Calon: 'Voor fraudeurs is geen plaats in de sector'

Moedwillige fraudeurs moeten worden geroyeerd. Niet enkel door LTO, maar ook bij bedrijven als Cosun of FrieslandCampina. Dat betoogt LTO-voorzitter Marc Calon in een interview met de Agrio-bladen.

Hij heeft het daarbij niet over boeren die ergens een administratieve fout hebben gemaakt, zoals het overgrote deel van de 2100 bedrijven die door de NVWA op slot zijn gedaan. „Nee, het gaat over mensen die willens en wetens de regels aan hun laars lappen”, zegt hij. “80 procent van onze productie gaat de grens over. En dan moeten je spullen in orde zijn. Is dat niet zo, dan kopen de mensen ze niet.”

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
Tjonge, het kan toch, dat ik het een keer eens ben met een LTO-kopstuk.
verbi
Nog erger ik ben het voor deze keer eens met LTO en puntertje dat is pas een unicum.
+2
puntertje
@verbi zullen de naweeën van carnaval zijn denk ik 😁
+2
van Ittersum
Iedereen is daar wel mee eens denk ik, maar was het al niet zo dat voor die ECHTE fraudeurs al geen plek was in onze keten....dus uiteindelijk verteld deze beste man iets wat al normaal was....of vergis ik me?
+8
demelkboer
Wat de calon daar dan nog. Lto en rabo : boter op het hoofd dat het er af druipt
+4
labella
En dat zegt de man die een financieel debacle heeft gemaakt van Blauwestad.
puntertje
Quote Reactie van @labella:
En dat zegt de man

Tja, als de man 1 plus 1 is 2 zegt dan kun je dat volgens jou logica zo ook ontkrachten. Maar dat maakt jou zelf niet bepaald geloofwaardiger. Toevallig ook veel tweelingen?
Jan S
😀
puntertje
@Jan S vorige keer werkte ik voor RVO, nu weer voor LTO, je bent weinig consistent in je mening.
Jan S
😀
+1
puntertje
@Jan S Als jij je nieuwsgaring doet bij 'nieuwspraak.nl', waar zeer extreem rechtse, islamofobe, homofobe meningen worden geformuleerd, dan moet je dat zelf weten. Als je gaat denken dat daar de enige waarheid wordt verteld, dan ben je wel erg ver van het padje geraakt.
Maar we weten in ieder geval hoe jij in het leven staat.
Jan S
😀
puntertje
@Jan S Goh, de volgende extreem rechtse site. Ik schat zomaar in dat jouw garderobe bestaat uit uitsluitend bruine hemden.
Jan S
😀
+1
puntertje
@Jan S Ik begin je een steeds enger mannetje te vinden met al je verwijzingen naar ultra rechtse sites en je complot theorieën.
+3
Jan S
😀
paulus2
"Een sukkel die rotzooi in zijn melk gooit" die kerel heeft geen hoge pet op van de veehouderij. En nu probeert hij zijn eigen imago nog een beetje op te vijzelen.
+1
putjesschepper
Eerst maar eens afwachten hoeveel ECHTE fraudeurs er zijn.diegene die dat deden zijn toch meestal geen boeren die lid waren van LTO.
weurding
@putjesschepper 😂 dan kun je makkelijk dreigen met het royeren van leden... de waarheid kan nog wel eens tegenvallen 😉
+1
casev
@putjesschepper idd, laat hem eerst maar eens met concrete voorbeelden komen, ipv in deze holle retoriek te blijven roepen
+5
friesboertje
Is dit echt de voorzitter van LTO? De belangenbehartiger van de melkveehouderij sector? Elke keer als hij zijn mond open doet dan is het alsof het een grote puinhoop is onder de melkveehouders.
Jan S
😀
wvdsteen
petities.nl/petitions/…

Graag bovenstaande petitie ondertekenen!
+6
Jan S
😀
putjesschepper
@Jan S als er eentje stil moet houden is dat de Rabobank. De libor-affaire heeft de bank maar liefst 800 miljoen gekost.en vorige week hadden ze nog een schandaal in Amerika van 200 miljoen.
Jan S
😀
+2
Jannus
Quote Reactie van @Jan S:
We kennen Brinkhorst ook nog die het klusje tijdens de MKZ moest klaren. Net zo'n corrupt mannetje.

Er is 1 verschil,Calon is belangenvertegenwoordiger en Brinkhorst was jurist/minister en had de macht en bevoegdheid in te grijpen,dat laatste hebben we gezien.

Verder ben ik niet gelukkig met Calons uitspraken maar vind wel dat hij een punt heeft naar de publieke opinie immers we worden als sector alsmaar negatief in beeld gebracht door de zg rommelaars in de marge en dat kan tegenwoordig met een zeer open maatschappelijk venster erg desastreus zijn,het zal me daarom niet verbazen dat er net als jij zegt een harde ingreep plaats gaat vinden die bedrijven de kop gaat kosten......of ik er moeite mee heb???

NEE,die zijn kont verbrand moet op de blaren zitten

Natuurlijk doet het niet af aan de persoon in kwestie maar ben zelf wel een voorstander van personen die een bepaalde harde taal en uitvoering te weeg brengen want heb het al eerder gesteld,de wonden worden alsmaar groter en stinken des te harder en we zijn al te lang doorgegaan met pappen en nat houden
+5
Boerderie
Gelukkig heeft nmv vandaag een mooie brief naar de minister gestuurd. Die najk en uiteindelijk lto mee ondertekenden. We proberen ze daar ook wel even te herinneren aan welk belang we samen moeten behartigen 😏😉
Coen
@Boerderie , welke brief was dat?
zie op Boerderij iets van LTO-NL, NAJK en NMV over opheffing blokkades en excuses?
deed Netwerk Grondig dan dan weer niet aan mee?
Boerderie
@Coen in de eerste versie van onze brief stond nog een alinea over onbehoorlijk bestuur op basis van zorgvuldigheid beginseu, om andere belangen partijen mee te krijgen is die geschrapt. Hij komt vanuit NMV. Als goed is staat hij op dw website, is in ieder geval naar de leden gestuurd ..
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Boerderie:
Hij komt vanuit NMV.

Bedankt. Ik heb me net aangemeld als lid: nmv.nu/lid-worden/
boer8
Beste Jan S.....Jij slaat de spijker op zn kop ....jij ziet wat er werkelijk gebeurd en zo is het? Wanneer wordt het gros wakker. Collega boeren we moeten iets doen, sta op en laten we voor ons recht om te boeren strijden
+1
boer8
En laten we ons alstublieft niet laten verdelen...als 1 front voor het zelfde belang
George
Voor Calon is ook geen plaats in de sector.
Porky
Misschien zn "holmaten" bij de rabo bank dr ook eens op aanspreken?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , cosun en frieslandcampina geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN