Nieuw hek voor veilig eenrichtingsverkeer

GEA introduceert een zwevende poort om op een veilige manier eenrichtingsverkeer in te stal te realiseren.


De ‘One Way Finger Gate’ bestaat uit een horizontale balk waar verticale buizen op gemonteerd zijn. Deze buizen hebben een gebogen eindstuk waardoor ze op vingers lijken. De vingers leiden de koe voorzichtig in één richting en dragen zo bij aan een optimale koerouting in de stal. Koeien kunnen tegelijkertijd door het hek lopen, maar ze kunnen niet terug in de andere richting. De aan- en afvoer van strooisel en uitmestinstallaties kunnen het hek ook passeren.



De poort heeft een modulaire opstelling. Zo kan de afstand tussen de vingers worden aangepast, ook na de installatie van het hek in de stal. Daarnaast heeft elke vinger een intern contragewicht wat de terugslag verminderd. Een speciaal ontworpen rubber reduceert het geluid van de vingers wanneer deze weer terugvallen in de originele positie. De One Way Finger Gate is geschikt voor elk koeienras door de instelbare breedte.

Deel dit topic

Reacties

Koeien boertje
Hahaha dat zoiets niet eerder uit is gevonden
+1
pietjepuk
Als ik dat hek zie denk ik ook hahaaha. Klein kunstje voor de koeien om de vingers op te tillen en tegen het verkeer in te lopen. En ik betwijfel of het heel blijft als er een paar koeien tegelijk de verkeerde kant op lopen.

een vergelijkbaar hek heb ik trouwesn al meer gezien. heeft hier een filmpje gestaan van die boer waar de koeien op een soort rubber mat liepen en een gea mestrobot schraapte de mest bij elkaar. En ook daar bleef dit hek niet heel.
bio boer
@pietjepuk dat zat ik ook te denken heb 1 richtings hek bij de robot voor het weiden zo ze weer naar binnen kunnen als de koeien weer voor het eerst er uit mogen Stan de koeien wel tebuiken ten het hek denk dat die buisjes zo dubel zijn met mijn fleckies 🙃
johndeere6230
Deze hekken bestaan al wel langer toch? In Canada op mijn stage werden ze ook gebruikt, mooi simpel systeem.. Kan weinig aan stuk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , gea en koerouting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN