1 cent prestatietoeslag ?

Bron Rfc cijfers ?

Deel dit topic

Reacties

arjank110
1,33 vorig jaar 3,44 zie veeteelt.nk
pietjepuk
Quote Reactie van @arjank110:
1,33 vorig jaar

waarvan nog circa 33 cent contant te beuren.
+1
Teunis D
@arjank110 Een totale melkprijs (incl prestatietoeslag) die ruim 6 cent boven 2016 ligt.
+11
pieta
In één woord: waardeloos.
torrarica
@pieta vorig jaar 35.01, nu 41.80 .wie nu nog klaagt is nooit tevreden.
+1
de hoef
Quote Reactie van @torrarica:
is nooit tevreden.

dank u
+1
brabo
@torrarica
juist.
de FC prijs hoort ook dit jaar weer bij de betere uitbetalers van alle melkafnemers. Het is alleen een centje minder dan waar de meeste op hoopte, so what.
de hoef
Quote Reactie van @brabo:
e, so what.

word toch weer een spantje minder nu
robbies
@brabo waarom ben jij ooit vertrokken bij RFC?
+1
de hoef
@robbies das wel duidelijk ,zijn bankrek was te klein ut paste er elke maand nie op
brabo
Quote Reactie van @robbies:
Waarom ben jij ooit vertrokken bij RFC?

ik ben niet vertrokken bij RFC maar bij Campina. Ik heb opgezegt net voordat de fusie bekent werd.
Mijn grootste ergernis toendertijd was de in mijn eigen ogen de te vergaande bemoeienis van Campina met mijn bedrijfsvoering. Vergeleken met nu viel het toen allemaal wel mee, maar andere melkafnemers waren toen ook al minder strikt. En dat paste me wel.
Ook het investeringsbeleid van Campina sprak me niet erg aan en de toenmalige directeur (Sanders)al helemaal niet.

En daar komt ook nog bij dat ik helemaal niet coöperatief ben ingesteld en veel liever zaken doe met kleinere partikuliere bedrijven. En als je het niet eens bent met de gang van zaken , dan kun je of proberen ze te veranderen (wat toch niet lukt) , of je moet weg gaan. We hadden toen een goed alternatief in Nemelco die al jaren bewezen dat ze gelijkwaardig uitbetaalden, dus de overstap was niet zo moeilijk.

De ontvangen melkprijs is ook altijd vergelijkbaar geweest met FC alleen de laatste jaren hebben we toch wel elk jaar een paar centen minder gebeurt. Dit jaar hebben we ongeveer het zelfde uitbetaald gekregen.
robbies
@brabo uit onvrede dus. Dat vermoedde ik al. toch wel opmerkelijk dat jij zegt dat we nu niet mogen klagen over de melkprijs, terwijl veel minder eisen voor jou al reden was om te vertrekken bij FC.

Ik vond de melkprijs van 2017 ook niet slecht, maar uit de zogenaamde waardecreatie met de hele trits aan eisen die ervoor nodig zijn is he-le-maal niks gekomen. Boter en kaas maakte de prijs afgelopen jaar.
brabo
Quote Reactie van @robbies:
veel minder eisen

de eisen zijn tegenwoordig (bijna) vergelijkbaar. Vaak verzint FC iets en de andere afnemers volgen al vrij snel. Dat is vooral veroorzaakt omdat ze zou graag onderling melk uitwisselen en dus de melk vergelijkbaar moet zijn.

En ik blijf van mening dat de FC boeren niet moeten klagen over de melkprijs. De afgelopen jaren hebben ze tov de meeste concurenten behoorlijk beter uit betaald. Natuurlijk hebben we allemaal liefst een zo hoog mogelijke prijs, maar als er niet meer in de markt zit dan is het zo.
Als je daar niet tegen kunt moet je iets anders gaan doen. Net zoals ik van menig ben dat als je het niet eens bent met beleid van FC dat je dan gewoon weg moet gaan. Het beleid kun je toch zelf niet veranderen, en elke 3 dagen met tegenzin die RMO weer op het erf te zien draaien, daar wordt je ook niet vrolijk van.
pieta
Quote Reactie van @brabo:
Vaak verzint FC iets en de andere afnemers volgen al vrij snel

Je kunt dan wel vinden dat we dan weg moeten gaan maar hier meld jij toch duidelijk dat het op een ander niet anders is. Dus vertrekken is nutteloos. Ik ben trouwens wel tevreden met mijn melkprijs als totaal over 2017. Alleen qua nabetaling presteren ze slecht over 2017.
brabo
Quote Reactie van @pieta:
Dus vertrekken is nutteloos

ze willen vertrekken omdat de melkprijs niet hoog genoeg is, dus probeer het eens op een ander zou ik zeggen.
pieta
@brabo Ik denk dat er meer vertrekken omwille van regels en/of vrijmaken ledengeld/vertrekpremie. Melkprijs van RFC is tot nu toe altijd wel goed. Cono en Rouveen doen het denk ik nog beter maar daar stap je ook zomaar niet binnen.
torrarica
@pieta regeltjes bij cono zijn nog erger dan rfc .ze verzinnen steeds weer wat nieuws.
+1
pieta
@torrarica Klagen is iets anders als vaststellen dat de nabetaling gewoon slecht is. Voor dat luttele centje al die eisen, voorwaarden, het geld gratis in de dode hand hebben, achtergestelde leningen vd eigenaren voor slechts 3% en voorheen een veel hoger resultaat hebben gehaald dan is dit gewoon een slechte prestatie. Verder heb ik over de melkprijs 2017 geen klagen.
+1
Nick83
@pieta Ow je wilt dat ze er eerst meer vanaf halen zodat je later meer terug krijgt?
+5
pieta
@Nick83 Nee, ik heb graag dat ze met de onderneming goed presteren. Ik vind de melkprijssystematiek prima. Dit legt toch heel mooi bloot dat er vorig jaar dingen niet goed zijn gegaan. Dat sommige je een klager vinden als je dat netjes opschrijft vind ik dan weer raar.
+3
amor
Mede mogelijk gemaakt door Roelof Joosten 😉
+1
van Ittersum
Voordat er een orkaan aan negativiteit losbarst: als iemand het denkt beter te kunnen en de niet directe invloeden wel te kunnen beïnvloeden, graag direct aanmelden bij fcdf. Anders je m**l houden .
+6
jg
@van Ittersum Bemoei je met je eigen gedachten , niet die van anderen.
+1
van Ittersum
@jg meld je aan bij fcdf en zeg: ik kan het beter
robotmelker
@van Ittersum slechter als deze prestatie kan natuurlijk ook niet meer...
+1
paulus2
@van Ittersum de niet directe Chinese invloeden bedoel je zeker?
+5
familie pelle
@van Ittersum ja, inderdaad. Owee als je te kritisch wordt op de mensen die ook kritisch op ons zijn. Wat denken die simpele boertjes wel niet!!!!
+2
van Ittersum
@familie pelle ga dan 1 op 1 de discussie aan, face to face. Oh wacht...die kans krijg je...op de ledenbijeenkomst, good luck!!!

Keerzijde van de welvaart, niets en niemand is meer goed, klagen omdat er in feite niks te klagen valt. Vroeger zeiden ze dit: een verwend kind kun je ook nooit meer tevreden stellen. Na 2017 lijkt dat hier ook nogal aan de hand.

Beter weten is beter doen. !!
+2
pieta
@van Ittersum Klopt. Op de ledenbijeenkomsten kun je het gesprek aangaan. Alleen wordt het gesprek nooit een echt gesprek. Het is gewoon geen goede prestatie afgelopen jaar. En dat kunnen we gerust melden. En dan moet je niet meteen aankomen als je het beter weet moet je het zelf doen. Ieder zijn taak. Van goede kritiek kunnen ze wellicht nog iets opsteken. Wellicht hebben ze gewoon een pechjaar. Uitleg zal wel volgen. Maar het is en blijft geen glansrijke prestatie.
+3
familie pelle
@van Ittersum mag ik je even herinneren aan de door fc zelf genoemde doelstelling dat 3 cent
Prestatietoeslag mogelijk moet zijn. Ze halen nog niet eens de helft! En ja, daar mag je kritisch over zijn. Zeker gezien de resultaten van andere zuivelbedrijven. En jouw reactie dat als je kritisch bent je zelf
Maar aan het roer moet zitten is van een niveau van een klein kind.
+1
putjesschepper
@familie pelle inderdaad zo is het maar net club is nog steeds van de Leden en als je dan nog niet eens kritisch mag zijn slaat helemaal nergens op.ik vindt het juist prettig als iemand over mn schouder kijkt en eens kritisch naar ons bedrijf kijkt daar wordt je sterker van.let wel verkoop van ridl zit er ook nog in.
+1
Bekkink
@van Ittersum geloof dat jij degene bent die daar geschikt voor bent...kennis genoeg😉
van Ittersum
@Bekkink op die vlak 0,0. Ontzag voor diegenen die mij wel konden vertellen hoe de internationale Zuivelwereld in elkaar steekt.
+20
robbies
@van Ittersum wat een onzin kraam je uit. Onze melkverwerker heeft zich ontwikkeld tot een tweede overheid, compleet met eigen regelgeving, handhavingsorganisatie en rechtspraak. Alles is gelegitimeerd onder het mom van afzetzekerheid. Daarbovenop komen nog allerlei discussiegevoelige maatregelen zoals grupstalverbod, weidepremie, monovergisting en verplichte KLW's. Ook daar zou de markt om vragen.

Als ze dan in staat blijken ocharme 1.33 cent boven de markt te presteren, dan mogen ze inderdaad op hun flikker krijgen.
Bekkink
@robbies zo is dat...regels maken om boven de markt te verwaarden. Maar het niet na kunnen komen
+2
van Ittersum
@robbies pak pen en papier en zeg je lidmaatschap op... simpel! Vrijheid blijheid, dat is wat je graag wil, doe het dan!

Rijk rekenen arm tellen, dat is wat er nu gebeurd is
+4
robbies
@van Ittersum dat hebben ze het liefst. Houden ze alleen nog van Ittersum's over.
+2
Bekkink
@van Ittersum dus we mogen niet critisch zijn? Wel makkelijk zeggen...pen pakken en ophoepelen...eigenlijk kun je dus de melkprijs 2 c. Laten zakken en dan de prestatieprijs 2 c. Opkrikken....sigaar uit eigen doos. Maar er komt dus geen extra geld uit de markt voor al die regels die we nog krijgen opgelegd.. focusplanet word volgend jaar weer strenger...let maar op!!!
+2
pieta
@van Ittersum Dus als je kritiek durft te hebben kun je beter opzeggen? Dat is echt de dood in de pot.
+1
van Ittersum
@pieta nee, je hebt keuze, je te uiten bij diegenen die daar invloed op hebben , geldt bij alles, dat barpraat , dat alles en iedereen maar verkeerd is zonder inhoudelijk erop in te gaan, daar geef ik tegengas aan, dat is alles
+2
pieta
@van Ittersum Ik neem aan dat jij net zo goed als ik weet dat je ongenoegen uiten bij iemand van RFC/ledenraad of hier op het prikkebord geen verschil gaat maken. En ook ik ben op de vergadering hier geen spreker. Maar ik spreek op de vergadering richting de ledenraadsleden echt wel mijn ongenoegen uit over zaken die ik anders zie. Maar ook dat helpt geen kloot. Ik ben ook wel op vergaderingen geweest over hoe ze dingen in willen richten (Qlip, kwantumtoeslag, weidegang) maar ik heb echt niet de illusie dat ze daar ook maar iets mee doen. Net als bij de reservering ledenobligaties vast. Daar was volgens mij wel 80% vd leden op tegen. Het ging gewoon door. Het blijkt nu met deze lage winst ook nog eens hard nodig te zijn ook. Alsof ze het al wisten(# complotdenken). Maar ik hoop op 2018 beter.
+2
storm
@pieta twee jaar geleden met het direct oormerken van kalveren toch wel een succesje geboekt met faliekant tegen zijn.
Districtsraadsleden waren ook tegen maar mochten dat niet uitdragen omdat het een voorstel van hoofdbestuur was.
Wie het eerste opstaat tegen zo’n voorstel die bepaalt de stemming en nou weet ik best dat niet iedereen dat durft maar wie de juiste argumenten heeft die wint.
Valt me trouwens wel op dat weinig jonge leden ondanks een goede opleiding het woord nemen.
+7
de hoef
Quote Reactie van @van Ittersum:
, graag direct aanmelden bij fcdf. Anders je m**l houden

je draait ook door jongen, hun worden ingehuurd voor prestaties en niet om te regeren
van Ittersum
@de hoef tis toch verwacht deze cijfers , de bomen groeien niet altijd door. En deze bij voorbaatafreageren heeft meer bij de meesten te maken mbt de fosfaatwetgeving en nu het I&r. Allemaal frustraties en die uiten we op iedereen die direct of indirect mee te maken heeft of dat wel of niet relevant is is niet belangrijk meer. Reageer is dan inhoudelijk op het resultaat zou ik dan adviseren
jg
@van Ittersum 3 tot 4 cent zou de prestatietoeslag worden, waar of niet ??
van Ittersum
@jg kun je dat verifiëren met een link, dat geeft wat inhoud en kan ik het doorlezen.
+3
jg
@van Ittersum Ben je nooit op de vergaderingen geweest ?, daar is dat gezegd.
+5
de hoef
Quote Reactie van @van Ittersum:
Reageer is dan inhoudelijk op het resultaat zou ik dan adviseren

ons resultaat is thuis op het erf in dit geval
en hun resultaat is onze melkprijs,
ze houden zich teveel met randzaken bezig ,vergisters zonnepanelen ,geld verspillen in china [ons geld war ]
zat er dik in deze daling maar probleem zat in china niet op de markt
van Ittersum
@de hoef die randzaken zoals jij dat benoemd, klopt dat weten ze ook wel via de ledenraad en ik geloof dat dat ook al bijgesteld gaat worden, althans de enthousiaste is al wat getemperd.

En de valutakoersen hebben volgens mij veel meer invloed op het resultaat dan menig 1 denkt. Misschien kan iemand dat in procenten ofzo uitdrukken die in de ledenraad zit
ted9
@van Ittersum Je kan rustig concludeerde dat dit een stuk veel minder resultaat is tov vorig jr en nog wel in goed zuivel jaar. Nu afwachten wat dit jaar gaat brengen voor jullie.
van Ittersum
@ted9 theoretisch een betere
+1
ejb
@van Ittersum als bestuurders niet tegen kritiek kunnen moeten ze niet in een bestuur gaan zitten. Dit geld voor elk bestuur

En verder hoef jij het niet voor bestuurders hier op dit prikbord op te nemen want ze zijn mans genoeg om zelf te reageren.
van Ittersum
@ejb daar heb je gelijk in, zie je dan bij de vergadering?
boer.
@van Ittersum een echte coop boer. Zo reageert mijn schoonvader ook
+1
van Ittersum
@boer. Zo opgevoed, alleen is ook maar alleen. Samen sta je sterk enz enz
+1
puntertje
@van Ittersum Je zult wel leider bij het pupillenvoetbal zijn; 'Jammer jongens, slecht gespeeld, maar jullie hebben wel je best gedaan hoor'. Kom op zeg, dit is een volwassen wereld en ik heb nog nooit een directeur uit horen leggen: 'Ja, veel winst, maar we hadden dan ook een groot voordeel met de valutakoersen waar we helemaal niets voor hoefden te doen'. Dan moet je het bij tegenvallende valutakoersen niet als excuus willen gebruiken. En als je vaker valutaverliezen hebt dan valutawinsten, dan is er iets mis met je risicobeheersing.
+4
KuikenenKoe
Quote Reactie van @van Ittersum:
Anders je m**l houden .

Zou graag bij jou in loondienst willen werken , zulke werkgevers als jou zijn er niet veel
Lijkt me wel leuk om zelf de arbeidsvoorwaarden te kunnen bepalen en dat ik daarnaast ook nog kan wonen in een woning die jij zelf grotendeels hebt gefinancieerd.

Mocht ik dan in jou ogen niet de prestatie leveren die jij van mij graag zou willen zien ,daar dan gewoon op kan reageren van : doe het dan lekker zelf
van Ittersum
@KuikenenKoe wees welkom 😉 doe alleen wel aan prestatietoeslag😂
KuikenenKoe
Quote Reactie van @van Ittersum:
prestatietoeslag

dat is helemaal mooi en genereus ,dus hoe minder ik dan zou presteren des te minder ik hoef te betalen
verbi
@van Ittersum Dus iji keurt dat gebeuren in China goed waar de topvrouw er met tien tallen miljoenen vandoor is door het wanbeleid gevoerd vanuit nederland. Lijkt wel vion sprookje te worden, maar dan Vion 2.0. Maar wij betalen het gelag, en ik kan het niet beter hoor maar ik wordt er ook niet dik voor betaald....
+1
brabantboer1
@van Ittersum Onzin zeg, de directie wordt betaald om winst te draaien uit de onderneming.Onafhankelijk van hoe hoog de melkprijs in de markt is. Dat is het uitgangspunt en hierin is de directie niet geslaagd. Zeer slechte prestatie van de directie van fc.
+1
Brutus64
Tja tis ook nooit goed @jg , als de winst laag is klaag je, dus een lage prestatie toeslag.
En als de winst hoog is dan wordt er geklaagd over de vette bonussen voor de Campina top.
Het is ook nooit goed, Campina is geen flappen tapper.
+2
J.v.G
Zeiden ze een half jaar of jaar geleden niet dat ze geen echte concurrent hadden?
En het belangrijk was dat er meer sterkere partijen kwamen? Lijkt dat ze iig een stuk dichter bij elkaar zijn gekomen, dan zal het wel goed zijn dus😂
cjw73
Er waren hier een tijdje geleden nog bij die een stuk positiever waren, onder storm en dergelijke die het over een cent of 4 hadden.
+2
van Ittersum
@cjw73 logisch gevolg van hogere uitbetalingsprijzen, iemand zal vast wel een schema hebben. Hoge melkprijs geeft lagere prestatieprijs en omgekeerd onder invloed van mede wel of niet hogere of lagere Handelsvaluta koersen. Met andere woorden: hier kon je op wachten
+1
robbies
@van Ittersum
Quote:
hier kon je op wachten

Toch gek dat jij dat dan niet ff meldt, als zelfbenoemde omdenker die graag advocaat vd duivel speelt
jg
@van Ittersum Juist niet, de belofte was structureel 3 tot 4 cent prestatie bovenop de garantieprijs. Daarvoor zijn leden accoord gegaan met investeringen in verwerkingscapaciteit , aquisities etc. Er wordt dus niet geleverd....
+8
casev
Vandaag ook weer een fancy envelop met bla bla verhaal over die focus. 2 euro postzegels? Duur papier, x 18.000? leden, paar dure reclamejongens, en weer tienduizenden euro's over de balk......
cjw73
@casev hebben ze daar nog geen email uitgevonden ofzo?
+1
sorry
@casev dat worden dit jaar 2 pakken chocomel
paul1
+2
Frans Z.
Hard tekeer gaan op prikkebord,niks zeggen op vergadering.
+7
dwers
Rustig blijven als straks de vergisters goed draaien, de slang van de rmo een meter korter , iedereen scherp op de
KLW, dan gaat de co2 met sprongen naar beneden, en de prestatie toeslag met sprongen omhoog.
+1
Wilbert
Degene die hier echt last van hebben, zijn de fc top managers waarbij hun bonus afhankelijk is van de winst. Hadden ze maar slimmer moeten handelen.

Winst is te laag, oorzaak valuta (weinig beïnvloedbaar), al jaren is er getob met de verliezen door valuta. Nemen we bewust de risico's en exporteren we graag naar landen met zwakkere munten?
Daarnaast China, jammer maar helaas, hopelijk kunnen we hier van leren. Ben wel benieuwd of de onderneming nog wel in nieuwe buitenlandse avonturen moet stappen of eerst orde op zaken moet stellen bij de al bestaande problemen.
Duitsland, altijd lastig, met plusconcepten proberen we er iets van te maken (landliebe, vlog, etc), maar op de bulk leveren we in, de Duitse lokale productie is goedkoper? Wie heeft de oplossing?

Tot slot, weer een hoop geklaag over de eisen op het boerenerf. Vraag mij echt af hoeveel de winst nog lager geweest zou zijn zonder deze eisen. Rfc positioneert zich als een duurzaam en innovatief bedrijf, klanten met eenzelfde profiel blijven klant en zijn bereid meer te betalen. Deze klanten zijn de spreekwoordelijke krenten uit de pap.
pieta
@Wilbert Of bij een hoge prijs bulkmarkt renderen je merken gewoon minder (op zich logisch te verklaren) en met dan nog wat tegenslagen erbij en je winst verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Wilbert
@pieta wat denk je dat de invloed is van andere bedrijven waar de garantieprijs op gebaseerd is en de hoge spotmarktpiek? #andersom denken
jg
@Wilbert Welke bedrijven bedoel je ?
+1
pieta
@Wilbert Ze moeten elk jaar met die andere bedrijven concurreren. Spotmarkt heeft ook elk jaar zijn ups en downs. Ik zie daarin het verschil wat minder. Als ik Schumacher hoor zeggen incidentele tegenvallers van 90 miljoen dan denk ik dat vooral daar een groot deel van het probleem zit.
Huppel
Wanneer je het jaaverslag doorneemt dan is denk ik niet meteen een hogere prestatietoeslag te verwachten. Er zijn best sterke punten te noemen, groei in Azie, betere afzet van kaas etc. Prima. Maar wanneer je de uitdagingen op een rij zet die in het jaarverslag worden genoemd vind ik de lijst eigenlijk te lang.

- Omzet en volume in Nederland en België staan onder
druk door toenemende concurrentie van merken en
huismerken in een licht dalende markt.
- De resultaatontwikkeling in Duitsland blijft teleurstellend
doordat de stijgende garantieprijs slechts gedeeltelijk en
met vertraging kan worden doorberekend
- Omzet en volume in het Midden-Oosten staan onder
druk door negatieve valuta-effecten en de stijgende
garantieprijs, die vanwege prijsregulering niet
doorberekend kan worden in verkoopprijzen.
-Friso is marktleider in Hongkong. Door een afname
van het aantal Chinese toeristen in Hongkong en het
strengere grensbeleid groeien het volume en resultaat
minder hard.
-Marktaandelen in de regio staan onder druk door
toenemende prijsconcurrentie van lokale concurrenten.
-Engro Foods in Pakistan heeft een moeilijk jaar. De
verkoop daalt door lokale protesten tegen verpakte
melk en de marge staat onder druk door ongunstige
belastingmaatregelen.
- Het resultaat van FrieslandCampina Export staat onder
druk door lastige marktomstandigheden (vooral in Afrika),
de hogere garantieprijs en negatieve valuta-effecten.

Over 2018 afboeken op Engro Foods?
+6
jg
@Huppel Megalomane groeiers kwa melkaanvoer zorgen voor een continue te hoge melkaanvoer die uitgespeeld wordt door de retail-inkoop. Het probleem in Duitsland.De vraag is of de risico's van investeringen in zogenaamde groeimarkten goed ingeschat zijn. De hoge melkaanvoer dwingen de directie om voor afzet te zorgen , dat gebeurt . Echter het rendement zal met deze onbeperkte melkverwerking in overvolle markten altijd tegenvallen.
Feit is dat met waarschuwingen voor te hoge aanvoer en pleidooien voor aanvoer-verwerking-financierings- koppelingen veel te weinig gedaan is. Dit kost meerdere jaren veel rendement.
+1
George
@jg
Beste JG dit is je beste bijdrage ooit!
Zo is het helemaal. Door de visie en roep om afschaffing quotering door onder andere LTO om de zogenaamde groeiende wereldbevolking te voeden en de welvaart in de wereld zou toenemen en dat we moesten kunnen profiteren van die zogenaamde groeimarkten die er eigenlijk nog helemaal niet waren. In ieder geval niet in zo'n hoog tempo zoals de productie werd opgevoerd na bevrijdingsdag. Je vraagt je ook af wat ze willen bereiken met grote investeringen in vaak onstabiele ondoorzichtige landen. Waarom zouden deze veelal armere landen een interessante markt zijn? Als dat de groeimarkten zijn moet je je afvragen of dat het wel zinvol is om daarvoor zoveel te produceren en te investeren. Maar met ledengeld een gokje wagen is toch iets makkelijker dan met eigen geld.
+1
weurding
Quote Reactie van @George:
Maar met ledengeld een gokje wagen is toch iets makkelijker dan met eigen geld.

daarom doe ik ook niet aan beleggingen.......
George
@weurding
Jawel jij hebt geld in RFC. Achtergestelde lening.
+2
weurding
@George levert elk jaar een veelvoud op van 0,05% rabo
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
levert elk jaar een veelvoud op van 0,05% rabo

Dat moet dus ook wel want het is een achtergestelde lening. Dus een risicovolle belegging. Niks meer en niks minder.
+1
weurding
@George direct opvraagbaar, niks mis mee
George
Quote Reactie van @weurding:
direct opvraagbaar, niks mis mee

Achtergestelde lening . Kan zomaar vanaf morgen niet meer opvraagbaar zijn.
vaak
@weurding Als je een bedrijfsobligatie neemt met dezelfde rating als RFC dan Is het echt niet moeilijk om 5-6% te maken.
+3
Huppel
@jg Dat ligt inderdaad voor de hand. Maar de insteek van Route2020 was om meer melk te verwerken en elk jaar 5% groei in toegevoegde waarde te realiseren. Dat is "en en". En daar is men dus kennelijk niet in geslaagd. Opmerkelijk vind ik het dan ook dat Cees 't Hart in het verleden het doel "jaarlijks 5% groei in toegevoegde waarde" noemde. Terwijl men dat nu in het jaarverslag heeft omgebogen naar 5% groei van volume voor key-markets (prioriteitsproduct-marktcombinaties). En dat terwijl de volumes voor deze key-markets van 2017 tov 2016 gelijk zijn gebleven!. Dus 0% groei. Laat ik aannemen dat de key-markets groei markten zijn dan kan ik niet anders concluderen dat los van meer melk er gewoon achteruit is geboerd.
dorpsrandhoeve
Ik erger me niet aan een keer een lagere prestatieprijs.
Ik erger me niet aan wat nieuwe regeltjes.
ik erger me niet aan wat eventuele remming op de melkaanvoer.

Waar ik me aan erger is dat de voorzitter zit te zaniken over meer concurrentie, en dat de markt moeilijker is. Daar erger ik me aan. Dat gezeik dus. De omstandigheden veranderen continu, dus Schouders eronder, en zorgen dat er geld wordt verdient, g...........e. Al eerder heb ik hier op het prikbord mijn ergernis geuit over hem, dus dat is niet nieuw. Die man hoort niet in een bestuur van een coöperatie, dus zeker niet als voorzitter. Laat er iemand opstaan die wel ballen heeft, en ook het woord van de coöperatie spreekt.
George
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Ik erger me niet aan wat nieuwe regeltjes.

Daar zou ik me nondemiljaar wel verekkes aan kunnen ergeren aan al dat gehoerzak op niks!
+1
spotmelker
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Ik erger me niet aan wat nieuwe regeltjes.

Als het maar wat oplevert. En dat schiet niet zo hard op maar dat is bij alle zuivelondernemingen zo.
+2
Duntelaar
Maakt niks uit hoe het beestje heet, garantieprijs of prestatietoeslag. De som maakt over 2017 gemiddeld dik 40 cent en dus prima in orde.
+1
Frans1
Quote Reactie van @Duntelaar:
Maakt niks uit hoe het beestje heet, garantieprijs of prestatietoeslag.

Beter kun je je onkunde niet uitdrukken.Sorry dat ik het zeg,maar je snapt er echt niks van
Coen
@Duntelaar , hoeveel extra afschrijvingen moesten er gedaan worden vanuit verkeerde strategische beslissingen?

dat is de Directie en het Bestuur volledig aan te rekenen, die hebben samen veel te weinig oog gehad voor goed risicomanagement 😞
Duntelaar
@Coen daar heb je gelijk in. Ik bedoelde dat in een jaar met hoge melkprijzen de prestatietoeslag vaak niet piekt.
Bestuurders worden alleen scherper als ze een verkeerde beslissing zelf voelen in hun portemonnee. Een dikke vertrekpremie helpt dan in elk geval niet.
Coen
@Duntelaar , aan dat bedrag vertrekpremie directie stoor ik mij mateloos, ook weer zo'n afspraak met het Bestuur 😞
het is gemakkelijk spelen met het geld van een ander.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
97
DEELNEMERS
43
WEERGAVES
0