'Met mais in vruchtwisseling valt emissie van broeikasgassen te beperken'

Maïsteelt heeft toekomst voor de veehouderij, ondanks de negatieve effecten van de teelt op de afbraak van organische stof en de bodemkwaliteit. Dat stellen onderzoekers Nick van Eekeren van het Louis Bolk Instituut en Theun Vellinga van Wageningen Livestock Research. Om emissies van broeikasgassen te beperken doen melkveehouders er verstandig aan om toe te werken naar een landgebruik op hun bedrijf met 60% blijvend grasland, 20% gras rode en witte klaver in vruchtwisseling met 20% maïsland.

Deel dit topic

Reacties

+1
Dre van Helmond
In het zuiden weten we dat al lang ,maar toch worden hier alle boeren weggepest door de groene elite .D66 SP en Groen links
+1
Pluto
???Vruchtwisseling ?? Maisteelt is monocultuur en in het 6e nitraat actieprogram is het bij wet verboden om een ander gewas te telen dan wintergraan en mais . Bovendien na mais is klaver in welk vorm dan ook niet toegestaan .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , stof , Mais , grasland , veehouderij , melkveehouders , bodemkwaliteit , klaver en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0