Illustratie van: Kramer U800

Boternotering doet reuzenstap omhoog

De boternotering maakt deze week weer een reuzenstap van 50 euro omhoog, naar 485 euro per 100 kilo. Krappe voorraden zijn de motor achter deze prijsstijging.

Deel dit topic

Reacties

+1
Jaap40
Wat een gedram toch steeds over dalende melkprijzen. Boter duurder, room duurder, kaas prijzen gaan weer lekker stijgen.
MARTIJN G
Boter prijs is in de winkel niet gezakt😉
Duntelaar
Vraag was altijd het probleem, die is nu historisch hoog en blijft komende jaren doorzetten volgens de grafieken. Als de productie ergens een deukje oploopt dan is het niet meer lekker stijgen van de noteringen maar een prijs explosie van de zuivel.
+1
Jaap40
@Duntelaar deels eens. Niet alleen vraag is goed.
Er worden geen overschotten geproduceerd maar gecreëerd door opkoopsysteem poeder. Het wordt nu tijd dat er definitief een streep gaat door het opkoopsysteem van melkpoeder bij lage prijzen. Op die manier wordt de markt gezond en gaan prijzen naar stabiel hogere niveaus.
Het zogenaamde vangnet voor poeder werkt averechts. Zsm afschaffen, pas dan is er een vrije markt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's motor geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN