Amsterdamse eendjes voeren mag niet meer: 70 euro boete

Vanaf 1 april is het verboden om eendjes te voeren in bepaalde delen in Amsterdam. Wie daar straks toch met kinderen of kleinkinderen brood in het water gooit, riskeert een boete van 70 euro.

Nee, dit is geen vroege 1 april-grap, bezweert een woordvoerder van de gemeente Amsterdam. Eendjes voeren is vanaf volgende maand op sommige plekken in stadsdeel Nieuw-West ten strengste verboden. Niet omdat de vogels te dik worden, maar omdat een overdaad aan brood ratten aantrekt.

,,We willen niet meer dat mensen hele bakken met oud brood dumpen”, zegt gemeentewoordvoerder Nika Haspels. ,,Dat gebeurt nu wel, waardoor de vogels eten laten liggen. Al die voedselresten trekken ratten aan, en daar hebben we nu heel veel last van.”

In een nieuwsbrief van het stadsdeel, die vandaag is verstuurd, schrijft de gemeente dat aan ‘de nostalgie van eendjes voeren een eind komt’. ,,Jammer voor eendjes en voor peuters en kleuters. Maar ook voor de rat. En daar gaat het hier om.”

ad.nl/binnenland/…
Groen1

Reacties

m uut m
Die ratten zijn er sowieso wel.
+1
de hoef
@m uut m de meeste ratten zitten in den haag
KlaasB
Die ratten zoeken hun eten dan wel elders,ik denk dat Amsterdam straks een groot probleem erbij heeft.
Milkman4
Brood beprenkeld met koelvloeistof voeren, gaan ze hardstikke dood.
koeboer
@Milkman4 Daar staat meer dan 70 euro boete op hoor.!!
+1
Jannus
@Milkman4 Bevriezen de grachten niet meer en kunnen de Hollanders niet meer op de schaats naar het werk
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!