Veehouder aangevallen door stier in stal: slachtoffer zwaargewond

Kijk toch uit met die stieren!
Een landbouwer van 71 jaar is dinsdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij in zijn stal werd aangevallen door een stier. De brandweer moest ter plaatse komen om het slachtoffer te ontzetten.

Het incident gebeurde om 9 uur dinsdagochtend. De man was aan het werken in zijn stal toen hij in een box viel. Daarna werd hij aangevallen door een stier. Zijn vrouw vond hem en verwittigde meteen de hulpdiensten. Inmiddels was de man al zwaar toegetakeld door het dier. De brandweer kwam ter plaatse om de stier uit de buurt van het slachtoffer weg te halen. De man was toen wel al door een voorbijganger uit de box gehaald. Hij werd zwaargewond met de MUG afgevoerd naar het AZ Delta in Roeselare.

Deel dit topic

Reacties

+2
verbi
Sterkte voor deze boer, maar als deze stier tussen de koeien gelopen heeft is het ook onverantwoord om daar te zijn .Moest verboden worden een stier bij melkvee te houden. Stieren zijn niet te vertrouwen.Dat je zelf vermorzeld wilt worden prima maar als er eens een keer andere personen zijn vergeef je zelf dat nooit. Maar sommige leren het nooit.
+2
de jonge
@verbi wat een onzin om , een stier ben je normaal juist bedachtzaam op. het zijn vaak juist de koeien die je onverwacht aan kunnen vallen. kijk eens naar gebeurtenissen die je weet,hoe vaak door een stier en hoe vaak door een koe. ik ken zo 6 gevallen die gepakt zijn door een koe(waarvan 1 spijtig genoeg met dodelijke afloop) en 2 die gepakt zijn door een stier. 1 daarvan in de stal en 1 in het land.
+4
puddingbroodje
@de jonge er lopen dan ook tig tig meer koeien dan stieren los op melkveebedrijven! stieren blijven levensgevaarlijk! een bandeloze koe kun je nog wel een keer de baas worden maar een kwaaie stier dan maak maar dat je weg komt!
de jonge
@puddingbroodje geloof mij een koe houd je net zo min tegen als een stier. 600 of 900 kilo,als ze willen zijn ze beide keren tot hetzelfde in staat. en net zoals je zegt,er zijn veel meer koeien dan stieren dus de kans dat je door een koe gepakt wordt is vele malen groter
+2
verbi
@de jonge Je wilt het niet zien, en als er plotsklap iemand anders bij de koeien komt die niet weet dat er een stier bijzit wat dan. Je moet ook eens aan een ander denken en niet alleen aan jezelf
+1
de jonge
@verbi daar zijn borden voor die je aan de deur dient te hangen en vreemden hebben niets bij mij in de stal te zoeken en al helemaal niet tussen de koeien en stieren in.
+2
Porky
@de jonge Ben jij met een klap uit je bed gevallen? Zeker nog nooit bij een stier gelopen, doe ff niet zo gek door te zeggen dat koeien gevaarlijker zijn dan stieren.
de jonge
@Porky werk al meer dan 30 jaar met stieren en koeien,dus zal wel iets ervaring hebben met deze dieren neem ik aan.
+1
Porky
@de jonge ja zal wel,maar als JIJ steld dat een koe gevaarlijker is dan een stier denk ik toch dat je ff naar de dokter moet, een vee rijder laat een boer wel een koe op de wagen zetten, maar een stier NOOIT hoor.
de jonge
@Porky lezen!!!! ik zeg er zijn meer koeien dan stieren dus de kans dat je door een koe gepakt word is vele malen groter. en ik zeg 600 of 900 kilo,ze zijn tot hetzelfde in staat. op een stier ben je juist meer bedacht dan op een koe en daarmee bedoel ik te zeggen dat je het gedrag als dat verandert van een stier veel beter in gaten houd en tijdig maatregelen neemt. bv vastzetten in voerstek,op tijd afvoeren,hoor wel dat boeren dat bij stieren doen maar nooit dat ze altijd een bepaalde koe vastzetten. dan is het risico dat je door een stier gepakt word alweer kleiner dan dat je door een koe gepakt wordt. en laten we eerlijk zijn,de gevallen die je niet uit de krant hebt(want daar zijn koeien al heel snel stieren weet ik uit ervaring) hoeveel daarvan waren met koeien en hoeveel met stieren
+1
pieta
@de jonge En toch zie, hoor een lees je vaak ongeval met stier. Maar ik ken er ook een paar met een koe. Van mij mag je lullen tot jee een ons weegt maar stieren zijn nogal wat gevaarlijker als melkkoeien.
+2
m uut m
@de jonge
Bij mij een aantal keren een koe die naar agressie toe neigde die vertrokken gelijk waren alle keren fleckies.
Ik heb een aantal keren gezien wat een stier kan doen. Alle keren was het een stier die de eigenaar te grazen nam.
Mensen met veel ervaring maar toch.
+2
Boertje25
Wat moet zo'n ouwe knar nog met een stier in zijn stal. Wens m wel sterkte natuurlijk
+9
pa
Quote Reactie van @Boertje25:
Wat moet zo'n ouwe knar nog met een stier in zijn stal.

Let een beetje op je woorden "SNOTNEUS"
+5
dwers
@pa het is wat, hebben ze zelf de kringen van het potje schijten nog op de kont, en schelden ze een ander uit voor ouwe knar.
+1
Wilbert
@pa als oudere heb je minder te zeggen tegen een stier dan als je wat jonger bent, dat hoort bij het ouder worden. Hier helaas ook het geval... stier ziet meteen bij wie de kansen liggen om rottigheid uit te halen.
+5
komelker 2
Die snotneus heeft gewoon gelijk.
+2
pa
@komelker 2 Er zou ietsje subtieler gereageerd kunnen worden. In ons dorp gaan we wat respectvoller om met een ander
+1
grondlozeboer
Wat ben ik blij met mn vastzethek. Hier nu ook n stier van ruim twee. Is rustig. Maar t hek gaat wel vast als ik er bij in moet
+2
Porky
@grondlozeboer zeeeer verstandig, want hoe " mak " ze zich ook gedragen, ze blijven ALTIJD gevaarlijk, ongeacht wat sommige hier ook beweren. Acht is nog altijd meer als duizend.
keesflodder
@grondlozeboer Denk als een stier goed dol is, heeft een vastzethek ook niet veel nut
+1
grondlozeboer
@keesflodder want? als een stier bij mij niet meer vast wil lopen omdat hij het spelletje kent is hij dezelfde dag nog vertrokken hier.
Ik ga er echt niet bij in als hij losloopt. Hoe rustig ook. Voor 1000 euro is er wel weer n verse

Ik neem geen risico.
+3
Duntelaar
Vroeg of laat wordt je een keer verrast als je altijd een stier tussen de koeien/jongvee hebt. Al die keren dat het met lichte verwondingen afloopt staan niet in de krant.
m uut m
@Duntelaar

Het gebeurt dagelijks

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , stier , brandweer , vrouw , dier en veilig werken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0