Carola Schouten 'de onnozele naprater van de groene ambtenarenclub bij LNV'

Carola Schouten: 'Het raakt me dat zoveel boeren zich als fraudeur weggezet voelen. Dat is nooit mijn intentie geweest'.

Nee dat zou kunnen, maar het was wel de intentie van de linkse groene club bij LNV die haar adviseert. Door haar onnozelheid is het deze club ook dit keer weer gelukt de sector in een kwaad daglicht te stellen!

Deel dit topic

Reacties

nederlandse boer
Claimen maar hoor jongens! Op slot gegaan voor 2 wkn: alle kosten incl. frustratiekosten belopen al snel € 25.000,- zou ik zeggen.

LTO: Claim voor imagoschade sector in de orde van grootte van 160 miljoen te verdelen over 16.000 bedrijven. € 10.000,- de man.

Onnozelheid kost nu eenmaal geld toch?
sorry
Schouten-Ik-heb-impact-onderschat
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
+8
spotmelker
Ben zelf gebeld door RTL-nieuws en moest lachen om de verongelijkte dame aan de andere kant van de lijn. Heb haar gezegd dat ik bij fraude denk aan serieus (grof) geld. Aangezien de gemiddelde melkveehouder door de hogere melkprijs van 2017 t.o.v. 2016 en de niet tegenvallende slachtprijzen (er zou mega aanbod komen) circa een ton hogere cash-flow had is er niet veel aanleiding om te gaan frauderen. Daarbij zet door de alom heersende schijtlijsterscultuur geen boer ook nog de bedrijfstoeslag van pak em beet 20 K€ op het spel. Met een beetje nuchter financieel denken had Schouten nu niet op de wip gezeten.
+9
vrije boeren
Carola Schouten is het marionetten poppetje geworden voor de linkse meute . Jammer dat ze het zelf niet door heeft
+7
Fellow2
Wij vinden dat wij in aan merking moeten komen voor schade vergoeding. Zowel als voor lichamelijk en geestelijke schade.Wie is hier nou de fradeur en hypocriet lto schouten en rabobank vooral die laatste koopt de fraude in het buitenland wel af van onze premies. Buitenlandse boeren zijn beter dan wij maar ze vergeten 1 ding de oudere boeren hebbben de rabo groot gemaakt .Heete voorheen niet voor niets boeren leen bank.
MARTIJN G
Carola behoort gewoon net als Van Dam bij de linkse kerk. Leuker kan ik het niet maken.
puntertje
Quote Reactie van @MARTIJN G:
linkse kerk

Maar ja, jij vindt dan ook iedereen dit niet zegt: 'doe maar oogkleppen op en plankgas' behoren tot de linkse kerk.
MARTIJN G
@puntertje behoor jij ook bij met je Grashoff uitspraken😬
gerrie-hul
@MARTIJN G is ze wel geschikt voor minister Als je kijkt wat een uitglijder ze nu al heeft gemaakt
+1
Jaap40
@gerrie-hul ze maakt nog net geen excuses. Deze affaire kan zij en kunnen wij niet zo maar even weg wuiven. Kan haast niet anders dan dat dit verstrekkende gevolgen gaat krijgen.
Fellow2
Lekkere kerk dan
+5
vedder
Carola wilde gewoon Calon ontmaskeren.
+2
Weidezicht
In het verhaal staat het juiste. De linkse club binnen lnv. Denk dat we wat voorzichtig moeten zijn met op de minister schieten. Ik ga er vanuit dat zij wel van goede wil is. Maar fraude is fraude. Waarschijnlijk gelukkig bij lange na niet zo groot als gezegd maar zij moet dan reageren. Die fraude is voor heeeee l veeel Nederlanders een prachtige reden om weer lekker te schieten op de sector. Maar minister kan het niet onder de pet houden. Heel veel betrokkenen bij onze sector liepen voorop om kabaal te maken. En zeker zo n rabobank moet ze sm......houden. Die doen al jaren niet anders dan de waarheid aanpassen. Maar zoals gezegd die linkse club bij lnv. Alle (semi) overdenken zitten vol met die linkse lui. Al tientallen jaren en nu kunnen ze uit de kast komen en openlijk de landbouw afbreken. Dat linkse zit op ministeries, provincie huizen, waterschappen en noem maar op. Hhrijnland meldt het niet op de site maar gooien hier in de buurt naar verluidt 80 miljoen in de lucht om onder het motto van ( in mijn ogen totaal overbodig en destijds in de tijd van plannen maken en opkopen door minister bleker stop gelegd en onnodig en buiten proportioneel verklaard) waterbuffer gebied aan te leggen. Nu Complete polder van ongeveer 600 ha. Op zijn kop. Wordt recreatie gebied. Allemaal verzonnen door groen liefhebbers. En het erge is dat die ouwe akkerbouwer met die baard en bril de dijkgraaf was en misschien nog wel is. Ben ze naam ff kwijt.
cornelissen
Quote Reactie van @Weidezicht:
Ben ze naam ff kwijt.

Je bedoeld toch niet Doornbos ? , Want daar heb ik ook geen goed woord voor over, maar om andere redenen.
Zit qua bestuurlijk peil op de zelfde niveau als K.Romijn en P.Boer, dus het zou mij niet verbasen
+1
de hoef
Quote Reactie van @cornelissen:
Want daar heb ik ook geen goed woord voor over

noem er is 1 waar jij wel wat in ziet
Weidezicht
@cornelissen inderdaad doornbos.
Pluto
Je kunt alles zeggen van de ambtenaren club maar een GROENE club dat gaat echt te ver !.
+3
Jaap40
Kan iemand de column van Jeroen van Manen van boerderij even plaatsen?
+37
matt
@Jaap40
Column door Jeroen van Manen,

Geen fraude, concludeerde de NVWA‘er al binnen een uur. Toch was ons bedrijf bijna een maand geblokkeerd. Den Haag speelt weer verdeel en heers.
Als een ware Nelson Mandela heb ik ze uitgezeten, de 25 dagen ‘gevangenschap’. Gevangen in de val van Carola, behoorde ik tot dé fraudeurs. Ik ben 1 van de eerste 45 geblokkeerden. Een van de sjoemelaars, één van hen die alles, maar dan ook alles voor de rest verzieken. De NVWA-inspecteur zei al na 1 uur ‘geen fraude’. Toch duurde het nog een krappe maand voor het door het RVO-systeem werd begrepen. En ik begrijp het wel. Carola Schouten, als nieuwbakken bewindsvrouw kon niet anders dan hard ingrijpen. Aan fraude werd niet getwijfeld, dat moest onderzocht en vervolgd worden. Van 7.700, naar 2.100 bedrijven, naar de inmiddels huidige 5.000 koeien waarmee mógelijk iets mis is. Inmiddels weten we dat ‘waarmee iets mis is’ voor 99% rust op administratieve foutjes of hiaten in systemen of koppelingen daartussen. Er zijn welgeteld 10 bedrijven waar met meer dan 10 dieren nog wat aan de hand is.

Als een getrainde, vertrouwde en geoliede machine kwam de stroom van verontwaardiging als vanouds op gang. De volleerde verdedigers zetten de ene na de andere aanval, verdachtmaking of terechtstelling recht. Niet als één sector maar als verschillende kampen, rollend over elkaar heen. De ‘braven’ verweten de fraudeurs, de politiek en de NVWA. Verdeel en heers is nog altijd de moraal van Den Haag en de rest van de grote boze buitenwereld. Een tactiek die tot op de dag vandaag nog altijd perfect is om de landbouw te bestrijden. En een tactiek om de slachtoffers van zo veel onrecht uit de weg te ruimen om eindelijk eens hun land en milieuruimte in te kunnen nemen, want industrie en woningbouw moeten toch gestimuleerd worden.

‘Wij boeren reageren niet als één sector maar als verschillende kampen, rollend over elkaar heen’
Maar zoals in een slecht huwelijk, waarin de een domineert en de ander alles toelaat, laten wij ons overheersen. Denk aan de fipronil-, mest- en tweelingfraudes. Wij boeren blijven als slachtoffer jammeren. Totdat de even mooie, als noodzakelijke droom uitkomt, een verenigde landbouw/melkveehouderij, opererend vanuit kracht en niet als een zwak slachtoffer. Op één lijn het gelijk afdwingend en de revolutie in gang zettend.

‘Laten we als boeren op één lijn het gelijk afdwingen, misstanden te lijf gaan en rotte appels royeren’
We gaan misstanden te lijf en royeren de rotte appels op alle mogelijke vlakken. Te beginnen bij Marc Calon. Want hoe bestaat het dat leden van LTO een voorman als Calon hun kar laten trekken? Als een ware rooie rat liet hij zijn gezicht zien: de fraudeurs, het kwaad der kwaden, moeten worden bestreden. Calon deelt in het slechte huwelijk met de landbouw niet alleen een corrigerend tikje uit, maar steekt haar bruut een mes in de rug. Hoe ironisch kan het zijn? De ketter die de ketters verkettert. Wie in woningbouwcoöperatie Aedes en Blauwe Stad-verleden van Calon duikt, komt meer fraude tegen dan in de totale Nederlandse melkveehouderij de laatste 30 jaar is gepleegd.

Hij roept nota bene Rabobank op mee te strijden tegen het frauduleuze kwaad. Googelt u vooral eens op Rabobank en fraude en u komt bedragen in de honderden miljoenen tegen. Het lijkt me helder dat wil LTO een greintje geloofwaardigheid houden ze niet alleen Calon dient af te zetten, maar ook zijn salaris terug te vorderen en beslag te leggen op zijn bankrekeningen. Laat ook zijn paspoort maar afnemen. Kwaad dient immers te worden bestreden.

‘Op een uitzondering na is de door Carola Schouten zo vaak genoemde fraude niets anders dan het remmen voor een flitspaal’
En Carola Schouten? Ook zij heeft wat plooien weg te strijken. Op een uitzondering na is de door haar zo vaak genoemde fraude niets anders dan het remmen voor een flitskast: te hard rijden maar tijdig even het gas loslaten. Als zij de reeds getoonde daadkracht tot een gewoonte wil maken, mag ze op de wijze waarop Trump de FBI opschoont de NVWA wel eens doorlichten op dubbele – politieke – agenda’s. Na de fipronil-crisis is de insteek en aanpak van de ‘tweelingfraude’ en vooral de openbare terechtstelling van een hele sector nog voor er enig bewijs is geleverd, wederom een dubieuze veer op de NVWA-hoed. De minister, met haar reeds veelvuldig geprezen boerenbloed, krijgt boven water wie er verantwoordelijk is voor de duizenden te veel gereduceerde fosfaatkoeien en kan dan de landbouw het voorbeeld geven.

Met 10 fraudeurs blijkt de melkveehouderij betrouwbaarder dan politiek en LTO bij elkaar.


Bron: boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…
+7
Frans1
@matt oei,wat slaat die man de spijker op zijn kop!
Geweldig stuk
Weidezicht
@matt onze nieuwe voorman voor de gehele sector!? Top
+1
Jan S
😀
+1
Frans1
@Jan S ik ga het niet eens kijken,ben niet zo van de complottheorieën,geloof er ook geen moer van als ik eerlijk ben,dan ben ik maar een naïeve sukkel,dat leeft wel wat makkelijker 😁
Jan S
😀
kanniewaarzijn
@Jan S Ik heb de video wel bekeken en inderdaad: heel herkenbaar een heleboel dingen. Ben met name geschrokken van dat stukje over fluor in drinkwater. Wel bekend met het feit dat het erin zit, maar niet waar het uit bestaat.

Overigens: wat een spreker is die man!
+1
puntertje
@Jan S
En wie is David Icke, nou hij is de Britse Jan S en heeft alleen wat meer publiek dan Jan S die aleen op dit forum met complot theorieën strooit.

'David Vaughan Icke (Leicester, 29 april 1952) is een Brits schrijver en activist. Hij is een voormalige professioneel voetballer, (BBC) (sport)verslaggever, en nationaal woordvoerder van de British Green Party. Sinds 1990 is hij wat hij noemt "fulltime onderzoeker naar wat en wie de wereld werkelijk beheersen".[1]

De Green Party nam in 1991 afstand van hem in de politiek, toen hij zichzelf de zoon van God noemde.
Later beweerde hij, dat de wereld in werkelijkheid geregeerd werd door Illuminati, een soort elite aan de macht. Hij bracht hen in verband met zo ongeveer elke tot dan toe bekende complottheorie.

Vervolgens publiceerde David Icke in 1999 het boek The Biggest Secret, waarin hij beweerde dat een aantal machtige leiders in de wereld zouden afstammen van de zogenaamde Reptilians, een bepaald ras van buitenaardse wezens. Als voorbeelden van afstammelingen van deze aliens werden o.a. door hem genoemd: George W. Bush, George H.W. Bush, Elizabeth II, Kris Kristofferson, Beatrix der Nederlanden, Bill Clinton, Hillary Clinton, Vlad Djunkzer, Dick Cheney, Henry Kissinger, Frank Sinatra, Winston Churchill, Al Gore en Tony Blair.'

Een schrijver van science fiction concludeer ik dan. Maar ik denk dat Jan echt gelooft dat ook Carola van de Reptilians afstamt. Lachen!
+2
Fryslân058
Niet Schouten heeft de macht, maar het "gremium" van topambtenaren om haar heen. Groen als gras is ze daar mooi in een paar openstaande vallen gestruind. Schouten is nu de kop van jut. Best een bekend verschijnsel dat zulke zaken zich voordoen bij wisseling van de wacht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0