Meulenbroeks: verantwoordelijkheid I&R te makkelijk afgeschoven op boer

LTO-vakgroepvoorzitter Wil Meulenbroeks vindt dat de verantwoordelijkheid van een kloppend I&R-systeem te makkelijk volledig wordt afgeschoven op de individuele veehouder.
 Meulenbroeks: verantwoordelijkheid I&R te makkelijk afgeschoven op boer (melkvee.nl)

LTO-vakgroepvoorzitter Wil Meulenbroeks vindt dat de verantwoordelijkheid van een kloppend I&R-systeem te makkelijk volledig wordt afgeschoven op de individuele veehouder.

MelkveeNL

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+3
klant
Goh wat zegt ie nou.
+3
dorpsrandhoeve
Jammer dat hij daar nu pas aan denkt, in plaats van dat hij in het begin druk bezig was met roepen om de frauderende leden te royeren.
+11
robotmelker
Heeft zelf toch ook een mismatch gemaakt...der uit met die zeurpiet... staat helemaal niet voor het belang van de sector... is gewoon een gladprater
+1
Koeien boertje
Zieltjes terug winnen.
Zijn er al leden weggestuurd of kunnen ze de balans nog niet maken
+3
J.v.G
Waar je nooit over hoord is de onredelijkheid van de plotsellinge strenge i en r contole!
Als je jaren nooit problemen hebt met i en r denk je dus dat je het goed doet. Je hebt dan geen idee dat er soms bijv rendac meldingen niet aansluiten op i en r of crv.
Logischerwijs zou je dan denken dat wanneer dit opeens als probleem gezien word, je hier een brief van krijgt met de waarschuwing dat je zelf goed moet controleren en hier strenger op gehandhaafd word. En mag je verwachten dat de systemen aangepast worden. Je mag er ook redelijkerwijs vanuit gaan dat dit niet met terugwerkende kracht gebeurd.
Het is volstrekt belachelijk dat er nu ineens zover terug word gekeken!!!
Slaat gewoon helemaal nergens op en dient geen enkel doel, behalve het zwart maken van melkveehouders!
J.v.G
Waar je nooit over hoord is de onredelijkheid van de plotsellinge strenge i en r contole!
Als je jaren nooit problemen hebt met i en r denk je dus dat je het goed doet. Je hebt dan geen idee dat er soms bijv rendac meldingen niet aansluiten op i en r of crv.
Logischerwijs zou je dan denken dat wanneer dit opeens als probleem gezien word, je hier een brief van krijgt met de waarschuwing dat je zelf goed moet controleren en hier strenger op gehandhaafd word. En mag je verwachten dat de systemen aangepast worden. Je mag er ook redelijkerwijs vanuit gaan dat controle niet met terugwerkende kracht gebeurd.
Het is volstrekt belachelijk dat er nu ineens zover terug word gekeken!!!
Slaat gewoon helemaal nergens op en dient geen enkel doel, behalve het zwart maken van melkveehouders!
+3
storm
Kees Romijn moest plaats maken voor een opvolger en daar geef ik m groot gelijk in.
Maar ik vind dat we van de regen in de drup zijn beland met Meulenbroeks.
Is volgens mij geen typ wat met de vuist op tafel slaat wat in deze hele affaire eigenlijk wel nodig is.
In zo’n crisis situatie mis ik toch een ijzervreter zoals JC Vogelaar destijds was. Ze zijn allemaal veel te lief voor elkaar en dan ook nog een minister met een lief gezichtje.
Nee dat hele ambtenarencorps op de NVWA en RVO moesten eens een draai om de oren hebben van ons!
+1
MARTIJN G
@storm JC schreeuwde ook meteen over fraude en iets met bagataliseren. Blijkbaar de eerste dag niet meegelezen op het prikbord.
+2
robotmelker
Nee.. die arme sloeber van een Romijn... dat was een echte ijzervreter... man man.... en die Calon... sjonge jonge....

Ik vraag mij af aan wat voor criteria deze toppers hebben moeten voldoen??
klant
Lekker vergaderen een beetje koffieleuten met elkaar bij de kachel en een ander het werk laten doen op de boerderij.
+1
robbies
Quote Reactie van @klant:
een ander het werk laten doen op de boerderij.

Je kunt jezelf nu eenmaal niet in tweeen delen.
mlkvhoudr
@robbies in ieder geval niet vaker dan 1 keer 😉
robbies
@mlkvhoudr ik ben ook geen fan van de huidige generatie bestuurders. In mijn ogen overschatten ze hun eigen capaciteiten en invloed, maar feit is wel dat iemand het moet doen. Het is alleen heel ondankbaar werk, want staat de uitkomst je niet aan dan krijg je het verwijt dat je een luie profiteur bent.
+6
mlkvhoudr
@robbies bedoelde t absoluut niet serieus. Maar je kan als bestuurder met al dat gemekker toch niks. Mensen doen hun best. Als ik bestuurder zou zijn van agrarisch nederland zou ik aan krimp veestapel gaan werken. Het is niet vol te houden zoveel mensen en daarnaast zoveel dieren op zo weinig land. Minder dieren is de beste oplossing in nl en geeft voor de genen die nog goede moed hebben om door te gaan in dit regelgekke land ook het beste toekomstperspectief. Dus een goed en geleidelijk plan hoe we naar minder dieren gaan zou mijn topprioriteit zijn. Dus ik zou in ieder geval verketterd worden als bestuurder
m uut m
@mlkvhoudr
Mijn stem had je.
Jaap40
@mlkvhoudr dit gebeurd nu al.
Beetje melkvee op de ruimte, beetje aan kloten met (nep)natuur rond bebouwde gebieden.
+5
mlkvhoudr
@Jaap40 ik geloof wel dat t al gebeurd maar ben van mening dat er vanuit de landbouw veel te defensief gedacht word. Er word veel te veel in zij tegen wij gedacht. Kijk met marianne fans worden we het nooit eens. Maar met de rest van de mensen komen we met geven en nemen een heel eind
robbies
@mlkvhoudr was ook niet op jou gericht, sprak meer in algemene zin. Vermindering vd veestapel is ook gewoon aan de orde. Het is alleen wachten op een bestuurder die dat gewoon erkent. Teveel bestuurders zijn ouddenkers en elke frisse wind wordt afgedaan als een linkse mol en Milieudefensie-fanboy. Zolang dat bij een groot gedeelte vd boerenstand nog beklijft, zullen de bestuurders ook geen andere toon aanslaan zolang er geen electorale winst te halen valt
+1
mlkvhoudr
@robbies ben vanmiddag door een vriend uitgenodigd op de koffie bij onze minister dus we zullen eens gaan luisteren wat ze te vertellen heeft
Coen
@mlkvhoudr , de lobby van de kunstmestindustrie is sterk, de lobby van de totale BIG-Agri (incl. LTO) is nog sterker dus reductie van de intensieve melkveehouderij is nog een hele lange weg.

we zijn het met z'n allen al niet eens dat er een strakke grondgebonden melkveehouderij moet komen 😞
+2
mlkvhoudr
@Coen heb vandaag in een zaaltje mevrouw schouten mogen aanhoren en mijn indruk is dat er simpelere meer generieke wetgeving aan zit te komen en minder voor regio s en zeker niet bedrijfsspecifiek. Nadeel van robuuste wetten is dat ze behoorlijk vervelend kunnen uitpakken.

Trouwens wat een power vrouw met een enorme dossierkennis en niet bang om door te pakken. Zorg maar dat je aan de goede kant van de streep staat was de boodschap
robbies
@mlkvhoudr en wanneer sta je aan de goede kant? Een keer klare wijn schenken zou wel fijn zijn.
+2
mlkvhoudr
@robbies als je de de boel op orde hebt . Ging niet over intensief/extensief maar over dat de boel op orde hebben onze verantwoording is
demelkboer
@mlkvhoudr maar aan welke kant van de streep staat de minister. Aan die van de boeren of aan die van de ambtenaren.
+1
mlkvhoudr
@demelkboer die staat in het midden en zal beslissingen nemen die heel goed vallen en besslissingen nemen waar ze niet populair onder de boeren van word was haar boodschap
+3
danielle-hekman0
Hij kan beter niks meer zeggen....en vooral niet over dit onderwerp...zijn geloofwaardigheid is wel helemaal verdwenen. En nu als een blad aan de boom omdraaien.....
Dat word niet meer wat met zo.n iemand op zo.n plek
+1
Detukkeroettwente
@danielle-hekman0 Tis een miegerd, hij heeft ze achter de ellllllllllllllllebogen, hij kletst net zo het hem uit komt.
jg
I en R als basis voor de fosfaatrechten kan wel in stand blijven ???
Druk
@jg
Natuurlijk wel, de 40 tot 50 echte fraudeurs met I&R met naam en toenaam in de krant want ze moeten natuurlijk wel geroyeerd worden door LTO, Rabobank en NZO.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!