'Beter een kleine degelijke organisatie dan een grote die dat niet is'

LTO-voorman Marc Calon blijft pal achter zijn uitspraak staan om fraudeurs te royeren uit de LTO. Hij wil het royeren van frauderende boeren zelfs breder doortrekken naar andere organisaties als FrieslandCampina en de Rabobank. Calon stelt dit in een uitgebreid interview met de Agrio-bladen. Hierbij een korte samenvatting van dit interview.

Deel dit topic

Reacties

+2
J.v.G
En fraudeurs bij de overheid waar moeten die geroyeerd worden? Of telt dat niet?

Verder ben ik het met Marc Calon eens, dat de LTO een te grote organisatie is die niet degelijk is.
+1
Jannus
Quote Reactie van @J.v.G:
de LTO een te grote organisatie is die niet degelijk is.

Ben blij mezelf geroyeerd te hebben jaren geleden,dit geeft me de ruimte om te vrouwderen 🤗
weurding
@Jannus het deerde je vrouw niet. ?
+3
putjesschepper
Krijg nu wel heel erg het vermoeden dat het een voorop gesteld plan is van deze drie om minder melk te krijgen.het frustreert rfc dat ondanks minder koeien toch melk op peil blijft.
van Ittersum
@putjesschepper gaat gebeuren die minder melk, dit jaar is de melkproductie gekoppeld aan de fosfaat dus hoe hoger de melkproductie hoe minder koeien. Vorig jaar was is heel iets anders dat ging over het gve. En bij elke transactie is er afroming dus standstill op basis van te veel melk op jaarbasis gaat er niet komen alleen een standstill op basis van schommelingen binnen dat jaar. Nu moet alleen door de ledenraad een norm vast gesteld worden naar het bestuur toe hoeveel overcapaciteit fcdf moet hebben. Ik vindt 10% het minimale, dat ook uitgedragen op onze ronde tafel peteer.
putjesschepper
@van Ittersum voor overcapaciteit gaan ze niet bouwen nu hebben ze ondercapiciteit.vraag me af hoe ze dat gaan doen om melk zo vlak mogelijk te krijgen hele jaar rond vrijwillig gaat dat echt niet gebeuren.
van Ittersum
@putjesschepper is ook niet mogelijk, uit data van fcdf is gebleken dat zowel weiders, stalvoerders als boeren met een 365 dagen rantsoen in het voorjaar stijging van hun melkproductie hebben. Dat heeft gewoon met temperatuur en daglicht te maken is gebleken. Dus dat valt moeilijk te sturen daarom zeg ik zorg voor een verwerkingscapaciteit die op 110% van de gemiddelde maandleverantie ligt. Dan valt een standstill uit te leggen, dunkt mij
putjesschepper
@van Ittersum dit hebben we al eens voorgesteld maar dat wilden ze niet😣
van Ittersum
@putjesschepper dat was toen, nu weten ze in iedere geval wel hoeveel "fosfaat in de vorm van melk" binnen komt. Afgemeten hoeveelheden per jaar minus 10% voor de extra ofschoon dat er aan de onderkant ook weer afgaat
Wilbert
@van Ittersum 10% vind ik te veel.
Daarnaast is de vraag van eindproducten vlak, dus naast extra capacitiet bij verwerking heb je extra opslag en extra werkkapitaal nodig. Alles bij elkaar een duur grapje.
Laat ze maar uittellen hoeveel een vlakke leverantie oplevert en beloon degene die vlak of in het najaar meer leveren.
+4
oerne
.
+1
weurding
@oerne idd, van schwansum is zelf niks beter
+2
buorman
'' Bij mijn sollicitatiegesprek werd me al gevraagd: ‘Wat doe je met leden die fraude plegen?’ '''

Ehhh nee hoor, wij wisten nergens van" 😁
+7
Frans1
FrieslandCampina is onze fabriek,en ik snap niet wat die Calon onze FC op wil dragen,heeft hij geen flikker mee te maken,dat maakt de coop zelf wel uit.Laat hem zich maar bezighouden met zn eigen organisatie,heeft hij zijn handen meer dan vol aan.
van Ittersum
"beter iets dan niets" is ook zo'n quote die het altijd wel doet. Had liever gehad dat de quote " liever kwaliteit dan kwantiteit" de norm was
+1
BamBam
@oerne , dat van de blauwe stad en Calon wist ik niet. Dan is zijn harde toon wel een beetje apart. Wie heeft hem trouwens gescout?
En de Rabobank die nu een grote mond heeft. Ook nogal apart na o.a. de liboraffaire.
+2
buorman
Quote Reactie van @BamBam:
dat van de blauwe stad en Calon wist ik niet

Zelf was hij het kennelijk ook vergeten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , frieslandcampina , rabobank en uitspraak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0