Willen de echte fraudeurs nu opstaan???

We zijn weer bijna 3 weken verder, ook bij ons in de buurt waren enkele geblokkeerde bedrijven maar die zijn nu weer "vrij".

Van ruim 7000 genoemde verdachte fraudeurs blijven er tot nu toe maar weinig echte fraudeurs over. De sector is gitzwart gemaakt met alle onterechte beschuldigen. Wie durft het boetekleed aan te trekken??.

Wat is nu eigenlijk erger de slappe en ongelukkige leugen van Halbe Zijlstra??, of vrijwel de hele melkveehouderij sector valselijk beschuldigen zonder echt bewijs??.

Deel dit topic

Reacties

+4
van Ittersum
Blijft toch raar, dat de sector zichzelf (nog steeds)fraudeur noemt. En ja, dat wordt met alle plezier door vriend en vijand overgenomen. Mijn conclusie is dan ook dat blijkt dat de macht van de pen met gemak een hele sector naar de kl@ten geholpen kan worden, vooral zoals eerder genoemd dit ook nog vanuit de sector zelf wordt aangewakkerd maar totaal geen hout snijdt.

Dat is in mijn opinie wat er na drie weken bij mij is overgebleven. Misschien wel een mooie titel voor een film of docu: " hoe nuchterheid verdween uit de boerenverstand" .
+6
slagroomvla
@van Ittersum Jammer eigenlijk dat jij niet onterecht geblokkeerd was, was je in 1 keer genezen van dat relativerende beschouwende gelul!
+6
van Ittersum
@slagroomvla voor de tig maalste keer,.....ben vaak genoeg geblokkeerd geweest. Jij denkt nog steeds dat er iemand bij RVO met een dobbelsteen staat te dobbelen onder het mom van: wie zullen we vandaag eens flink naaien..... wees eerlijk man, waarom zijn die andere 14000 melkveehouders dan niet geblokkeerd ipv ik ben zielig en iedereen vindt dat ik een fraudeur ben. Uit de data van RVO blijkt gewoon iets dat iets niet klopt, en jij staat aan het begin van de keten, en nu vragen ze opheldering en in afwachting daarvan geen dier aan-en afvoer. Jij geeft duidelijkheid en klaar is alles. Maar nee, oh nee, wij zijn zielig.....wees blij dat RVO deze taak NOG doet en dit niet is overgenomen door de NVWA dat had je zekers ook geen melk mogen leveren, en je bijna zeker de eerste 3 weken niets gehoord in afwachting van verdere onderzoek.
Daarom moeten alle schreeuwers zich maar inbinden en blij zijn dat dit met een sisser afloopt, als dit zo blijft....heb er een hard hoofd in dat de NVWA de volgende keer wel het heft in handen krijgt.
+5
robbies
@van Ittersum Jij denkt dat je boute uitspraken doet, maar je zit gewoon uit je nek te lullen. Wat jij meegemaakt hebt, gebeurt hier ook zo vaak. Meermaals per jaar zelfs. Kalf wordt verkocht aan de handelaar, maar vergeten af te melden in het I&R-systeem of een dag later waardoor er een gat/overlap in dierhistorie ontstaat. Na een week krijg je dan zo'n brief als dat jij gehad hebt. Ff inloggen in mijnrvo, aanpassen en klaar is kees.

Nu zijn er echter IenR-koppelingen gewijzigd/onklaar gemaakt en niet verplichte meldingen (stond in mijn brief van RVO) een reden om een volledig bedrijf op slot te zetten. RVO legt de bewijslast bij de veehouder om aan te tonen dat de de door jouw gedane registratie wel klopt. Tot die tijd is je bedrijf geblokkeerd. Volledig het tegenovergetselde van jouw situatie, waar de fout aantoonbaar bij jou ligt.

Sprak laatst een kalvermester waar een boer uit Noord-Holland haarmonsters is komen nemen van kalveren in het mesthok. Ik ben benieuwd hoe relativerend en beschouwend jij nog zou zijn als dat van jou gevraagd zou worden. ik word van minder chagrijnig in ieder geval
+3
van Ittersum
@robbies waarom zijn ze onklaar gemaakt, willekeur???? Denk het niet. Draai het om, ongeacht waar de fout ligt, wat zou jij doen als RVO als blijkt dat het i&r systeem is gebruikt om economisch (fosfaat)voordeel te halen met die vaarzen (daar is het mee begonnen en dat is de kern en dat blijft de kern). Dan ga je ook verder kijken in de schil erom heen en daar is gebleken dat verschillende mutaties opvielen die wellicht(!) dezelfde werkwijze hadden als eerstgenoemde en daar worden vragen over gesteld en daar moet antwoord opgegeven worden en daarom hebben de meldingen (voorlopig) losgekoppeld. Maar ik snap de stress erom niet, diegenen die echt iets te verbergen hebben mogen zweten, diegenen die niets te verbergen hebben halen toch de schouders op. Nogmaals RVO zou een waardeloze organisatie zijn als ze behalve die vaarzen niet verder keken of er nog meer innovatie boeren waren die het i&r systeem op een andere wijze geprobeerd hebben te manipuleren om meer dieren te mogen houden. Deden ze dat niet dan is dit een vrijbrief voor iedereen die kwaad wil en de goeden het moeten bekopen

En ja maar die dode koe is ook door het systeem gevlogen, en uiteindelijk toch boven water gekomen.

Sorry voor jullie allen dat ik niet meepraat in altijd maar die negatieve gedachten en niet de Rabobank, LTO RVO en "linkse honden" de schuld geef van alles.
+2
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
waarom zijn ze onklaar gemaakt, willekeur???? Denk het niet.

Ik denk het wel. Om de doodeenvoudige reden dat er in mijn brief stond dat ook al mijn tweelingen in 2018 onverdacht zijn verklaard. En dat is opmerkelijk, omdat ik in 2018 geen enkele tweeling heb gehad.
van Ittersum
@robbies standaardbrief of specifiek op uw daadwerkelijke situatie toegeschreven, 2000 blokkades binnen een paar dagen eruit jassen zou je denken dat er dan met standaardversies gewerkt wordt. En net wat ik al eerder schreef , u zal volgens nog een onbekende criteria wel in de schil erom heen gezeten hebben, zonder dat er ook maar enige verdachtmaking was maar dat ze meer een bevestiging van uw onschuld willen ontvangen. Ik zeg het maar simpel om niet meer bagger toegezonden te krijgen. De kern blijft die vaarzen die sommigen als pinken nog hebben laten staan binnen het i&r systeem door die kalf toe te wijzen naar een andere koe. Dat is de kern daar moet men over praten
+3
pieta
@van Ittersum Bij jouw blokkades paste jij even een datum aan en je was klaar. Wie nu geblokkeerd is moet met allerhande bewijzen komen. En dat is andere koek. En ja, dat geeft wat stress.
van Ittersum
@pieta is het ook iets dat er sommigen zijn die dan niet weten waar ze het zoeken moeten?, automatisering en alles uit besteden geeft vervreemding en stress als er naar gevraagd wordt en helemaal als er ook nog consenquenties aan verbonden zijn.Voorbeeld zijn de derogatieaanvragen, KLW, BEX, aanvullende gegevens, fosfaatplanner, gecombineerde opgave, kwartaal btw aangifte of je doet het zelf of je betaald externen ervoor. Bij de 1 kost het veel tijd , kans op fouten maar je weet waar de cijfers vandaan komen en bij de andere kost het geld maar creëert vervreemding. Klw ben ik fel op tegen....waarom, snap er de ballen niet van , zie het gewoon niet, wellicht een spoedcursus nodig om het te begrijpen.
+1
pieta
@van Ittersum Wellicht omdat je geen belang hebt bij de KLW. Voor de blokkades van nu kun je niet het vergelijk trekken met blokkades die jij gehad hebt. Is gewoon niet vergelijkbaar.
De KLW is voor ons belangrijk omdat bij ons de grond verschraalt. Dat kunnen we oplossen door ruimer fosfaat in het voer aan te voeren. Dat vind ik zoiets als het paard achter de wagen spannen. Ik zou liever zien dat het fosfaat wat op mijn bedrijf aanwezig is niet afgevoerd hoeft te worden zodat ik het ook niet weer hoef aan te voeren.
van Ittersum
@pieta het ging mij over de overzicht die je zelf nog hebt over je eigen administratie op het moment dat RVO bij je aanklopt. Als er in principe niets aan de hand qua I&R , en al zouden ze een aantal beesten ontkoppelen, hoe veel overzicht heb je zelf nog over wat er aan de hand is, wat er gebeurd is en wat kun je nog uitleggen, dat lijkt mij de grootste probleem als alles maar automatisch gaat.. Die KLW spreekt mij niet aan omdat ik het finesse van de materie (nog)niet snap
+1
pieta
@van Ittersum Wij hebben het overzicht wel, wij weten waar het mis is gegaan alleen ben ik bang dat ze nu door een andere bril naar fouten kijken als toen jij geblokkeerd was.
verbi
@van Ittersum Ik besteedt al die flauwekul ( BEX,KLW mestboekhouding BTW , GLB ed)uit en heb hierdoor helemaal geen stress en dat ik er van vervreemd zal me een worst wezen zijn allemaal expers die betaal ik er netjes voor en klaar. Hier best veel geautomatseerd in technische cijfers no time alle gegevens paraat daar heb ik bv CRV niet voor nodig. Ga liever iets leuk met het vrouwtje doen.
Jos1980
@verbi
Ga ook liever iets leuks met vrouwtje van verbi doen
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Jos1980:
Ga ook liever iets leuks met vrouwtje van verbi doen

Je eigen vrouwtje ,wordt te saai om iets leuks te doen 😄
Noordoost
@Jos1980 Heeft verbi beetje leuk vrouwtje dan?
Jos1980
@Noordoost
Geen flauw idee hij is zelf nog bezig 😉
familie pelle
@van Ittersum wij zijn niet geblokkeerd maar wat voor onzin jij weer uitkraamt. Waar heb je de afgelopen 3 weken geZeten. Wie zat er bij Jinek te schreeuwen dat er op grote schaal gefraudeerd werd. Waarmee opende alle journaals het nieuws? Wat stond er op de voorpagina’s van alle landelijke dagbladen?? Zoals nu blijkt zijn al die beschuldigingen deels gebaseerd op onjuiste cijfers en informatie. En dan durf jjj te beweren dat de sector zichzelf fraudeur noemt en zichzelf zielig praat???
van Ittersum
@familie pelle die vaarzen is fraude, de rest niet en dat praatte de boeren zichzelf aan, dat is wat ik ervan vindt. De media neemt alleen dingen over die al gezegd zijn en dan worden er mensen opgetrommeld die meepraten niet tegenpraten. Tis jammer dat iedereen zijn zegje wil doe hoe erg het allemaal is maar wat zijn nu de echte feiten...laten we die vasthouden en de rest is bijzaak
+2
familie pelle
@van Ittersum das precies het probleem! Iedereen werd al veroordeeld zonder eerst de feiten te kennen.
van Ittersum
@familie pelle exact, en dan kom je in die never ending cirkel van elkaar achter nalopen en napraten. En als de sector zelf dat al doet hoe vreemd is dat de media dit ook doet..wat was dan eerder: het kip of het ei... En dat stuit mij nogal tegen de borst, dat is alles

In beginsel denken wij niet zo verschillend , we uiten het alleen anders...
willieoranje
@van Ittersum Zolang er melkveehouders zijn die onbewust een fout hebben gemaakt en op deze manier bestraft worden/zijn, blijft de onvrede voortduren tot het is opgelost. Sommigen kunnen het niet oplossen omdat er bijvoorbeeld een koe een kalf verworpen heeft dat de boer niet heeft kunnen vinden. Ik had het passender gevonden dat voor dat de minister met blokkades kwam, dat de ze alle melkveehouders met 'onregelmatigheden' de gelegenheid had gegeven om fouten die er mogelijk zijn ontstaan door slordigheden binnen twee weken te herstellen. Bovendien hadden er dan al heel wat boeren afgevallen uit deze selectie (2100 m.v.houders.) en had zij met reëlere cijfers over de omvang van de 'onregelmatigheden' naar buiten kunnen komen. De boeren hebben zichzelf geen fraudeur genoemd, dat zo geframed door de media en door de minister zelf. Ik refereer nog even aan deze link: nos.nl/artikel/…. In dit artikel wordt gesteld dat 2100 boeren mogelijk fraude zouden hebben gepleegd. Dus het is volkomen logisch dat bijna elke gedupeerde boer zich onheus bejegend voelt in deze!!
+2
van Ittersum
@willieoranje nu hoor ik wat nieuws: zijn er boeren gestraft???, geen enkele naar ik vernomen heb. Een aan-afvoer verbod is geen straf maar een maatregel in afwachting van... Sommigen kunnen het kalf niet vinden...wel als gekalfd opgegeven bij het i&r ? Maar door de roosters gevallen?...mijn tip : andere roosters nemen als die gleuven zo breed zijn....en nogmaals : de kern was en is de 2lingen probleem, daarom heen is het logisch om te kijken of er meer onregelmatigheden op andere vlakken zijn, heel logisch.
Je kunt het leuk vinden of niet, de minister maakt schoon schip met al die creatievelingen.
Coen
@van Ittersum , de moraal in de primaire sector moet dus omhoog, dat neo-liberale gedachtengoed is finito 😄
mlkvhoudr
Vaak genoeg geblokkerd? Ben je serieus?
+1
van Ittersum
@mlkvhoudr 3 keer afgelopen 2 jaar. Verkeerde koe dood gemeld. Kwam pas later na een aantal weken erachter bij de volgende melkcontrole. Hoe deze wel door het Rendacsysteem is gekomen is mij/iedereen ook een raadsel maar met terugwerkende kracht hersteld en tot die tijd(2 dagen ofzo) geblokkeerd. En die anderen meer de onjuiste afvoer van kalveren en geboorte onjuistheden.
mlkvhoudr
@van Ittersum hier wel eens vergeten kalf/koe af te melden ondanks naar mijn idee waterdicht systeem van ons. Maar goed dan krijg je een brief en is t zo hersteld.
van Ittersum
@mlkvhoudr volgens mijn veehandelaar(heb dit zelf niet) kun je via een managementprogramma een kalf opgeven en zelf een registratiekaart uitprinten. Maar op een onbekende manier kan het zijn dat het niet is doorgegeven aan het i&r . De boer denkt, alles is oké en op de verzamelplaats blijkt dat die kalf onbekend is , sterker nog...nog niet geboren...herkenbaar bij iemand? Dat soort misstanden puur administratief en zonder opzet...maar iemand op een kantoor 150 km verderop ziet alleen maar data niet het verhaal...
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @van Ittersum:
.herkenbaar bij iemand?

Ja wel printen Maar niet wacht tot de geboorte melding bevestige is
van Ittersum
@MTSTAMMINGA dus je kunt wel alvast een schets uitprinten zonder dat je weet of deze kalf door het I&R is geaccepteerd?
mlkvhoudr
@van Ittersum wij gebruiken uniform agri als je overdag kalf aanmeld in systeem en vergeet te koppelennaar i en r kun je prima kaart uitprinten. Maar dan geeft uniform s avonds bij afsluiten programma wel de melding u moet nog i en r melding versturen. Dus er zit wel beveiliging op bij uniform
van Ittersum
@mlkvhoudr dan bent u wellicht fel daarin en handelt er daar ook naar (of uw programma)maar ik ga ook wel eens de stal uit naar binnen en dan zou ik nog de ki bellen....zou... maar theoretisch kan het dus dat zou het verhaal van mijn veehandelaar kunnen bevestigen
mlkvhoudr
@van Ittersum bij crv kun je ki ook via computer opgeven. Zal vast ook wel via app op telefoon kunnen.

Hoef je helemaal niet naar binnen. Omdat ik inseminatie gelijk in uniform meld geef ik inseminaties wel altijd via computer op.

Off topic waar ik niet blij mee ben is dat crv team dalfsen de tijden van de 2e route heeft aangepast. Eerder konden wij tot 1300 inseminaties doorgeven en kwamen ze vanaf 1500 uur insemineren. Nu is 2e ronde opgeven tot half 11 en begint 2e ronde insemineren om 11 uur.

Dus wij zijn nu maar over gegaan op 1 keer per dag insemineren want met weidegang is 2e ronde insemineren vanaf 11 uur niet handig
Frans1
@mlkvhoudr heb je ze nu al buiten 😁
mlkvhoudr
@Frans1 nee dat niet frans maar vind t zinloos om me nu de nieuwe tijden eigen te maken en vervolgens het de hele zomer niet te gebruiken. Dus we stellen ons maar in op 1 ronde per dag
van Ittersum
@mlkvhoudr kwestie van tijd dat er alleen een eerste ronde overblijft, dat denkt ik. Als ik de jongens van de ki (crv) (Bolsward e.o)mag geloven kost het middags insemineren zoveel tijd meer dan ochtends, mede door de weidegang.

Heb mijn computer in huis en de schetsen ook, moet en kan anders maar een boer van 50 jaar moet je en kun je geen andere fratsen meer aanleren😉
storm
@van Ittersum zo was het vroeger ook.
Door de week en op zondag niet. Op zaterdagavond was er een avond route en meer niet.
mlkvhoudr
@storm dat blijft wel t zelfde zondagroute opgeven tot 8 uur sochtends
friesboertje
Ik ben nog steeds geblokkeerd terwijl ik géén fout heb gemaakt in I&R. Alleen een melkgevende koe aangekocht van 37 maanden, waarbij de vorige eigenaar schijnbaar geen kalf heeft opgegeven.

Hoe had ik anders moeten handelen?
van Ittersum
@friesboertje achteraf weinig, hetzelfde had ik met het GD over een aangekochte vaars met een ziekte vrije status, bleek administratief niet gemeld te zijn Nu was die boer mij zo goed gezind om dat voor mij op te helderen.
Enige is zo snel mogelijk de vorige eigenaar sommeren om dat te herstellen, risico van aankoop. Volgende keer vooraf in Twaka kijken hetzij door u of door uw leverancier, ik ben nu ook scherper in dat en wil de levensnummers vooraf hebben en doe navraag, heb je een status verpruts je die bijna zo (voor je gevoel dan)
groeier
Het traject vanaf de boerderij tot de supermarkt of consument/restaurant, wat daar wel niet mis kan gaan is een veel groter probleem.
van Ittersum
@groeier idd, nog even en dan staat er op de verpakking van uw stukje vlees o.a.mijn UBN(net als bij de eieren), die fout gaat u waarschijnlijk ook maar 1 keer maken en laat u dat stukje de volgende keer misschien wel liggen (u misschien niet maar enkele prikkers deze ochtend zeker wel🤣)
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
wil de levensnummers vooraf hebben en doe navraag

Waar kun je op basis van levensnummer de gezondheidsstatus van een dier opvragen?
van Ittersum
@Jack RijlaarsdamAls je via Twaka kunt zien waar het dier allemaal geregistreerd stond en je weet dat dat bedrijf (de laatste verblijfplaats) een bepaalde status heeft(koopvoorwaarde naar veehandelaar toe) je vanuit kunt gaan dat dat dier dus die status ook heeft. Hier betroft het ook een administratieve fout. Een telefoontje naar het GD gaf door de vorige eigenaar opheldering.
+2
Wilbert
Buiten de sector is dit helemaal geen issue meer en eigenlijk ook nooit echt geweest. Iedereen sjoemeld er wel s wat bij als burger / bedrijf (mag niet, dus als ze je pakken niet zeuren). Dus met het imago valt het echt wel mee, heeft geen deuk opgelopen. (Volkswagen best verkochte auto) Eerder beter omdat heel wat onterecht geblokkeerde boeren volop de media opzochten en met een goed verhaal in het nieuws kwamen. Meer begrip van burgers en media, moeten we vaker doen. Ipv hier te janken een goed verhaal in de krant krijgen.
Wat betreft de 2000 geblokkeerde gevallen, vele hebben uit gemak, onwetendheid of pech een i en r fout gemaakt met een dood kalf van een vaars. Mag niet en ik denk dat nvwa door deze harde aanpak het probleem in de toekomst probeert uit te roeien. Begrijpelijk vanuit het ministerie, misschien wat lastiger te snappen voor de 2000 pechgevallen.
Jan S
😀
+4
storm
Als ik de hele ellende hierboven zo lees dan blijf ik lekker bij mijn gesloten bedrijfsvoering. Gelukkig nergens last van gehad, geen blokkade of weet ik wat voor ellende.
We kopen maar wat fosfaatrechtjes aan zodat we ons eigen jongvee op kunnen blijven fokken. Geen eigen stier en de investering in een eigen vat en een dhz-KIcursus waren de beste die wij hier ooit gedaan hebben.
Sorry ik kan het allemaal niet zo leuk en gelikt brengen als anderen hier maar zoals @van Ittersum het hierboven stelt daar kan ik een heel eind in meegaan👍
robbies
@storm de eerste koe die ik zelf insemineerde wierp een tweeling. Dat had je ook zo maar kunnen nekken
+2
van Ittersum
@storm moah, je bent aardig op weg.

Was ook de bedoeling niet om anderen te kwetsen maar erger me kapot aan dat achter elkaar aanlopen zonder naar de keerzijde te kijken, van oorzaak en gevolg . De meesten hebben geen probleem, zet jezelf dan daar ook niet onder is steeds mijn advies geweest en geef tegengas naar diegenen die wel een zooitje ervan hebben gemaakt. En stop met dat kinderachtig gedoe om spijkers op laag water te zoeken richting verschillende organisaties, die we echt heel hard nodig hebben de komende jaren. Elk huisje heeft zijn kruisje.

Nu eerst maar eens richting het Salland, bakje halen en kijken hoe droog het in de Mastenbroeker Polder is.
+1
Jan S
😀
van Ittersum
@Jan S dat laatste beschouw ik maar als een groot compliment
+2
putjesschepper
@van Ittersum we kunnen gerust zonder nlto spelen al jaren niks klaar.snap heus wel dat ze de boel aan willen pakken maar vantevoren al roepen dat er 7700 fraudeurs zijn gaat veel te ver.
van Ittersum
@putjesschepper hebben ze niet gezegd over die 7700, als het wel zo is graag even een linkje
pieta
Quote Reactie van @storm:
bij mijn gesloten bedrijfsvoering

😁 Jij mest ook zelf je kalveren af? Of wat bedoel jij met gesloten bedrijfsvoering?
storm
@pieta mijn eigen jongvee opfokken en alleen kalfjes afvoeren en export vaarzen soms. De hele ellende gaat eigenlijk maar om de importvaarzen die zonder kalfdatum naar Nederland komen en de tweelingkalfjes die gecreëerd werden. Niks meer en niks minder.
RVO wil net als de NVWA meer geld lijkt het wel.
robbies
@storm de importvaarzen is er pas later bijgehaald en heeft niets met fraude te maken. Erkent RVO ook gewoon
weurding
Schijnt dat als je een vaars van 28 mnd had die nog niet gekalfd heeft je al op slot ging. Hebben we geluk gehad dat vee voor 15 januari weg was anders had ik ook stempel fraudeur gekregen. Had nog paar guste lopen 😕
Jan S
😀
weurding
@Jan S zijn er maar 2 .
Jan S
😀
weurding
@Jan S waarom zouden collega's boos op me zijn, heb die oudere naar de slacht gedaan en de rest klopt als een bus
Jan S
😀
pietjepuk
@weurding die guste zijn met 28 maanden toch wel naar de slager zeker.
weurding
@pietjepuk nu wel. Zwaarste was 368 kg. Hadden voer en plaats over.
+1
pietjepuk
@weurding brengt dus net zo veel op als een kalfvaarz verkopen.
+2
weurding
@pietjepuk ja maar is niks aan. Had nog jaren als melkkoe kunnen leven
+1
Leo,s vriend
@weurding Er schijnt wel meer tegenwoordig, de zon !!\

Zonder gekheid, zelf 6% tweelingen en enkele overlopende pinken van 28-29 maand , en dat soort cijfers hoor ik meer, allemaal NIET geblokkeerd.
Bij die "het schijnt, en ik heb gehoord"verhalen hoort vaak een aanvulling, zoals ,de laatste jaren enkele keren geblokkeerd geweest, een kalf kwijt,vergeten iets op te geven,te laat opgegeven of vaak gelslacht van kalf veranderen.
Op zich niks mis mee, iedereen maakt fouten, maar als je vaak fouten maakt val je gewoon op.

Vergelijk het met de GTI tjes, daar let de politie ook extra op.
pietjepuk
@Leo,s vriend doe je ook mee aan de mpr?
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pietjepuk:
doe je ook mee aan de mpr

Ja.
+1
weurding
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
maar als je vaak fouten maakt val je gewoon op.

5 keer per jaar oormerken besteld en nooit echt nooit verkeerde i& r melding gedaan, ook al 15 jaar geen aid of nvwa op de dam gehad, was een voorbeeldig boertje dus 😂
Leo,s vriend
Quote Reactie van @weurding:
5 keer per jaar oormerken besteld en nooit echt nooit verkeerde i& r melding gedaan, ook al 15 jaar geen aid of nvwa op de dam gehad, was een voorbeeldig boertje dus

Stond er in de brief/aankondiging geen reden van blokkade?
Overal in de landbouwmedia zie je foto's van brieven van RVO met reden tot blokkade.
+1
weurding
@Leo,s vriend heb nergens geschreven dat ik geblokkeerd ben, ben ik ook niet
Leo,s vriend
Quote Reactie van @weurding:
heb nergens geschreven dat ik geblokkeerd ben, ben ik ook niet
Oh, gelukkig maar.
hookwood
@weurding Schijnbaar is dat niet zo want ik ben niet geblokkeerd en hier lopen er ook wel een paar die wat aan de oude kant zijn....
weurding
@hookwood weet van iemand die het wel is overkomen, of hij moet de echte reden verzwijgen
hookwood
@weurding Het kan zijn dat dat momenteel de enige reden is maar dat er wel historie is zoals Leo's vriend beschrijft? prikkebord.nl/topic/137082/…
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @weurding:
of hij moet de echte reden verzwijgen

nu leg je de vinger op de zere plek. Heb nog van niemand gehoord dat hij een tweelingfraudeur is. En ze zijn er maar hoeveel?
+4
AJ oet Twente
Ik snap een heleboel van jullie reacties niet . Fraudeurs moeten aangepakt worden , door de overheid . Dat is duidelijk .
Maar de agrarische sector is toch geen minderwaardig zooitje , dat steeds vaker zelf moet aantonen dat ze niet gefraudeerd hebben .
Veehouders die een foutje hebben gemaakt met een doodgeboren kalf of een vaars die bewust pas in 2018 op 28 maand gekalfd heeft , moeten dit aantonen bij RVO . Klaar .Maar dan is het de omgekeerde wereld ,dat RVO vervolgens vraagt om van alle tweelingen haar monsters te nemen .
Holleeder krijgt een eerlijker proces ,dan niet frauderende melkveehouders in Nederland .
Weidezicht
@AJ oet Twente als de rvo of nvwa daar zelf de mensen voor op pad gaat sturen en je moet al die kosten betalen loopt een het flink in de papieren. Blijkbaar mag je het nu zelf doen . Hebben we blijkbaar toch nog wat vertrouwen over. Wij op 55 koeien 2 dikbil pinken van 28 maanden die nog niet gekalft hebben. Ook (nog) geen last
AJ oet Twente
@Weidezicht Is kromme redenering . Als er veel mensen te hard rijden en de politie zet extra controle in . Hoef ik , als ik niet te hard rijd daar niet aan mee te betalen .Alleen de hardrijders .
Zelfde geld hier ook ,als Schouten ,de tweelingen wil testen ,moet ze dat zelf betalen .Alleen de fraudeurs worden beboet en gaan betalen .Wedden dat als het Schouten /Ministerie LNV geld kost ,de groep ven 2100 ineens veel kleiner wordt .
+1
dwers
Het schijnt dat dinsdag of woensdag een populaire dag is om als kalf geboren te worden.( hebben ze nu ontdekt)
Erco
@dwers die robotboeren komen pas dinsdag de stal in na t weekend 😜😉
+1
dwers
@Erco ja dan heeft de mestschuif de kalveren al in put gebracht.
Nick83
Hier ...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
85
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
0