zou de beruchte methaanuitstoot van de koe te verminderen zijn. Koeien gelden door het krachtige klimaatveranderende methaangas inmiddels als een ernstig milieurisico.

De hoop is om ooit de vlees- en methaanproductie van koeien positief te kunnen beïnvloeden door het juiste samenstelling van het microbioom. Onderzoeker Mick Watson heeft een ideaal: “het juiste organisme, voor het juiste dieet bij het juiste dier”. Zo ver is het voorlopig nog niet.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien en koe geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN