Camembert-discussie na 20 jaar beslecht

Na meer dan 20 jaar onenigheid zijn er afspraken over de productie van camembert-kaas. Officieel hoort camembert uit Normandië te komen, waar de kaas op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd. Hij draagt de officiële 'AOP Camembert'-stempel. Maar ook multinationals produceren camembert, weliswaar volgens andere regels. Na drie maanden overleg is overeengekomen dat minimaal 30 procent van de melk van Normandische koeien moet komen. De boeren stemden ermee in dat ook een gepasteuriseerde kaas het AOP-stempel kan krijgen. 
 Camembert-discussie na 20 jaar beslecht (vilt.be)

Na meer dan 20 jaar onenigheid zijn er afspraken over de productie van camembert-kaas. Officieel hoort camembert uit Normandië te komen, waar de kaas op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd. Hij draagt de officiële 'AOP Camembert'-stempel. Maar ook multinationals produceren camembert, weliswaar volgens andere regels. Na drie maanden overleg is overeengekomen dat minimaal 30 procent van de melk van Normandische koeien moet komen. De boeren stemden ermee in dat ook een gepasteuriseerde kaas het AOP-stempel kan krijgen. 

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden koeien , melk , kaas en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!