Zeker 60 kalveren omgekomen door stalbrand Zwaagdijk-Oost

Zestig tot tachtig kalveren zijn door een uitslaande brand in een veestal in Zwaagdijk-Oost (Noord-Holland) om het leven gekomen. De brandweer heeft een aantal dieren in veiligheid kunnen brengen.

De brandweer heeft ruim tachtig dieren kunnen redden. Eerder zei de brandweer dat zestig tot tachtig kalveren waren omgekomen. Een aantal dieren raakte gewond en is behandeld door een veearts.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling die in de verre omtrek te zien was. Het woonhuis en naastgelegen stallen kon behouden blijven. Er zijn geen mensen gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Meer: nhnieuws.nl/nieuws/220622/…

Deel dit topic

Reacties

+1
spotmelker
Hoorde vannacht op 't nieuws dat het om 23 dieren ging. Minder dramatisch maar evengoed triest
cs-agrar
@spotmelker `binnen 10min gehele stal in de hens en dichte rookontwikkeling binnen, door kordaat optreden van boer,brandweer en buren meeste dieren uit de stal weten te krijgen
Farmer_
@cs-agrar Je kent de stal van binnen en van buiten.
spotmelker
@cs-agrar Gelukkig maar, die rook is gevaarlijker dan het vuur zelf.
casev
@cs-agrar hebben ze al een idee van de oorzaak?
cs-agrar
@casev kan natuurlijk vanalles zijn, trekker, warmtelint, warmtelamp, haperende tl. Ik weet het niet
Groen1
De dag na de verschrikkelijke brand in Zwaagdijk-Oost
medemblikactueel.nl/2018/03/…

Sterkte gewenst aan de familie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brand , kalveren , veiligheid , dieren , brandweer en telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0