Les op school over minder vlees eten

De meeste van jullie zullen er wel iets over meekregen hebben dat het afgelopen week minder vlees eet week was. Op school is mijn kind hier ook uitgebreid over onderwezen.
Nu vind ik dat dit niet door de beugel kan. Niet om mijn eigen toko te beschermen. Maar omdat ik er van overtuigd ben dat het eten van vlees en andere dierlijke producten een voorwaarde is voor het menselijk lichaam om tot een goede gezondheid te komen. Het promoten van de vegetarische en veganistische agenda is dus ronduit schadelijk voor de mensen. Nu komt het met mijn kinderen wel goed, maar die gaan op een dag trouwen en ik wil wel graag oma en overgrootoma worden.
Een tweede reden is om tegen deze agenda te zijn is dat dieren op de juiste manier gehouden een grote bijdrage leveren aan een goede bodem.
Ik zou graag hulp willen met een juist antwoord/infoverhaal/lespakket om deze indoctrinatie tegen te gaan. Nu lijkt het net of ik het ook zelf wel kan, maar aan kritische derden of andere kinderen uitleggen is lastiger dan aan je eigen kinderen of collega's. En ik heb ook geen tijd om weken te googlen op goede onderbouwende cijfers. Want een koe mag dan bv wel methaan en lachgas produceren, maar hoeveel is dat op het totaal. Hoeveel koeien zijn er nu en hoeveel x jaar geleden. Etc. En misschien heeft iemand dit allemaal al gedaan en dan zou ik daar graag op mee liften.
BamBam

Vochtmeters voor brandhout

Hou die grappen maar voor je, deze vochtmeters zijn echt alleen voor brandhout.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+3
stan-roozen
Dat minder vlees eten beter is voor ons milieu klopt totaal niets van. Mensen hebben nu eenmaal hun voedingsstoffen nodig en dat kan nooit efficienter of goedkoper dan met echt vlees.
+2
Wimblij
@stan-roozen Het paasweekeinde de BBQ aansteken om deze week te compenseren!
+1
Metal ap
@stan-roozen kan je nu wel zeggen, mijn schoonmoeder is ook zo vega muts is krijgt ook nog genoeg voedings stoffen binnen,ze leeft nog steeds
BamBam
Hoi Wilbert, ik heb even zitten lezen op zuivel online, maar daar wordt ik ook niet echt blij van. Bv quiz vraag: bij een melkrobot hoeft een boer niets meer te doen. Is dit info die je kids mee wil geven? Over bv de brochure over zwangerschap en voeding, lijkt erg op de info van het ondervoedingsbureau.
+1
friesboertje
Ik eet wel wat meer vlees om het te compenseren.
marcel r
Www.duurzamezuivelketen.nl/voorlichting
www.overvarkens.nl
www.akkerbouwvoorjou.nl
www.blijmeteenei.nl
www.hetkleineloo.nl
www.boerderijeducatienederland.nl/
+1
delavalboer
Ik heb gewoon zelf een nieuwe les gemaakt.
Het ging er vooral over dat vlees schadelijk was voor het milieu enz. Ik heb in Jip en Janneke taal uitgelegd dat bijv het steeds maar uitbreidende vliegverkeer een veel grotere milieu belasting heeft. En ook dat er steeds meer auto.s komen. En dat de agrarische sector heel veel doet om duurzaam en milieu bewust te werken. En dat een veganisme een keuze is, maar dat vlees gewoon in een gezond en verantwoorde levenwijze past.
Ik zag nl het verhaal ook langskomen en heb dit in de boerinnengroep geplaats, en veel boerinnen zijn hiermee naar school gegaan, en in sommige gevallen is er voor gekozen om deze tektst niet te gebruiken, of er een alternatieve les van te maken.
Veel "boerenkinderen"gaven aan wel elke dag vlees te lusten. En dat het wel erg saai werd zonder vlees.
Ze hadden het ook over flexitariers en 1 jongen had gezegd wat ben je dan als je veel vlees eet..een vleesetarier. Dan ben ik een vleesetarier.
BamBam
Dank je wel, dan ga ik daar kijken. Beter goed gejat dan zelf slecht bedacht!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!