Eerste mest weer op grasland uitgereden

In alle vroegte zijn vrijdagochtend de eerste boeren begonnen met het uitrijden van mest op grasland. Dat is vanaf vandaag weer toegestaan.

Deel dit topic Eerste mest weer op grasland uitgereden (nieuweoogst.nu)

In alle vroegte zijn vrijdagochtend de eerste boeren begonnen met het uitrijden van mest op grasland. Dat is vanaf vandaag weer toegestaan.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

ted9
Zo tezien doet het luchtdrukwissel systeem het nog niet of ben ik gek....
+1
pietjepuk
@ted9 richting de 10 ton per band dan kun je ze niet slap zetten want dat kost banden.
+2
ted9
@pietjepuk lekker dan. Komt hier t land niet op.
+6
Braboboer
Ik begrijp niet dat loonwerkers nog investeren in zo'n veel te zware trike. Hier komt die iniedergeval nooit meer het land op.
verbi
@Braboboer Hier ook een trike maar dan met 2 meeloop wielen net voor de grote wielen met een 22m3 tank vandaag alles gedaan wil niet anders ga zelf geen euro meer investeren in mestapperatuur allemaal maar prullaria wat die boeren zelf liggen de knoeien en veel te duur.
+2
m uut m
@verbi
Ideaal dan is er nu 4,5 meter vastgereden ipv 3.
+3
Braboboer
@verbi Ik zeg ook niet dat je zelf moet investeren in mestapparatuur, ik heb mijn tank 8 jaar geleden ook verkocht en sindsdien komt de loonwerker.

Wat ik wil zeggen is dat zo'n verveat veelte zwaar is, ook al heeft die brede banden en zijwieltjes. Mijn loonwerker heeft in het verleden ook een trike gehad. Ik zit op kleigrond en daar zie je heel de zomer nog terug waar die gereden heeft, op de volle breedte waar die trike gereden heeft groeit de hele zomer minder gras. De eerste snede en vaak ook de tweede snede laat ik nu met de sleepslang bemesten, in de zomer gewoon de trekker met tank en geen structuurschade meer te bekennen.
+2
Erco
Had een maand terug eerst de mollenvanger gebeld 😱

(klik om te vergroten)

Driewieler vervaet Veldkamp
Pluto
En straks dat ding na het ploegen de mais laten zaaien ?????.
+2
Piet1960
Is daar de sleepslang nog niet bekend?
+8
dwers
Ik vind het altijd weer lachen , al die dure apparatuur ,slangen ,computers , om simpel weg wat mest op het land te brengen.
Piet1960
@dwers Jij doet t gewoon met zo,n poepsmijter, lach je iedereen uit. Gelijk heb je.
dwers
@Piet1960 ik heb ook nog wel wat gier, dat moet helaas wel met de zodebemester.
van Ittersum
@dwers het zwarte goud, wees maar zuinig op dat spul. Vroeger verafschuwd, tegenwoordig onmisbaar
Frans1
@van Ittersum hoezo onmisbaar
+1
weurding
@Frans1 bodemleven en o.s. in de grond. Maar vooral de handel in verwerkingswerktuigen😁
Frans1
@weurding heb ie nog een mooie wagen voor weinig
ted9
@dwers Hier zelf aantal jaar geleden ook nieuwe ligboxstal gezet. Achteraf denk ik wel eens wat zou het mooi zijn om geen deijfmest maar alleen vaste mest te hebben om deze over de vorst met een veel lichtere machine op het land te kunnen brengen. Zonder afhankelijk te zijn van zware bemesters op de grond met een boel pk s om t zaakje er door te trekken. Natuurlijk zit er aan vaste mest ook nadelen.
m uut m
@ted9
Je mag niet op bevroren land uitrijden mits natuurland.
ted9
@m uut m Dat weet ik. Zal nog wel een keer een verandering in de wet komen. Gebeurt hier anders massaal als het gevroren heeft. Drijfmest trouwens ook.
Weidezicht
@ted9 slim om dat te vertellen.
+3
ted9
@m uut m wil ik nog aan toevoegen dat het verbod oo stalmest op bevroren grond strooien de meest onzinnige regel is van het hele mestbeleid. Op natuurland mag het wel. Hoe krom wil je het hebben.
dwers
@ted9 dat is inderdaad krom, zelf heb ik 7 HA natuur en van de huiskavel 8 HA weidevogelbeheer waar bij vorst vaste mest op mag , en die percelen die er naast liggen niet en allemaal zelfde grondsoort.
Je zou zeggen bij vorst minder structuurbederf wat weer goed is voor bodemleven/opname.
Wat wel mooi is dat volgend jaar vaste mest vanaf 1 december op het land mag.
ted9
@dwers Dat het op beheerdlanf wel mag is natuurlijk omdat deze percelen door de regel natter zijn. Als met het gebruik van vaste Mest en weidevogels wil aanmoedigen zal men het strooien op bevroren grond aan moeten moedigen. Op deze manier zullen er waarschijnlijk meer boeren zijn die het perceel wat moeilijk begaanbaar en geschikt is voor weidevogels strooien win win voor de weidevogels structuur en vaste Mest gebruik. Ipv dat deze aantrekkingsbron voor insecten word omgeploegd op het bouwland.
grondlozeboer
@dwers op natuurgrond of op alle grond?
dwers
@grondlozeboer je bedoeld vanaf 1 december vaste mest op het land ?
Ja dat mag dan op alle grasland, mits niet bevroren ( uitgezonderd natuur/beheersland.
grondlozeboer
@dwers dat bedoelde ik. Had het nog niet gehoord.
Koeien boertje
@dwers bedoel je als je land met maaidatum 1 juni hebt dat je vaste mest over bevroren grond mag rijden?
dwers
@Koeien boertje ja en natuurgrasland.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , grasland , boeren , uitrijden en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!