Illustratie van: dikketrekker

SGP: kosten voor DNA-analyses voor rekening ministerie

De SGP vindt dat minister Schouten op z'n minst de kosten van de DNA-analyses voor haar rekening moet nemen, als blijkt dat de meerlingen juist geregistreerd waren.

Deel dit topic

Reacties

+1
dorpsrandhoeve
Daar heeft de SGP dan wel weer een punt. Als je onderhand moet bewijzen dat je het wel netjes opgegeven hebt zou je daarvoor natuurlijk niet de kosten moeten dragen. Dat zou erg bijzonder zijn.
buorman
Het is natuurlijk van de zotte dat wanneer jij zaken juist doorgeeft, dat dan een opsporingsapparaat/controlerende instantie je van fraude kan betichten zonder het bewijs erbij te leveren.
Zoiets is laster, en het is in het recht dacht ik nog altijd zo dat je aan je eigen veroordeling niet hoeft mee te werken.
Je hebt zwijgrecht, en als het de tegenpartij niet lukt genoeg bewijs aan te leveren, kan men je niet zomaar vasthouden/op slot zetten.
hoest
@buorman
In het strafrecht wel ja. Economische delicten gelden hele andere regels
de Tank
@hoest een economisch delict hoeft niet bewezen te worden?
+1
hoest
Verwijderd
vedder
@hoest of geroyeerd
hoest
Dan ligt de bewijslast deels bij de beschuldigde
buorman
Quote Reactie van @hoest:
Dan ligt de bewijslast deels bij de beschuldigde

Maar je zou toch op z'n minst mogen verwachten dat zij een redelijk vermoeden/bewijs hebben alvorens ze je mogen betichten van een E.D.
Dat de bewijslast daarna deels bij de beschuldigde ligt, impliceert dat hij ook deels bij de tegenpartij ligt.
En volgens mij hadden ze in de meeste gevallen 0,0 bewijs

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sgp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN