VIDEO: Vanachter kijk geen koe in haar kont kan minister Carola Schouten denken

Vanachter kijk je een koe in haar kont kan Carola Schouten denken

Merijntje uit Halsteren kan zich de frustratie van de landbouwminister Carola Schouten best een beetje voorstellen. Want dan begin je aan een leuke baan een kroon alvast op je beginnende carrière waarvan je denkt dat regelen we daar in Den Haag wel even en dan komt er ineens zoveel ellende op je bordje dat je er onpasselijk van zou kunnen worden.

Merijntje kan niet in het hoofd kijken van de minister maar ze zal wel eens denken die “verrekte boeren toch” leren ze het dan nooit. Ze zoeken de mazen van de wet en als die er niet zijn dan knippen ze er zelf een gat in.

Nog steeds woekert de “kalfjes tweelingen” affaire voort en de meningen over de werkwijze van de minister beginnen flinke vormen van kritiek te ontvangen uit de agrarische sector. Want zeggen nu in dit geval de melkveehouders en hun bonden ze was veel te voorbarig in haar aanpak. Dat had allemaal veel bedaarder en weloverwogen moeten gaan. Helaas is er nu dus geen weg meer terug.

Melkveehouders beginnen een petitie tegen haar en willen excuses voor deze onbezonnen aanpak. Een aanpak die haar overigens wel door haar ambtenaren al zijn ingefluisterd denkt Merijntje met het advies. “mevrouw de minister sla er op dan weten ze meteen wat ze aan u hebben”

Achteraf (of van achter) kijk je een koe in haar kont is een gezegde waarbij het er op neer komt dat je met de wetenschap van nu anders zou hebben gehandeld dan toen de affaire begon. Maar Carola Schouten schermt nu ter haar verdediging dat ze deze maatregelen gewoon moest nemen omdat EEG Brussel dat nu eenmaal dwingend voorschrijft.

Merijntje las de laatste tijd over het feit dat veel jonge vrouwen lijden aan stress en burn-out. Hij vraagt zich af hoe stressgevoelig de nieuwe minister van landbouw is en of ze het allemaal wel aankan. Gezien het feit ze een boerendochter is denkt hij dat ze de spanning wel kan dragen want op een boerenbedrijf wordt je nooit ook niet als kind in de watten gelegd.

Ja, en dan heb je die meehuilende wolven in het bos zoals Wiebe Draijer de grote man van de RABO Bank die onlangs dreigde om “frauderende” melkveehouders hun krediet op te zeggen. Wat een wapengekletter van een persoon en “zijn” RABO bank. Kan hij wel ???? Overigens las Merijntje ook dat hij niet direct zou weten hoe hij dat juridisch voor elkaar zou kunnen krijgen. Dus het was gewoon lulkoek…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0