VIDEO: Stront rijden zorgt voor scheve ogen - RTV Noord - Concurrentievervalsing??

Beetje oud filmpje, maar ik vond dat de loonwerker een mooie verklaring had...

Originele beschrijving

Ouderwets stront rijden zorgt bij de boeren in onze provincie voor scheve ogen. Melkveehouder Jan-Hendrik Elzinga, aan de rand van de stad Groningen, heeft s...

Deel dit topic

Reacties

walker1
Met de concurrentie vervalsing zal het wel mee vallen. Zoals in het begin van het filmpje al gezegd wordt, moet die boer aan een hele waslijst aan regels en voorwaarden voldoen, alleen al bijvoorbeeld de weidegang, ik denk niet dat de meeste melkveehouders dat weer gaan doen, enkel om met de ketsplaat te kunnen gaan rijden. Ik vermoed eerder dat boer Elzinga geen klant is bij die loonwerker, als die loonwerker daar wel bv het inkuilen doet en andere klussen, dan gaat die echt niet lopen zeuren dat die een klant minder heeft voor het bemesten.
Weidezicht
Er is sprake van concurrentievervalsing als de ene loonwerker wel met de ketsplaat mag en de andere niet.
walker1
Dat ook, die boer runt zijn bedrijf op een bepaalde manier, o.a. weidegang, weidevogelbeheer, iets met het voer, etc en zodoende mag hij met de ketsplaat rijden. Ook als die boer het mestrijden aan de loonwerker uit zou besteden, dan mag de loonwerker bij die boer ook met ketsplaat rijden. Sterker nog, ik vermoed dat als die boer de loonwerker uit dat filmpje belt, dat die heus nog wel een ketsplaat heeft liggen.
Albert
@walker1 gewoon aan het eind van de sleepslang maken
+1
Koeien boertje
@Albert ik zou in het voorjaar de bemester er ook wel af willen, maar ben zomers weer blij met dat ding, hoef je niet naar het weer te kijken.
Je kunt voor dat er een buitje komt je kelder toch niet leeg rijden
+1
casev
@Albert zo gaat het in de vs wel idd. Gewoon zo'n pendel (beregenings) spuit op de sleepslang. Met lekker wat water erbij een mooi systeem
ted9
Kan die trekker die tank wel baas.....😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2.156