Wandelaarster uit Boijl op de hoorns genomen door stier

Een wandelaarster uit Boijl is zondag gewond geraakt toen zij in het Drents-Friese Wold werd aangevallen door een stier. Haar echtgenoot Karel Bakx meldt het incident op Facebook

De zogeheten Sayaguesa-stier zou zich plotseling hebben omgedraaid en de vrouw, Angèle, op de hoorns hebben genomen. Zij hield er een snee in haar gezicht en een grote bloeduitstorting op haar zij aan over.

De imposante Sayaguesa’s zijn zwarte Spaanse runderen, die als grote grazers worden ingezet om het dichtgroeien van het open landschap in het Wapserveld en het Doldersummerveld tegen te gaan. Het incident gebeurde in het Wapserveld.
 Wandelaarster uit Boijl op de hoorns genomen door stier (lc.nl)

Een wandelaarster uit Boijl is zondag gewond geraakt toen zij in het Drents-Friese Wold werd aangevallen door een stier. Haar echtgenoot Karel Bakx meldt het incident op Facebook.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden zondag en stier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!