Logisch: één koe voor melk én vlees?

De melk die we drinken zorgt voor de uitstoot van broeikasgas. Boeren en zuivelmakers proberen die te verminderen. Maar zo makkelijk stappen zij niet over op een andere soort koe.

Deel dit topic

Reacties

grös
Met de huidige gemiddelde levensduur van de Nederlandse koe zou een dubbeldoel koe voor veel bedrijven wel een oplossing zijn, maar zolang men alleen de melk rekent ben je dan sowieso ineffciënt. Als een dikke koe dan na 3 lactaties nog 350-400kg oplevert dan is men waarschijnlijk wel veel efficiënter als de gemiddelde vleesvee laat staan intensieve veehouderij die bijna volledig op aangevoerde producten draait.
MARTIJN G
Flechvieh wordt de toekomst👍
cs-agrar
Koeien van gem 29000ltr?
jan.1
Enerzijds minder zuivel/vlees om C02 te verminderen anderzijds meer vliegtuigen in de lucht,iets klopt er niet....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , koe , broeikasgas en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0