38

Is de aftakeling van frieslandcampina nu echt begonnen?

Deel dit topic

Reacties

+1
Gebeurde vorige storm in workum ook al.
+1

Een woordvoerder van de melkfabriek liet weten dat er wordt gewerkt aan een plan van aanpak,
+1
Maakt niet uit, geen CO2 uitstoot, en rest is duurzaamsbeleid, koeling gebeurt nu door de koude wind.
Energie neutraal produceren met wind en lucht koeling
+2
Ja hoor , er gebeurt weer iets bij de Rabo, LTO of de FCDF en het wordt als zeer negatiefs of suggestief nieuws gebracht op dit forum. Ik had verwacht dat die beloningsieuws bij ING minimaal 200 reacties zou opleveren....niks dus. Zou het RABO, LTO of FCDF geweest zijn was had je een dag nodig gehad om dit te lezen.

Frustratie, onprofessioneel gedrag of onkunde (vul het zelf maar in) vieren het laatste jaar hier wel heel erg hoogtij dagen. Nu de oorzaak en persoonlijke oplossing nog herkennen.
+1
@van Ittersum Bij jou is het waarschijnlijk frustratie , don’t worry
@jg alleen het lezen van...👍😋
@van Ittersum doe je dat toch niet?
+3
Quote Reactie van @van Ittersum:
Frustratie, onprofessioneel gedrag of onkunde (vul het zelf maar in) vieren het laatste jaar hier wel heel erg hoogtij dagen

Maar daar mag je in deze wel zelf in de spiegel kijken. Ik zie het commentaar bij de topicopener van [anonymous_290] nml als humor
@cs-agrar net zoals de meeste psychologen heeft van Ittersum niet zo'n best gevoel voor humor. Volgens mij heeft hij het filmpje niet eens gezien
@van Ittersum je kunt niet zeggen dat rfc laatste 5 jaar goede keuzes heeft gemaakt.en dat je dan kritiek krijgt lijkt me logisch.hogr bomen vangen .....
+1
@van Ittersum zou misschien de oorzaak ook kunnen zijn dat de rfc de laatste jaren een zeer arrogante houding heeft naar boeren toe?? tsja en als ze dan zelf iets niet voor elkaar hebben kun je dit verwachten
+1
@de jonge @putjesschepper tis niet zo moeilijk om in de huidige tijd een stok te vinden om te slaan. Achterafpraters zijn er te veel, durfers te weinig. Ik zal de laatste zijn die de LTO, rabo, FDF een pluim te geven over alles wat ze gedaan hebben. Maar ze deden het, met de wetenschap dat menig 1 meekijkt en sws een duidelijke mening achteraf heeft. Ik heb altijd nog respect voor diegenen die uit overtuiging en met rechte rug aan hun principes vasthouden ook al is de stemming juist andersom.
@van Ittersum ja inderdaad dat menig 1 meekijkt,dat dat ten koste gaat van de boeren omdat die onwerkbare eisen en regels voor de kiezen krijgen doet er blijkbaar niet meer toe.want o o er kijkt iemand mee. dat krijg je juist als je meent alles open te moeten stellen dan krijg je kritiek. toen niemand wist wat er achter de deuren stond was er ook geen kritiek en nu???? koeien hebben waterbedden,geisoleerde daken,de beste voeding etcetc en kijk eens wat er gebeurt is nu de deuren open moeten en iedereen een mening heeft,doet er niet toe dat ze totaal geen ervaring met dieren hebben,maar wat is er nu gebeurt met het beeld wat de burger heeft...........
@de jonge of blijkt maar weer dat de tijd de melkveehouderij heeft ingehaald.( ook niet blij mee, ik constateer het alleen)? Mijn vrouw werkt in de transportsector, concurrentie op de scherpst van de snede, je zou zeggen heel simpel goederen van A naar B vervoeren. Dat is de kern, daarnaast een stroom van nieuwe normen en certificaten en al wat dan niet meer en dat elk jaar weer. Heb je het niet, wil je de klant je gewoon niet meer. O ja, wel even voor dezelfde condities.....
@de jonge of blijkt maar weer dat de tijd de melkveehouderij heeft ingehaald.( ook niet blij mee, ik constateer het alleen)? Mijn vrouw werkt in de transportsector, concurrentie op de scherpst van de snede, je zou zeggen heel simpel goederen van A naar B vervoeren. Dat is de kern, daarnaast een stroom van nieuwe normen en certificaten en al wat dan niet meer en dat elk jaar weer. Heb je het niet, wil je de klant je gewoon niet meer. O ja, wel even voor dezelfde condities.....
Wellicht dat het uiteindelijke probleem van de melkveehouderij is, we zijn te veel bezig met andere zaken (groter en meer en meer willen) ipv de markt bedienen.
@van Ittersum nou mijn buurman zit ook in de transport sector en vind het momenteel super gaan.
Ze hebben allemaal niks meer te zeiken als je maar een goede chauffeur levert die uurtjes wil maken.
Prijzen zijn super momenteel
@Koeien boertje op kantoor of op de vrachtauto. Die van mij zit op kantoor. En dat er veel vracht is wil niet zeggen dat je niet voldoen moet aan opgelegde regels.
Quote Reactie van @van Ittersum:
Dat is de kern, daarnaast een stroom van nieuwe normen en certificaten en al wat dan niet meer en dat elk jaar weer. Heb je het niet, wil je de klant je gewoon niet meer.

En wat houden die certificaten dan in? Ik neem toch aan dat er al minimaal gevraagd wordt (net als bij het Ot en Sien boeren) dat de chauffeur 10% van de afstand de vrachtwagen gaat duwen ipv te laten rijden. 😁
@pieta lean & green is voor mij de bekenste maar vooral de bewaking en de rappotage via de CRM en al wat dan niet meer. Maar het gaat in elke branche zo. Alles erom heen wordt steeds uitgebreider of het nu druk of niet druk is. Pakket van A naar B rijden blijft de basis de rest erom heen is het gevolg van....? Dat het vroeger mis ging...? Vergelijk dat maar als in de melkveehouderij, melk is wit en toch is daar niet iedereen meer blij mee, hoe komt dat.
@van Ittersum Technische oplossingen dus.
Vindt het ook onzin nieuws wat ik wel een goed artikel vond van de telegraaf was dat rfc nogal wat terrein verliest in China aan Danone. Stond 14 geleden erin.
Danone voorziet verdere winstgroei
telegraaf.nl/financieel/1679926/…
+3
Ik denk dat die tank zo niet door de kkm komt!
+1
@labella Ja kijk, daar heb je wel een punt. Als het gestormd heeft en je krijgt zo'n kkm gast op je bedrijf dan krijg je wel te horen dat zoiets echt niet kan hoor.
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
kkm gast op je bedrijf

Die moet je eigenlijk niet op je erf willen.
Het blijven interessant doenende pottenkijkers. Baantjes wat eigenlijk geen baan is . Totaal nutteloos voor deze maatschappij. Konden voor hun geld beter papierkes in de berm gaan prikken.
+2
@George er ging veel mis en daarom is kkm ontstaan. Wees blij dat het nog wat gelateerd is aan de melkveehouderij. Je zal maar externe bureaus op je erf krijgen die betaald worden door Unilever, AH, of i.d. vrees dat dan de helft niet eens door de eerste keuring komt
Quote Reactie van @van Ittersum:
er ging veel mis en daarom is kkm ontstaan.

Wat ging er mis? Allemaal gezwets. Het verhaal was dat ze kwaliteit moesten borgen en dat ze dat dan beter zelf konden doen dan jouw aangehaalde externe bureaus. Het zou een betere positie in de markt geven. Knoeiers moesten eruit en al dat gezever . Ik wordt moe van zulke flauwekul.
+1
@George vanmorgen servicebeurt gehad van mijn melkmachine. Nu nog steeds melkveehouders die hun melkinstallatie schoonmaken met spoelwater van het spoelen. "Alles glibbert, alles stinkt, als de consument dit ziet, koopt hij nooit weer zuivel" aldus de monteur...( Echt niet te geloven...)
Er is geen ijkpunt als het niet was gebeurd,waar stonden we dan...zouden de Chinezen dan nog steeds babymelkpoeder hier hamsteren? Vergelijk het maar met uw auto, zonder u echt te kennen weet ik zeker dat u uw pareltje(BMW) niet in onderhoud heeft bij een garage met nog een smeerput in de grond. Ofschoon dat niet onder doet aan zijn kwaliteit en kennis .
+1
@van Ittersum Beetje controle is goed , als stok achter de deur.
+1
@Detukkeroettwente langzaamste (of smerigste) bepaald het imago
+2
@van Ittersum ik neem aan dat jij eerst naar de betreffende veehouder gereden bent om te checken of het verhaal klopt? Hier roep je namelijk ook altijd om onderbouwing wanneer er iets geroepen wordt wat in jouw ogen onzin is
@robbies ga er maar van uit dat hoe een stal er van buiten bij staat de stal er van binnen hetzelfde eruit ziet. En tja, iedereen heeft wel eens op een vergadering achter een collega gezeten dat je denkt, wat een penetrante meur heeft die gast, na de pauze ga ik ergens anders zitten. 1000 tegen 1 dat je daar op zijn erf hetzelfde ruikt.
En anders vraag je vertegenwoordigers, mechanisatiemensen of wat dan ook maar....de variatie is nog groot .
Maar ik geef toe, ik kom weinig uit nieuwsgierigheid bij collega's, hier drinken we liever aan de keukentafel een bakje
Quote Reactie van @van Ittersum:
n anders vraag je vertegenwoordigers, mechanisatiemensen of wat dan ook maar....de variatie is nog groot .

Dat is toch met alles en iedereen zo. De een in het dorp heeft een mooi voortuintje en alles tiptop en de buurman heeft een wildernis en een afgebladderde voordeur. En dat wil jij uitbannen?
+4
@van Ittersum Ga er maar van uit??? Jou reacties bestaan altijd uit 2 delen, je hebt het heel druk met anderen, want "je hebt gehoord van..." dat er van alles mis is bij een ander. En dan altijd deel 2, een hoop borstklopperij over hoe goed jij wel niet overal op inspeelt, hoe veel en hoe makkelijk je wel niet veel geld verdient, en bovenal dat jij alles heel ruimdenkend kan beredeneren en accepteren.

Van mij mag je, maar wie probeer je nu met dit soort reacties te overtuigen, jezelf?
+1
@van Ittersum ik heb het idee dat visite bij jou op de bank moet gaan liggen en dat jij dat in rekening brengt
Quote Reactie van @George:
moet je eigenlijk niet op je erf willen

Als jongveeopfokker nodig jij toch ook jaarlijks een controle-instantie op je erf uit, is dat anders?
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
ls jongveeopfokker nodig jij toch ook jaarlijks een controle-instantie op je erf uit, is dat anders?

? Ik nodig niemand uit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0