Hoe pure frustratie de boeren aanzet tot fraude

De recente fraudezaak in de melkveehouderij is meer dan een incident. Het is een symptoom van een falend landbouwmodel. Daar kunnen we niet alleen de boeren de schuld van geven. ‘Ons model is op. Het is over.’

Race to the bottom.
Van heel veel kleine boeren zijn we op weg naar een handjevol grote, en ieder jaar moeten velen de sleutels van hun levenswerk inleveren. Het werk is zwaar, de financiële inzet is hoog, maar de marges zijn minimaal. Boeren zijn geen ondernemers, het zijn hard werkende leveranciers van bulkgoederen.

Lees hier het complete artikel: groene.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+1
josl
Ik was eigenlijk wel benieuwd of er ook prikkers zijn die wat te melden hebben over mijn bijdrage hierin.De Groene Amsterdammer wordt blijkbaar niet gelezen. En dat begrijp ik gezien de titel van het blad.
Terug reageren kom ik vandaag trouwens niet aan toe.
+4
de hoef
@josl is van de week door coen geplaatst incl reacties

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , fraude en marges geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0