Eurofins: minder stikstof in de bodem dan andere jaren

In de eerste maanden van 2018 blijkt er opvallend minder stikstof in de bodem te zitten in vergelijking met andere jaren in dezelfde periode. Dat blijkt uit metingen van Eurofins Agro.

Deel dit topic

Reacties

grös
Gezien de grasoogsten van vorig jaar niet zo gek toch.
spotmelker
Zit volgens de 'deskundigen' vast in het grondwater....
+1
dwers
Er is al wat aan gedaan, 25 m3 gier erop .
Pluto
En ze kunnen er altijd wel een verhaaltje bij lullen waarom het niveau hoger dan wel lager is dan het gemiddelde van de laatste jaren . Stikstof is een moment gebeuren en als je wilt meten hoe het zich in de bodem gedraagt met een stikstof monster moet je vanaf half november elke 10 dagen een monster steken en onderzoeken . Dit is zo prijzig dat niemand dat doet .
+7
christo
Monsteruitslagen zijn toch al lachwekkend te noemen. Hier voor de lol dezelfde kuilen door verschillende partijen laten onderzoeken. FFF een klein voorbeeld. Ene monster 1.2 fosfaat, andere 1.9. En zo nog wat meer kleine verschillen. Valt niet echt binnen een normaalverdeling. De hele landbouw hangt van rapportjes, cijfers en uitslagen aan elkaar. Er klopt echter geen ene zak van.
spotmelker
Quote Reactie van @christo:
De hele landbouw hangt van rapportjes, cijfers en uitslagen aan elkaar.

Precies en de hoeveelheid puzzelstukjes met overeenkomende beelden bepalen wat er gebeurt en niemand die nog kijkt of ze wel in elkaar passen.
christo
@spotmelker Als je redelijke kennis hebt van veemanger lach je je rot. Je mag het wel als bewijslast gebruiken.
christo
@spotmelker Als je redelijke kennis hebt van veemanger lach je je rot. Je mag het wel als bewijslast gebruiken.
spotmelker
Quote Reactie van @christo:
Als je redelijke kennis hebt van

Landbouw/veehouderij dan weet je dat; planten geen mest opnemen, bij goede groei giga veel water aan de bodem onttrekken, m.n. (de bijna verboden?) maïs dat in ca 4,5 á 5 maand tijd de hoogste KVem opbrengst van alle gewassen realiseert en dieren een niet te berekenen stofwisseling hebben. En waar worden wij toe verplicht? Tellen, rekenen en ergeren omdat daar het grootste stapeltje van rapporten onder ligt. Hadden we onderzocht en geweten hoe e.e.a. werkelijk tot stand gekomen is dan hadden we het vast anders gedaan. Er zit een mooie parallel in met de (misplaatste) tweelingfraude.
+1
gtoteh
Wel eens gehoord van uitspoelen?
er is veel regen gevallen afgelopen najaar en winter.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @gtoteh:
gtoteh 5u geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link Wel eens gehoord van uitspoelen?

Ik hoor bijna niks anders 😄 van mensen die het (ook) niet weten.
Pluto
@gtoteh] Als eurofins de groenbemester er bij betrekt is er plotseling geen afname meer ra ra .
Als die afname er niet is dan pas is er reden tot zorg ,dit zou nl betekenen dat de groenbemester strategie een leugen is !!.
gtoteh
@Pluto groenbemester is geen leugen
te veel boeren zien het nog als een naar iets, maar zo snel mogelijk zaaien geeft op den duur hogere organische stof gehaltes in grond , dus voedsel en water vasthoudend vermogen
+1
cs-agrar
@gtoteh tis ook maar net hoe je het zaai, als daar ook weer een (diepere) grondbewerking voor nodig is raakt er ook weer extra OS weg.
Vindt het ook niet zo heel gek wat eurofins constateert, had je zelf ook wel kunnen bedenken na twee jaar overvloedig ruwvoer telen en bemesting is gelij gebleven, Moet toch ergens van groeien

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bodem en stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN