Kamerbrief Stand van zaken onregelmatigheden I&R


Zo nu toch wat meer duidelijkheid.

Originele beschrijving

Brief aan de Tweede Kamer van minister Schouten (LNV) over de stand van zaken onregelmatigheden I&R.

Deel dit topic

Reacties

KuikenenKoe
Het lijkt te gaan om vermoedelijk nu nog een 5000 dieren die niet juist geregistreerd stonden begrijp ik

dat zou dan gaan om ongeveer een 50000 kilo fosfaat omdat dit is ontstaan over het gehele jaar 2017 , dus de ongeveer de helft

dat zou dan inhouden dat we om 1200 koeien eventueel geen kans maken op derogatie en dat terwijl er ruimschoots binnen plafond is gebleven
+2
MARTIJN G
60 bedrijven die ruim naast de pot gepiest hebben. Hiervoor 2100 bedrijven op slot zetten👎🏿.
Wilbert
@MARTIJN G ietsje meer!
Ruim 500 bedrijven tussen de 1 en 5 gve, dus 2 tot 10 pinken wel melken.
Braboboer
@Wilbert Bij mij klopte er twee niet, terwijl ze bij CRV in het systeem wel met afkalfdatum stonden en in de melkcontrole meedraaide. Beide doodgeboren kalveren die niet goed doorgezet zijn. Uiteraard wel netjes bij rendac gemeld en gelukkig is mijn blokkade dan ook opgeheven. Maar goed dit betrof 2 pinken dus dat is dan 1 GVE vermoed ik? Aangezien 2 pinken samen 1 GVE zijn en 2 vaarzen 2 GVE's dus 1GVE te weinig in het fosfaatreductieplan?
christo
@MARTIJN G Piemel afknippen en stenigen.
MARTIJN G
Ben benieuwd hoe ze de gve’s geteld hebben?. Inclusief geblokkeerde tweelingen?.
Wilbert
Prima brief. Ze komt niet terug op het overhaast blokkeren maar verwijst wel meerdere malen naar het uitbreiden van controle capaciteit. Dat lijkt mij niet meer dan logisch bij zo'n grote actie.
Verder kan ik iedereen aanraden de laatste alinea te lezen. 😄
van Ittersum
Mag ik concluderen dat indien er geblokkeerd is er gegronde redenen zijn aan te voeren? Zo maar geblokkeerd zijn en helemaal nu nog zijn is niet zonder reden oftewel er is wel degelijk stront aan de knikker. Nu nog de vraag onbedoeld of geregisseerd iets mis gegaan...een ieder veel wijsheid toegewenst voor het vervolg, hoop dat dit snel achter de rug is
newholland6640
@van Ittersum

Ik ken een boer die is geblokkeerd voor vroege verwerper. Op 150 koeien 2 in 2017 en 1 in 2016. Is nog niet gedeblokkeerd.

Ik denk dat je conclusie te vroeg is.
van Ittersum
@newholland6640 dan zou ik zeker geblokkeerd moeten zijn. Vorig jaar door waarschijnlijk hoge buitentemperatuur en de combinatie van ibr/BVD combi enting in korte tijd vijf verwerpers gehad. Was een crime omdat door te geven maar toch gelukt door het schriftelijk te doen want het i&r systeem gaf steeds de foutmelding van "binnen 210 dagen gekalfd".

Was dat enige waarom er een blokkade op uw bedrijf rust?
pieta
@van Ittersum Als ik dat zo hoor dan mogen ze wel een introductiecursus I&R verplicht gaan stellen. Wij hebben nog nooit een verwerper in het I&R gemeld.
+1
friesboertje
@van Ittersum
Ik zit nog steeds op slot, vanwege 1 aangekochte, melkgevende, koe waarbij geen kalfdatum bekend is. Zelf geen fouten gemaakt in I&R. Bovendien ruim voldaan aan het reductieplan.

Heb al meer dan een week geleden bewijsmateriaal opgestuurd, nog geen reactie.
Braboboer
@friesboertje Ik heb ook geen reactie, maar toen ik bij RVO inlogde en een individueel dier op de stallijst aanklikte stond er wel een einddatum van mijn blokkade weergegeven op de datum van vandaag 20-2. Verder geen post gehad van RVO en ook in Mijn RVO geen bericht te zien. Ik heb toen RVO gebeld hoe het zit en er werd mij verteld dat de blokkade dus vanaf vandaag opgeheven is.
van Ittersum
@friesboertje heel benieuwd wat de vorige eigenaar hierover te melden had, immers waar is het kalf dan gebleven,?
friesboertje
@van Ittersum
Geen idee, het is alleen zo zuur dat ik nu met de miserie zit. Dat crossfail-systeem dat RVO hanteert is helaas niet zo snugger dat het ook realiseert dat een dier op een vorig UBN gekalfd kan hebben.
+5
willieoranje
Ontluisterend hoe ze zich weer profileert op deze eigenzinnige/hardnekkige manier van communiceren. Haar motieven zijn niet zo zuiver als ze doet voorkomen, ik wens iedere collega-boer succes met deze dictatoriale minister de komende resterende kabinetsperiode!!
+14
hookwood
Toch jammer dat ze niet toegeeft dat er ook bedrijven zijn gedeblokkeerd waar niets viel te herstellen om de simpele reden dat RVO ook fouten maakt.....
demelkboer
Lees even goed casus twee door. Dit klopt niet. 5000 voordeel met éen vaars? Dit kan maximasl 0.47 x 480 x 4 periodes zijn. Is een kleine 1000 euro
+1
KOC1981
@demelkboer als hij op het scherps van de snede heeft gerekend, en hij was een grote groeier, dus maximaal 12% krimp en hij haalde net die 12% dan betaald hij over de rest van zijn groei solidariteitsheffing, haalde hij de 12% net niet, door deze ene vaars die koe is, dan betaald hij over de rest van zijn groei niet de solidariteitsheffing, maar de volledige boete, en dan ligt het er maar net aan hoe hard hij gegroeid was, kan dus perfect 5000 voordeel zijn van dat ene dier.

blijft de vraag of hij, al is dit voordeel zo groot, de fout bewust gemaakt heeft.
+3
KOC1981
Kijk, nu weet minister Schouten dus ook gelijk dat ze niet blind kan varen op haar ambtenaren. die hebben duidelijk een dubbele agenda en een naïeve minister is dan best handig.

van de 7700 eerst genoemde fraudeurs zijn er pak hem beet 100 die moedwillig de zaak fleste (ongeveer een halve procent van de melkveebedrijven), das 100 teveel maar had men ook anders kunnen aanpakken.

missie geslaagd voor de ambtenaren, positief nieuws van het behalen van de doelstelling fosfaatreductie vakkundig de kop ingedrukt en omgebogen in een absolute afslachting van het imago van de Nederlandse melkveehouderij. dit alles met als doel minder dieren door verlies van derogatie.

Het risico van markten zoals China die kunnen sluiten door deze opgeklopte mediastunt beschouwen hun als collateral damage. deze veldslag hebben ze duidelijk gewonnen, hoop dat wij uiteindelijk de oorlog winnen.
+2
pieta
Quote Reactie van @KOC1981:
oop dat wij uiteindelijk de oorlog winnen

In een oorlog wordt ergens om gevochten. Wij worden enkel aangevallen en een tegenaanval inzetten is nagenoeg ondoenlijk. We hebben namelijk niet met een directe tegenstander van doen maar met clubs die vanalles willen beïnvloeden.
+1
Wilbert
@KOC1981 gister gehoord van de recherche die veel ernstige misdrijven niet kan oplossen vanwege capaciteit.... Maar de nvwa heeft wel de capaciteit om ruim 2000 bedrijven binnen 2 weken door te lichten. Ik snap het niet... we geven in dit land echt teveel geld uit aan de verkeerde zaken. Dankzij de linkse elite.
dewittemotor
De totstandkoming van tussen 1 en 5 GVE's is toch van belang. Daar kan elk geblokkeerd bedrijf in principe invallen (de echte fraudeurs zitten natuurlijk hoger).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lnv en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN